Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Καβάλα για το πρόσφατο τριήμερο της Κ. Δευτέρας, επισκέφθηκαν και την ταβέρνα «Σάββας» στα Σφαγεία όπου είχαν ένα άριστο γεύμα. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Μάρα Ζαχαρέα. Στη φωτογραφία με τον οικοδεσπότη Σάββα Θεοδοσιάδη. Πέρασαν καλά και κυρίως γευμάτισαν άριστα. Υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν. Με την πρώτη ευκαιρία.

 


 

Τα πραγματικά συλλυπητήρια είναι αυτά που εκφράζονται με ειλικρίνεια. Στη σωστή ώρα και με το σωστό τρόπο. Ζούμε δυστυχώς τη βιασύνη των ανθρώπων. Ποιος πρώτος θα συλλυπηθεί… Ένας ανόητος διαγωνισμός που μεγαλώνει τον πόνο. Δεν τον απαλύνει. Σημεία των καιρών. Για τα πρόωρα συλλυπητήρια κι ως εκ τούτου μη χρήσιμα συλλυπητήρια που διαβάζαμε χθες, δεν φταίνε οι άλλοι. Εμείς φταίμε.

 

Το τριήμερο πένθος επηρεάζει τις δραστηριότητες και των κομμάτων, μεταθέτει για αργότερα αποφάσεις και κυρίως ανακοινώσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ δεν μας είπε ακόμη τον 6ο υποψήφιο βουλευτή του στο Νομό μας. Ο οποίος βρέθηκε και περιμένει την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του. Αυτό θα γίνει από το Σάββατο και μετά. Στον… «πάγο» είναι η προεκλογική δραστηριότητα και της ΝΔ, η ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος σε όλη την Ελλάδα θα γίνει αργότερα. Λέγεται ότι περί του θέματος και ως προς την Καβάλα, οι αποφάσεις πάρθηκαν. Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση των 6 ονομάτων. Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες.

 

Υπάρχουν φυσικά κόμματα που δεν επηρεάζονται από το τριήμερο πένθος. Το ΚΚΕ για παράδειγμα. Χθες έκανε κανονικά την εκδήλωση του στο Θεολόγο, σειρά έχει σήμερα μια ακόμη στην Καλλιράχη της Θάσου. Καλώς ή κακώς το ΚΚΕ έκρινε ότι οι εκδηλώσεις του σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο στην Καβάλα) πρέπει να συνεχιστούν και να μην αναβληθούν.

 

Τι να έγινε αλήθεια η επένδυση στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας; Αναφερόμαστε στην επένδυση επιχειρηματία από τη Συρία. Γνωστή για το διαφορετικό της αντικείμενο, της αιθυλικής αλκοόλης. Τελευταία διαβάσαμε ότι ήταν σε στάδιο να αποφασίσει (ο επενδυτής) την εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή των εγκαταστάσεων στο οικόπεδο της ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας. Ισχύει; Κανείς δεν ξέρει. Ίσα ίσα που ο επενδυτής «κατηγορείται» για μια στάσιμη κατάσταση, χωρίς να εξηγεί το λόγο. Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλα αυτά που δεν είναι υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης, να είναι μόνο προσωρινά. Περιμένουμε συγκεκριμένα και καλά νέα το επόμενο διάστημα.

 

Η εταιρία του κ. Φιλιάγκου δεν έχει διαθέσιμο το πλοίο της «Νικητής» αλλά άργησε να μας το πει. Με αποτέλεσμα χθες να μην λειτουργήσει η γραμμή του Πρίνου, στην οποία έπρεπε να εκτελεί δρομολόγια το προαναφερθέν φέρι μποτ. Η εταιρία έκανε το απόγευμα της Τετάρτης μια γενική και αόριστη ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι από αύριο Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 , η Thassoslink, δεν θα εκτελεί προσωρινά δρομολόγια στην γραμμή Πρίνος-Καβάλα , για τεχνικούς λόγους».

