Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Συμπολίτης που ήταν προχθές στα δικαστήρια, μας έστειλε σε φωτογραφία τον μεγάλο καθρέπτη στις τουαλέτες του ισογείου. Έχει «φύγει» από την κορνίζα του κι είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Αναρωτιέται για τη διόρθωση του προβλήματος καθώς η κατάσταση ως επικίνδυνη πρέπει να αλλάξει γρήγορα. Θα γίνει; Ας μην είμαστε αισιόδοξοι. Γενικά στο Δικαστικό Μέγαρο τα προβλήματα λύνονται αλλά πολύ αργά. «Αργά βαριά» που λέει κι ο λαός μας. Ευχόμαστε μέχρι τότε ο καθρέπτης να αντέξει και να μείνει στη θέση του.

 


 

Συνέλευση των μελών του πραγματοποιεί αύριο -και εκτός απροόπτου- ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Μία και μοναδική όπως φαίνεται πριν την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων. Στο Ν. Καβάλας οι υποστηρικτές Κασσελάκη δίνουν «μάχη» με όλους τους άλλους. Για το ποιοι είναι οι περισσότεροι. Ποιοι έχουν την πλειοψηφία.

 

Υπέρ του κ. Κασσελάκη φέρεται να είναι η πρώην βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου αλλά και η κ. Ζωή Χωματά (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής). Υπέρ των άλλων, και της υποψηφιότητας Φάμελλου πιο συγκεκριμένα, είναι οι παλαιότεροι στην οργάνωση. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Μορφίδης.

 

Το Σάββατο η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσίασε εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία οι υποστηρικτές Φάμελλου, Πολλάκη θα είναι σαφώς περισσότεροι στην Περιφέρεια ΑΜΘ.  Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το κλίμα στο οποίο θα γίνει η μεθαυριανή συνέλευση καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί κάτι περισσότερο από πολιτική αντιπαράθεση, αντιπαράθεση ιδεών κτλ. Ως χθες δεν γνωρίζαμε ποιος θα κάνει την εισήγηση, αν θα έρθει στην Καβάλα ή αν αυτή θα γίνει μέσω skype.

 

Μία ακόμη ανάρτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Βασίλης Τραϊφόρος. Αποδεικνύοντας πόσο… συμπαθεί πολιτικά τον κ. Κασσελάκη: «Είναι άξιο περιεργείας έμπειροι πολιτικοί όπως ο Πολάκης και ο Γεώργιος Τσίπρας δεν κατάλαβαν το πολιτικό κενό, το επίχρυσο και μόνο περιτύλιγμα του Κασσελάκη. Όταν εμείς οι απλά λογικοί άνθρωποι το καταλάβαμε εν τη γεννείσει του. Εντάξει ο Τσίπρας μηχανικός είναι τον δικαιολογείς, αλλά ο Πολακης ως γιατρός άργησε να κάνει την διάγνωση. Ή μάλλον την έκανε σε ημιθανή ασθενή. Τόσο έξω να πέσουν, μα τόσο έξω, αυτά τα τσακάλια της πολιτικής είναι μέγιστης απορίας ζήτημα».

 

Δεν υπάρχουν νέα για την υπό παραχώρηση στο νέο λιμάνι, αυτή που οριστικά καθυστερεί. Θα περιμέναμε μια αντίδραση, μια επίσημη ανακοίνωση περί της αργοπορίας. Όλοι το αποφεύγουν καθώς δίνουν προτεραιότητα στις συζητήσεις για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει τον Γενάρη. Άλλοι λένε ότι είναι τόσο πολλές οι εκκρεμότητες που η υπό παραχώρηση θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη. Και βλέπουμε…

 

ΤΑΙΠΕΔ και Οργανισμός Λιμένα Καβάλας επιρρίπτουν την ευθύνη στην άλλη πλευρά. Λέγεται και λέγεται πολύ, ότι η άποψη τους συνοψίζεται στη φράση «… θέλουμε να δώσουμε το νέο λιμάνι αλλά πρώτη φορά αυτοί που θα το αναλάβουν δεν το δέχονται». «Φωτογραφίζεται» η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως αποκλειστικά υπεύθυνη. Όσο για τα στελέχη της Europort, «κυκλοφορούν» στην Καβάλα καθημερινά. Παραδέχονται κι αυτά ότι υπάρχουν διάφορα θέματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

 

Θα πρέπει π.χ. να παραληφθεί ένα λιμάνι με εξοπλισμό που λειτουργεί. Γίνεται λόγος για τους γερανούς στο «Φίλιππος Β’», αρκετοί από τους οποίους έχουν θέματα. Η επίλυση των οποίων κοστίζει αρκετά χρήματα. Ο ΟΛΚ έχει κι άλλον καημό. Όσο θα καθυστερεί η παράδοση παραλαβή του νέου λιμανιού θα συνεχίζει να πληρώνει αυτός για τη λειτουργία του «Φίλιππος Β’». Κάτι που δεν προβλέπονταν και θα επιβαρύνει τα οικονομικά του. Τόσο στην ουσία όσο και στους τύπους.

