Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Διατυπώνονται σωστές παρατηρήσεις, δίκαια παράπονα για όλη την περιοχή πέριξ της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Ναι μεν το πολυσυζητημένο έργο τέλειωσε κι έγινε καλά, παγκάκια και καλαθάκια (για τα απορρίμματα) δεν επανήλθαν. Ειδικά τα παγκάκια μπροστά από την εκκλησία, χρειάζονται. Για να εξυπηρετούν τους πιστούς. Ο Δήμος Καβάλας ενημερώθηκε κι υποσχέθηκε να τοποθετήσει και τα καλαθάκια και τα παγκάκια. Η υπόσχεση του δόθηκε προ πολλού, δεν ικανοποιήθηκε ως τώρα. Κακώς.

 


 

Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης έδωσε συνέντευξη στο ράδιο Πρωινή προχθές Τρίτη. Τα βασικά της σημεία – κριτική προς τη διοίκηση- δημοσιεύονται στην σελίδα 3 της Πρωινής σήμερα. Μια από τις τελευταίες ερωτήσεις αφορούσε την εκτίμηση του για το τι θα πράξει ο Θόδωρος Μουριάδης. «Θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2028;» ρωτήθηκε ο κ. Χρυσανίδης. Απάντησε λάθος.

 

Υποστήριξε ότι ο κ. Μουριάδης μάλλον θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές. Αν και όπως πρόσθεσε «… είναι νωρίς ακόμη». Όλα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μουριάδης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν τα ξέρει; Δεν τα υπολογίζει ο κ. Χρυσανίδης; Ή τα υποβαθμίζει σκοπίμως μιας και θα ήθελε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και το 2028 ο σημερινός;

 

Συμφωνούμε μαζί του. Είναι νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις και προβλέψεις που αφορούν το 2028. Φαίνεται ωστόσο ότι το προεκλογικό σκηνικό ως τότε θα έχει μεγάλες αλλαγές. Κάποιοι δεν τις θέλουν. Προτιμούν εκλογές του 2028, επανάληψη αυτών του 2023. Κάτι που ως επιθυμία το καταλαβαίνουμε αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι είναι σχεδόν απίθανό να συμβεί.

 

Αυτό ο κόσμος το περιγράφει με τη φράση «μετά κόπων και βασάνων». Διορίζεται μόνιμος υπάλληλος πληροφορικής στο Νοσοκομείο Καβάλας. Προέρχεται από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2019! Ο διορισμός οριστικοποιήθηκε μετά από δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2022. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο πολίτης που επιλέχθηκε να συνεχίζει να ενδιαφέρεται και να αποδεχθεί τον διορισμό του. Στο Νοσοκομείο είναι απαραίτητος.

 

Ο γνωστός από την τηλεόραση δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης ήταν στην Καβάλα για τις εργασίες της συνέλευσης των Επιμελητηρίων. Έχει σχέση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς όπως φαίνεται εκδίδει και επιμελείται τα δελτία τύπου της. Παράλληλα συνεχίζει να εργάζεται στην ιδιωτική τηλεόραση.

 

Άλλαξε Διευθύνοντα Σύμβουλο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Νέστου « Νέστος ΑΕ». Παραιτήθηκε ο κ. Βασίλης Καμπούρης αν και παραμένει μέλος του δ.σ. Στη θέση του επιλέχθηκε ο κ. Μιχάλης Σκορδάς. Η απόφαση για την αλλαγή πάρθηκε από τη διοίκηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού προ μηνός.

 

Μένουμε στο Δήμο Νέστου. Ο Τάσος Τσολάκης συνεχίζει, αν και με το αποτέλεσμα προ έτους τάχθηκε στην αντιπολίτευση. Η επετειακή του ανάρτηση ουσιαστικά προετοιμάζει για μια νέα προσπάθεια του συνδυασμού το 2028: « Το ταξίδι συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι ο Δήμος Νέστου, επιτέλους, αλλάξει! Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την ψήφο σας, μας δώσατε την φωνή για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σήμερα για όλους εμάς , αλλά και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

 

Με φωτογραφίες που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής κ. Απόστολος Λυκουρίνος, επισημαίνει νέους βανδαλισμούς στο δάσος της Παναγούδας. Άγνωστοι μάλλον αργά το απόγευμα ή το βράδυ, ξήλωσαν και έριξαν στο έδαφος κολώνα φωτισμού και τμήμα της περίφραξης. «Κάποιοι εκτονώνονται σε αυτά», σχολιάζει με ειρωνεία. Το κακό είναι ότι αυτό που καταστράφηκε μάλλον δεν θα διορθωθεί. Πολύ περισσότερο δεν θα διορθωθεί άμεσα.