 

Το έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές. Ο Μάρτιος είναι μήνας ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’». Οι πρώτες μέρες του μήνα είναι πολύ δύσκολες αλλά η τραγωδία στα Τέμπη μάλλον δεν επηρεάζει τη διαδικασία της υπό παραχώρησης. Ωστόσο οι φήμες συνεχίζονται. Δεν θα προλάβει, αναφέρουν, να γίνει τον Μάρτιο όλη η διαδικασία που είναι σε εκκρεμότητα. Άρα η υπό παραχώρηση (και ιδιωτικοποίηση) μπορεί να μετατεθεί για τον Απρίλιο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Περιμένουμε.

 

Η χθεσινή βροχή, που δεν ήταν στο πρόγραμμα, εμπόδισε την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στα χαντάκια του έργου του φυσικού αερίου. Εκτός από την περιοχή Κομνηνών με 7ης Μεραρχίας. Εκεί έπεσε λίγη άσφαλτος και περισσότερο τσιμέντο (παρά τη βροχή). Έβαλαν τσιμέντο για να καλύψουν το χαντάκι που άνοιξαν. Φαίνεται τους βολεύει το γεγονός ότι το χαντάκι δεν είναι στη μέση του δρόμου αλλά στην άκρη του. Δίπλα στο πεζοδρόμιο! Άρα καλό και το τσιμέντο….

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και η τοπική της υπηρεσία συνεχίζει να εγκρίνει όλες τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Δημοτικών Επιτροπών όλων των Δήμων του Νομού. Για την υπηρεσία δεν υπάρχει καμιά εκκρεμότητα και καμιά αλλαγή δεδομένων. Κι ας λέει η αντιπολίτευση (των δημοτικών συμβουλίων) ότι θέλει… Η εξέλιξη πρέπει να ληφθεί υπόψη σε σχέση με το «θόρυβο» που προκλήθηκε από τον αντισυνταγματικό νόμο και την τροπολογία που κάποιοι υποστήριζαν ότι δεν λύνει το πρόβλημα. Η Αποκεντρωμένη με τις εγκρίσεις της εκτιμά ότι πρόβλημα δεν υπάρχει.

 

Κινούμενη σε αυτό το πνεύμα ενέκρινε πρόσφατα όλες τις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τον Δεκέμβρη κι αφορούν τα δημοτικά τέλη που ισχύουν. Και θα ισχύουν για όλη τη διάρκεια του 2023. Παλιά και για αυτό το θέμα υπήρχαν ισχυρές διαφωνίες και μη εγκρίσεις επίσης από την Αποκεντρωμένη.

 

Θα ξαναλειτουργήσουν όπως φαίνεται οι χώροι σε πολυκατοικία στην οδό Ομονοίας, στους οποίους στεγάζονταν το ΤΕΒΕ και ο μετέπειτα ΟΑΕΕ. Από αυτούς αποχώρησαν οι εργαζόμενοι, μετακόμισαν στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ. Επειδή τα τετραγωνικά μέτρα είναι πολλά κι άρα κατάλληλα, ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν την υπηρεσία του ΚΕΑΟ Καβάλας. Αυτός έτσι κι αλλιώς ήταν ο αρχικός στόχος και σκοπός. Απλά άργησε ως προς την υλοποίηση του.

 

Ο Δήμαρχος της Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο. Σκοπός του ταξιδιού του η συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Η Θάσος έδινε και δίνει μεγάλη σημασία στην συγκεκριμένη έκθεση. Γιατί οι Γερμανοί τουρίστες πρέπει να αυξηθούν στο νησί το επόμενο Καλοκαίρι.

 

Την Κυριακή ήταν να γίνει εκδήλωση στην Ελευθερούπολη. Κοπή πίτας της οργάνωσης της ΝΔ στο Δήμου Παγγαίου. Χθες ανακοινώθηκε ότι η εκδήλωση δεν θα γίνει λόγω του πένθους.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Επόμενο άρθρο

Στα οργανωμένα κράτη υπάρχουν συστήματα ασφαλείας που διορθώνουν τα ανθρώπινα λάθη