Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Με τα δικά του κυρίως μέσα ο Δήμος Καβάλας κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τις υποδομές στο «Ανθή Καραγιάννη». Αυτήν την περίοδο έχει προτεραιότητα τον φωτισμό καθώς αισθάνεται να έρχεται η ώρα που θα χρειαστεί να λειτουργήσουν οι προβολείς. Συνεργείο του Δήμου δούλεψε και χθες στους πυλώνες. Ωστόσο τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας θα γίνουν μεσημέρι- απόγευμα. Άρα φως δεν χρειάζονται.

 


 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος είναι μια ειδική περίπτωση. Στην Καβάλα πολύ περισσότερο, λόγω των κακών σχέσεων του με τους φιλάθλους του ΑΟΚ. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 ο κ. Γερουλάνος στην Καβάλα έλαβε μόνο 37 ψήφους. Οι 36 στο χερσαίο τμήμα του Νομού. Μία ακόμη στη Θάσο. Προχθές οι ψήφοι του στο Νομό μας «εκτοξεύτηκαν» στις 535. Αν και το ίδιο έγινε σε όλη την Ελλάδα, η τοπική του επίδοση προκαλεί πολλές απορίες. Σα να λέμε ο γαύρος έγινε… μπαρμπούνι!

 

Ο κ. Γερουλάνος ήρθε στην πόλη μας και μίλησε τελευταία στιγμή. Διέθετε κάποιους υποστηρικτές (που δεν είχαν δημοσιοποιήσει την προτίμηση τους) αλλά ουδείς περίμενε ότι θα ήταν τόσο πολλοί. Τον ΑΟΚ τον αδίκησε είναι βέβαιο. Όταν ήταν υπουργός αθλητισμού. Πέρασε καιρός από τότε. Οι Καβαλιώτες ξέχασαν ή έπαψαν να δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός. Πείσθηκαν από τον κ. Γερουλάνο και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Ειδικά όσοι δεν έχουν μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο.

 

Επανήλθε δριμύτερος στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής Καβάλας κ. Σάββας Εμινίδης. Θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας του κ. Χάρη Δούκα. Την περασμένη Κυριακή ήταν για ώρα στο σημείο της ψηφοφορίας στην πόλη, στο γυμναστήριο του 12ου Δημοτικού. Ο κ. Εμινίδης υποστήριξε και υποστηρίζει τον κ. Δούκα από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 

Μια ακόμη αναφορά στις πρόσφατες εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Καβάλας. Μέσω της διαδικασίας και της αυξημένης προσέλευσης, οι οργανώσεις απέκτησαν νέα μέλη. 150 πολίτες δεν ψήφισαν μόνο νέο πρόεδρο, δέχθηκαν και γράφτηκαν μέλη του κόμματος. Για το ΠΑΣΟΚ Καβάλας είναι κι αυτό μια επιτυχία αν και όπως έχει αποδειχθεί οι άνθρωποι που γράφονται στα κόμματα αυτήν την εποχή, σύντομα «ξεγράφονται».

 

Τώρα που η έκθεση του Επιμελητηρίου ολοκληρώθηκε, όλοι οι ενδιαφερόμενοι περί των εκλογών θα γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Και πιο συνεπείς στην ίδια τους δραστηριότητα. Σημειώνουμε ότι μέσω διαδικτύου ανακοινώθηκαν πρόσφατα κι άλλοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιάννη Σαρρή. Μετά τον Νίκο Πενταζίδη που ήταν ο πρώτος, ανακοινώθηκαν υποψήφιοι της παράταξης «Ριζική Αλλαγή» οι Κ. Μιχαηλίδης, Κ. Γιαγκούδης, Γ. Αξαρλής, Π. Βουλαλάς και Χ. Πατέλης. Φυσικά και θα υπάρξει συνέχεια.

 

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο διοργάνωσε με επιτυχία εκδηλώσεις υποδοχής των νέων του φοιτητών. Έγιναν και στην Καβάλα. Η βασική ωστόσο, η κυριότερη πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κομοτηνή. Ήταν συναυλία. Με καλεσμένο τον δημοφιλή -ειδικά στη νεολαία- Πάρη Βλάχο. Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Από φοιτητές και μη.

