Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο ιερέας Ιορδάνης Γρεασίδης ήταν ένας διαφορετικός ιερέας στην πόλη μας. Εδώ και δεκαετίες. Λαϊκός όσο κανείς άλλος. Απλός σε κάθε του δραστηριότητα ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με τους πιστούς. Επιτυγχάνοντας ευκολότερα τον στόχο (στόχο του κάθε ιερέα), εκτελώντας πάντα με άριστο τρόπο τα καθήκοντα του. Σε προηγούμενες εποχές που αυτό δεν συνηθίζονταν, τον έβλεπες συχνά ακόμη και στο γήπεδο. Υποστηρικτή της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕ Καβάλας. Αν και βρέθηκε σε πολλές ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, συνήθως κυκλοφορούσε στις δυτικές συνοικίες. Όπου και διέμενε. Δεν ήταν τυχαίο που οι πολίτες εκμεταλλεύονταν κάθε ευκαιρία, μόλις τον έβλεπαν έσπευδαν να τον χαιρετίσουν. Να του πουν όχι απλά μια «καλημέρα» αλλά πολλά περισσότερα. Είχε τον τρόπο του για μια άλλου τύπου επικοινωνία, την οποία στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί του συνάδελφοι. Αλλά και στους ιερούς ναούς που βρέθηκε ως εφημέριος, είχε παντού και μόνο φίλους. Ο πατέρας Ιορδάνης πέθανε προχθές, τον αποχαιρετίσαμε χθες. Δηλώνοντας το πλέον σίγουρο. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

 


 

Δειλά δειλά το ακούμε πάλι το ερώτημα: «Πότε θα γίνουν τελικά οι εθνικές εκλογές;». Κάθε μέρα το εντοπίζουμε να διατυπώνεται και πιο συχνά. Απάντηση δεν υπάρχει γιατί απλά η Κυβέρνηση, ως αυτή που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, συνεχίζει να το σκέπτεται. Θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο σκέψης. Προηγούνται άλλα. Προγραμματίστηκαν και θα γίνουν εντός των ημερών. Μετά είναι απαραίτητες και κάποιες δημοσκοπήσεις ώστε προς το τέλος του μήνα να το ξανασκεφθούν. Το αργότερο στο τέλος του μήνα θα έχουμε απάντηση στο προαναφερθέν ερώτημα.

 

Σε τοπικό επίπεδο δύο είναι τα θέματα αυτών των ημερών. 1) Η συνεδρίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας που αναμένονταν χθες. Αμέσως μετά επρόκειτο να ανακοινωθεί (χθες βράδυ ή το αργότερο σήμερα το πρωί) ο 6ος υποψήφιος βουλευτής. Ο γυμναστής από τη Χρυσούπολη. 2) Ποιος θα είναι ο 4ος άνδρας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Θα είναι ο Παύλος Ζησίμου ή κάποιος άλλος; Ο Παύλος Ζησίμου εμφανίζεται θετικός. Κι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Αυτό μάλλον φαίνεται να είναι το «πρόβλημα» της πιθανής του υποψηφιότητας….

 

Ξεκίνησαν ευτυχώς χθες οι νέες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη. Κρίθηκαν απαραίτητες για τη διευκόλυνση του βασικού δημοτικού έργου στην ίδια περιοχή. Ταυτόχρονα το έργο κυρίως στην οδό Κασσάνδρου συνεχίζεται. Οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Σημειώνουμε ότι φέτος τον Απρίλιο θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που η οδός Κασσάνδρου έπαψε να είναι δρόμος. Ένα χρόνο τώρα μοιάζει να είναι στην ίδια κατάσταση. Ειδικά το τμήμα της μπροστά από τη Δ. Βιβλιοθήκη.

 

Προγραμματισμένη συνεδρίαση είχε χθες το Μικτό Ορκωτό Καβάλας. Επρόκειτο να εξετάσει υπόθεση απόπειρας βιασμού από τη Δράμα. Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε με καθυστέρηση, επακολούθησε η επιλογή των ενόρκων μέσω της διαδικασίας της κλήρωσης. Κι όταν έγινε κι αυτό, ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης του.

 

Αρχίζουν να πληθαίνουν, να γίνονται πιο συγκεκριμένες οι πληροφορίες για την πρώτη προεκλογική δράση του κ. Θόδωρου Μουριάδη. Εντός του μήνα αλλά προς το τέλος του. Τότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι της ίδιας δημοτικής παράταξης. Εκτός απροόπτου φυσικά.

 

Στο μεταξύ «ζωηρεύει» η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου. Θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην αγορά οι υποψήφιοι των εκλογών κυκλοφορούν όλο και περισσότερο. Βέβαια η κανονική, η συνηθισμένη προεκλογική δράση θα υπάρξει το διήμερο της ψηφοφορίας. Έξω από τα γραφεία του συλλόγου όπου τα μέλη θα προσέρχονται για να ψηφίζουν. Εκεί θα τους υποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι!