 

Το ΚΚΕ Καβάλας και η τοπική οργάνωση της ΚΝΕ προβάλλουν ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια των φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την πρόσφατη πραγματοποίηση του 50ου φεστιβάλ. Στην Καβάλα το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην καφετέρια Τζοκόντα. Στην παραλία.

 

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ απασχολεί, σχολιάζεται από πολλούς και διάφορους. Ο γιατρός Περικλής Αμπεριάδης που φυσικά δεν είναι ΠΑΣΟΚ, γράφει: « Ποιος είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ; Η Άννα Διαμαντοπούλου κατ’ εμέ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια κυρία που αν δεν στράβωνε, θα ήταν υπουργός του Μητσοτάκη. Ήρθε από το μακρινό παρελθόν και έπεισε το 20% των ψηφοφόρων. Αυτό δείχνει ότι την ενότητα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ( ΠΑΣΟΚ – ο λεγόμενος ΣΥΡΙΖΑ ) δεν την θέλει ούτε η βάση του ΠΑΣΟΚ. Ο έμμεσος λοιπόν νικητής είναι ο Μητσοτάκης. Και θα με ρωτήσετε. Ε και; Τι αλλάζει στην τελική;».

 

Για τον Χριστόδουλο Τοψίδη έγραψε προχθές η Εφημερίδα των Συντακτών. Τον κατηγορεί για πολιτική στροφή προς τη ΝΔ αφού όπως σημειώνει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης στην ΑΜΘ ήταν ανεξάρτητος. Ναι ήταν ανεξάρτητος αλλά ο «εναγκαλισμός» του με τη ΝΔ δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν. Στην προκειμένη περίπτωση είδηση είναι η στάση της ΝΔ (που στήριζε Χρήστο Μέτιο) και όχι το τι κάνει ο Χρ. Τοψίδης.

 

«Έχασαν» την αγωγή που κατέθεσαν κατά της Ενεργειακής οι συνδικαλιστές, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου στα Πετρέλαια. Εκτός από την πρώτη υπόθεση που κρίθηκε υπέρ των απολυμένων, οι υπόλοιπες δικαστικές αποφάσεις -και ως τώρα- είναι υπέρ της εταιρίας. Δικαστικές εκκρεμότητες υπάρχουν κι άλλες κι είναι κυρίως οι εφέσεις επί των πρώτων αποφάσεων του δικαστηρίου στην Καβάλα.

 

Προκύπτουν καθημερινά διάφορες φήμες για τον ιδιώτη και το πότε θα αναλάβει το νέο λιμάνι. Καθυστέρηση, εμπλοκή και πολλά ακόμη παρόμοια. Βασικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν είναι «ζεστή». Δεν ήταν και συνεχίζει να μην είναι. Επαναλαμβάνουμε, στηρίξαμε πολλά στη συγκεκριμένη αλλαγή. Όλα ως τώρα δείχνουν ότι επίκειται διαδικασία μιας … ανώμαλης προσγείωσης… Μακάρι να κάνουμε λάθος. Τα γεγονότα δυστυχώς μας μιλούν από μόνα τους.

 

Το ΤΑΙΠΕΔ από την άλλη πλευρά παραμένει αισιόδοξο κι έχει κι άλλα σχέδια. Αντιγράφουμε από τον Χρόνο της Κομοτηνής και το αναπτυξιακό συνέδριο της προηγούμενης εβδομάδας: « Στο πάνελ τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Χαρακτήρισε «πυρήνα» τα λιμάνια, τα οποία όμως ξεκαθάρισε ότι δεν νοούνται χωρίς σύνδεση με τον σιδηρόδρομο, που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη και αναμένεται στην Καβάλα. «Η Καβάλα είναι σε αποκρατικοποίηση, η Αλεξανδρούπολη σε ανάπτυξη», σημείωσε, ενώ σε άλλα έργα που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ στην Περιφέρεια ΑΜΘ γνωστοποίησε ότι μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων».

 

Μέσω του αστυνομικού ρεπορτάζ προκύπτει ότι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο, φιλοξενούνται και Τούρκοι πολίτες. Όχι πολλοί αλλά υπάρχουν. Τις περισσότερες φορές αυτοπροσδιορίζονται ως αντίθετοι του σημερινού καθεστώτος. Υπό διωγμό από τον Ερντογάν.  Όσοι παρακολουθούν το θέμα στενά, αμφιβάλλουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Ο τυφώνας Milton έρχεται, οι κάτοικοι της Φλόριντα φεύγουν!