 

Με απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακάλεσε την αναγνώριση 31 συλλόγων σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνταν με την ορειβασία. Γιατί και οι 31 δεν υπάρχουν πια. Ανάμεσα στους συλλόγους που πλέον δεν έχουν την αναγνώριση του κράτους και ο «Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος». Γραμμένος στο μητρώο της ΓΓΑ από το 1999.

 

Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη θα γίνει στην Κομοτηνή η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, συνεδρίαση λογοδοσίας. Στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανακοινώθηκε από το προεδρείο ότι έχουν προθεσμία ως την προσεχή Παρασκευή (25/10) να γνωστοποιήσουν τις ερωτήσεις και τα θέματα που θα θέσουν.

 

Τριήμερο στο Ν. Καβάλας πέρασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την Παρασκευή ήταν όλη την ημέρα στις εκδηλώσεις της Θάσου. Την Κυριακή σειρά είχαν οι εκδηλώσεις στην Ελευθερούπολη. Το απόγευμα της Κυριακής επέστρεψε στην Αθήνα και χθες ήταν στο Υπουργείο. Σήμερα θα βρίσκεται στη Βιέννη, σε μια ακόμη σύνοδο για το μεταναστευτικό.

 

Στις εκδηλώσεις και στη Θάσο και στην Ελευθερούπολη ήταν επίσης ο Γιάννης Πασχαλίδης, η Αγγελική Δεληκάρη, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Θαυμαστή η συνέπεια τους. Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης την Κυριακή το πρωί εκπροσώπησε την ΠΕ Καβάλας στη γιορτή της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί εκπρόσωπος του Δήμου ήταν ο Αρχέλαος Γρανάς. Την ίδια εκδήλωση παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης.

 

Είναι λίγο… «περιπέτεια» να βρεθείς στο σημείο των ράπιντ τεστ του ΕΟΔΥ, στο ισόγειο του Διοικητηρίου. Επειδή από χθες αυτό είναι αποκλεισμένο λόγω εκδήλωσης. Παρά ταύτα κόσμος πήγε κι έκανε τεστ και χθες. Σηκώνοντας όπως έπρεπε τις προειδοποιητικές- απαγορευτικές κορδέλες.

 

Τα τεστ της προηγούμενης εβδομάδας ήταν στα συνηθισμένα επίπεδα, έγιναν εκτός από την Καβάλα και στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Τα θετικά περιστατικά εμφανίστηκαν μειωμένα σε σχέση με δύο προηγούμενες εβδομάδες. Σε ένα εκ των τεστ (στο Κ.Υ. Χρυσούπολης) θετική στον κορονοϊό ήταν μαθήτρια, 13 ετών.

 

Για τις αυριανές εκλογές στους επαγγελματίες των Φιλίππων, η πρόσκληση συμμετοχής είναι ιδιαίτερη. Θίγοντας και το φιλότιμο αυτών στους οποίους απευθύνεται: « Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων σας καλεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, να προσέλθετε στην εκλογική διαδικασία του σωματείου όχι για να ψηφίσετε μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως για να δείξετε ότι στον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης είμαστε όλοι μαζί, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με κοινή πορεία».

 

Συνεχίζουν να προχωρούν γρήγορα οι εργασίες στο Αμφιθέατρο, έχουν επεκταθεί (ως προς τη ενίσχυση της στατικής επάρκειας του κτιρίου) στον όμορο θερινό κινηματογράφο. Χθες η Στέγη ανακοίνωσε χειμερινές προβολές ταινιών. Είχε να γίνει καιρό, αρκετά χρόνια. Το επόμενο διάστημα οι προβολές θα γίνονται στο θεατράκι της Στέγης. Για το Καλοκαίρι, βλέπουμε.

 

Εθελοντική αιμοδοσία έγινε χθες στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Οργανώθηκε από το σωματείο των αστυνομικών σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Το σωματείο πραγματοποιεί αυτές τις εθελοντικές αιμοδοσίες δύο φορές το χρόνο.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Ξεχνάμε τις βροχές μέχρι και τέλος του μήνα