 

Υπό προετοιμασία οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του Δήμου Καβάλας, σχεδιάζονται καθημερινά. Αρμόδιος είναι ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης. Στόχος του Δήμου Καβάλας (σε στενή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο) η συναυλία στην έναρξη τους να απευθύνεται στη νεολαία. Εξ αυτού του λόγου πρώτη υποψήφια να έρθει για να τραγουδήσει στην Κ. Πλατεία είναι η γνωστή στους νέους Josephine. Την ίδια ερμηνεύτρια είχε στόχο ο Εμπορικός Σύλλογος σε προηγούμενη εκδήλωση του, μα δεν κατάφερε να την έχει στην Καβάλα. Αυτό μάλλον θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου.

 

Η υπόθεση των εκδηλώσεων της Νομαρχίας Καβάλας που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν, συνεχίζει να απασχολεί το Εφετείο της Θράκης. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου έγινε τη Δευτέρα. Επόμενη αύριο Πέμπτη. Υπάρχει ενδεχόμενο αθώωσης των 5 κατηγορούμενων εφόσον υιοθετηθεί το επιχείρημα της υπεράσπισης. Που όπως φαίνεται το αποδέχεται η εισαγγελική αρχή. Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι το Ελληνικό κράτος.

 

Στο Νοσοκομείο της Δράμας δήλωσαν πρόθεση παραίτησης 12 γιατροί! Για λόγους που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος. Αν όντως γίνει αυτό τότε οι γιατροί που θα αποχωρήσουν θα αντικατασταθούν και μέσω του Νοσοκομείου Καβάλας. Με τη γνωστή διαδικασία εφημεριών από γιατρους της Καβάλας στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας.

 

Στο Νοσοκομείο Καβάλας οι μέρες περνάνε αλλά νέο διοικητικό συμβούλιο δεν ορίζεται. Θυμίζουμε ότι προ 20 ημερών είχε δώσει σχετική υπόσχεση ο Υπουργός. Άμεσα, είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα λύνονταν το πρόβλημα του Νοσοκομείου Καβάλας. Σε συνέχεια της υπόσχεσης του, δεν έγινε απολύτως τίποτα.

 

Συμπολίτης φωτογράφισε τις παράνομες σταθμεύσεις σε τμήμα της οδού Καράνου, μικρό σχετικά τμήμα πλησίον της οδού Φιλελλήνων (περιοχή Άη Γιώργη). Στο υλικό που μας έστειλε φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα. Όλοι παρκάρουν επί του πεζοδρομίου και χώρος για τους πεζούς δεν υπάρχει. Σχεδόν καθόλου! Το περιστατικό είναι συχνό, φωτογραφήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτώβρη.

 

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου συνεχίζονται. Χθες ήταν η σειρά του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα. Εκεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσε συνέντευξη κι απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν: Στις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη. Στη χωρητικότητα των δομών. Στη στάση της Γερμανίας και τους ελέγχους στα σύνορα. Η συνέντευξη δόθηκε στην πρωινή εκπομπή με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

 

Περίεργο και όχι συνηθισμένο. Το σωματείο Οικοδόμων ανακοίνωσε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα κάνει στην Καβάλα η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας. Η συμμετοχή ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Το συλλαλητήριο ανακοινώθηκε χθες το πρωί. Προηγήθηκε η συμμετοχή από την ανακοίνωση. Φαίνεται οι οικοδόμοι είχαν καλή ενημέρωση…

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες, επανήλθε στην προηγούμενη του κατάσταση ο δρόμος στην Ι. Δραγούμη. Το δε πεζοδρόμιο μπροστά από το νέο κατάστημα το κατασκεύασε ο ιδιώτης. Οι πλάκες είναι όλες κίτρινες ενώ συνήθως κίτρινου χρώματος είναι μόνο οι πλάκες της όδευσης τυφλών.

 

Για τις ανάγκες εκτέλεσης δημοτικού έργου, ο Δήμος Παγγαίου αποφάσισε να κόψει 12 δέντρα. Η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής εξηγεί: « Στην Κοινότητα Αμισιανών και συγκεκριμένα σε ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό που οδηγεί στο υπ’ αρίθμ. 583 οικόπεδο, βρίσκονται παράλληλα με αυτήν και πολύ κοντά στην άσφαλτο 12 φτελιές (καραγάτσια). Στο σημείο που βρίσκονται τα δέντρα αυτά απαιτείται να γίνει άμεσα διαπλάτυνση της δημοτικής οδού, βάσει μελέτης της αρμόδιας για το έργο διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Παγγαίου, με αποτέλεσμα τα εν λόγω δέντρα να πρέπει άμεσα να κοπούν».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Πάνω από 60.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο για την συναυλία της Άννας Βίσση