 

Μετά την απαραίτητη διακοπή λόγω των γνωστών και τραγικών γεγονότων, η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ξαναρχίζει στην Καβάλα. Ανακοινώθηκε χθες η εκδήλωση που θα γίνει αύριο το απόγευμα. Με θέμα τα προβλήματα των μικρομεσαίων. Κι αφού δεν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι χώροι, επιλέχθηκε αυτός του ξενοδοχείου. Του Γαλαξία ειδικότερα.

 

Συνεχώς ανακύπτουν νέα από την προεκλογική κατάσταση για το Δήμο Παγγαίου. Έτσι ώστε να αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα. Φαίνεται ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε μιας και ειδικά το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις. Ισχυρός παίκτης και υποψήφιος των ίδιων εκλογών παραμένει πάντα ο εν ενεργεία Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Προεκλογικά νέα δεν υπάρχουν από τη Θάσο μιας και ο νυν Δήμαρχος συνεχίζει να … «αναζητά» αντίπαλο. Κι αντίπαλος να μην υπάρχει. Ίσως προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ανάλογα με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί.

 

Η Πολεοδομία Καβάλας εξέδωσε πρόσφατα την προβλεπόμενη άδεια για να αντιμετωπιστεί η πτώση σοβάδων από πολυκατοικία στην οδό Φιλικής Εταιρίας. Το έργο που αφορά μια από τις πολυκατοικίες της οδού θα ξεκινήσει άμεσα. Οι σοβάδες έπεσαν στο τέλος του προηγούμενου έτους, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τους περαστικούς.

 

Μέχρι και την προσεχή Πέμπτη 9 Μαρτίου θα συνεχίσει το πλοίο «Σούπερ Σταρ» να αντικαθιστά στα δρομολόγια από και προς Καβάλα το γνωστό μας «Άκουα Μπλου». Αυτό αναφέρει χθεσινή απόφαση του αρμόδιου υπουργείου. Στη συνέχεια και εκτός απροόπτου το «Άκουα Μπλου» θα επανέλθει στη γραμμή. Απουσιάζει από αυτήν περίπου 2 μήνες. Για τις εργασίες της συντήρησης, επιθεώρησης κτλ.

 

Άριστος και ως ένα βαθμό και Ανοιξιάτικος, ήταν χθες ο καιρός σε όλο το Ν. Καβάλας. Έτσι αυτό που «έβρεξε» χθες ήταν κάτι άλλο… «Έβρεξε» ανακοινώσεις εκδηλώσεων. Όλες για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Εκδηλώσεις θα κάνουν πολλοί και διάφοροι. Οι πιο πολλές αύριο, την ημέρα που η γυναίκα έχει την τιμητική της. Κάποιοι άλλοι διοργανωτές σκέφθηκαν καλύτερα. Θα κάνουν τις εκδηλώσεις τους (για τη γυναίκα) είτε το Σάββατο, είτε την Παρασκευή. Πολλές εκδηλώσεις, όπως με τις βασιλόπιτες…

 

Η ΠΕ Καβάλας ανακοίνωσε χθες δεύτερη παράταση σχετικά με την προθεσμία για την παραλαβή αιτήσεων συλλόγων ώστε να χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις τους. Μέχρι χθες οι αιτήσεις των συλλόγων ήταν κατά περίεργο τρόπο ελάχιστες!

 

Με μικρή καθυστέρηση ο συμπολίτης επαγγελματίας κ. Γιάννης Σαρρής αναφέρεται στην εκδήλωση που έγινε στο Κλειστό των Ποταμουδίων με θέμα τον αυτισμό. Σχολιάζει θετικά τον καλεσμένο και ομιλητή κ. Δημήτρη Παπανικολάου: «Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων, το απόγευμα της Τρίτης 28/02/2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον αυτισμό «Από τη διάγνωση στην αυτονομία» με κεντρικό ομιλητή τον αγαπητό Δημήτρη Παπανικολάου! Ο Δημήτρης, διεθνής καλαθοσφαιριστής με τεράστια πορεία στο χώρο, διαγνώστηκε πρόσφατα με σύνδρομο Asperger, στο φάσμα του αυτισμού, ενώ αποκάλυψε ότι το ίδιο συμβαίνει και με την κόρη του. Απλός, άμεσος, ευθύς, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι όλα τα παιδιά είναι ίδια, ικανά να πετύχουν όλους τους στόχους. Είμαι υπερήφανος που συνέβαλα σε αυτή την ενημερωτική προσπάθεια. Ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου κάθε φορέα και εθελοντή που συμμετείχε, αλλά και τον Δημήτρη Παπανικολάου προσωπικά. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο ομιλητή σε αυτή την εκδήλωση».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Επόμενο άρθρο

Το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ των πολιτικών μας εκνευρίζει ακόμα περισσότερο