Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο κατάστημα του Γιάννη Σαρρή στη Νέα Ηρακλείτσα κατέληξε χθες αργά το μεσημέρι το γκρουπ των εκπροσώπων- στελεχών της ΝΔ στο οποίο συμμετείχαν και οι πρώην Υπουργοί. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και η Σοφία Ζαχαράκη. Εκεί υπήρξε το απαραίτητο γεύμα. Ήταν άριστο χάρη στο ενδιαφέρον του κ. Σαρρή. Δροσερό, λόγω της ωραίας θέας στο λιμάνι. Στη φωτογραφία ο Γιάννης Σαρρής με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη, τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππα Αναστασιάδη και τον πρώην Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

 


 

Επιτυχία σημείωσε το βράδυ της Τρίτης η προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο χώρο του ΝΟΚ. Το γεγονός έχει τη σημασία του αφού έτσι ηρεμούν τα πράγματα γενικώς. Κι είναι κι οι εκλογές τόσο κοντά. Χθες το πρωί όλα πήγαν μια χαρά και στην περιοδεία στο Νομό του κλιμακίου υπό τους Θεοδωρικάκο- Ζαχαράκη. Οδεύουν λοιπόν ενωμένοι στις εκλογές κι από Δευτέρα βλέπουμε. Ανάλογα με το αποτέλεσμα. Το πανελλαδικό και το τοπικό. Ανάλογα και με την κατανομή των εδρών.

 

Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης της Τρίτης, η παρουσία σε αυτήν και των υποψήφιων δημάρχων Καβάλας Χρυσανίδη, Κλειτσιώτη, Ιωσηφίδου. Ο Μάκης Παπαδόπουλος που συνδέεται επίσης με το κόμμα, δεν πήγε. Είχε εκπρόσωπο του τον Ιορδάνη Παπαντίδη. Επισήμως όχι, ανεπισήμως σίγουρα. Στην ίδια εκδήλωση έκανε αισθητή την παρουσία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Μετά το τέλος της πολιτικής εκδήλωσης υπήρξε διασκέδαση και αναψυχή. Μια μεγάλη παρέα υπό τον Ντίνο Κλειτσιώτη συνέχισε τη συζήτηση. Αλλά περί των τοπικών εκλογών. Και μια άλλη υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη μίλησε για τις περιφερειακές εκλογές. Στην παρέα Τοψίδη ήταν ο Γιάννης Μούτλιας αλλά και ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. Ενισχύοντας έτσι τις φήμες ότι κάτι τρέχει με αυτούς και τον συνδυασμό Τοψίδη. Ιωσηφίδης και Μαρκόπουλος συνόδευαν τον κ. Τοψίδη στην άφιξη του στο χώρο της πολιτικής εκδήλωσης.

 

Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας προχθές δεν ήταν η κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου. Και φυσικά δεν μίλησε. Δεύτερη φορά. Την πρώτη, στην αντίστοιχη εκδήλωση της Χρυσούπολης, την δικαιολόγησαν. Ήταν –είπαν- στην Αθήνα. Προχθές δεν ειπώθηκε τίποτα σχετικό. Παράλειψη; Ή μήπως η επανάληψη της απουσίας της δεν είναι σύμπτωση. Φέρεται να έχει τα δικά της παράπονα η Μαίρη. Τα οποία επίσης θα μετατεθούν για να ειπωθούν αναλυτικά, αν αυτό αποφασιστεί απ’ την ίδια, από τη Δευτέρα και μετά. Μέχρι και χθες δεν ήταν σίγουρη η αντίστοιχη εκδήλωση της ΝΟΔΕ αύριο βράδυ στην Ελευθερούπολη.

 

Απουσίαζε επίσης ο Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος γενικώς απουσιάζει από την Καβάλα αυτές τις ημέρες. Έρχονται όμως οι επόμενες μέρες που θα εμφανιστεί και θα πράξει τα δέοντα. Κι όπως πάντα θα δράσει με τέτοιο τρόπο, υπέρ της ΝΔ, που θα είναι σα να μην έλειψε ούτε μια μέρα! Ενδιαφέρον έχουν πάντα οι απόψεις του περί των δημοτικών εκλογών της Καβάλας και της πολυδιάσπασης της ΝΔ.

 

Δύο λόγια για την εκδήλωση του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα. Έγινε κανονικά κι είχε επιτυχία. Μίλησε και ο Θόδωρος Κοντογεωργίου (υποψήφιος βουλευτής) που κάλεσε τους πολίτες να αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά του κόμματος στο Ν. Καβάλας. Θύμισε δε το ευτυχέστερο αποτέλεσμα του κόμματος τοπικά, τη δεύτερη θέση στη Θάσο. Περάσαμε και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είπε φανερά χαρούμενος ο κ. Κοντογεωργίου. Η εκδήλωση ήταν αμιγώς ΚΚΕ. Κάποιοι υποψήφιοι των τοπικών εκλογών που συνήθως παρουσιάζονται, προχθές απουσίαζαν.

 

Σήμερα θα βρίσκεται στη Θάσο η υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού κ. Ιωάννα Δρέττα. Περίεργο. Τουλάχιστον περίεργο. Είναι υπηρεσιακή υπουργός και δεν μπορεί – καλώς ή κακώς- να επηρεάσει τις καταστάσεις. Και δεν συνηθίζεται μια τέτοια περιοδεία από έναν υπουργό που κατέχει θέση κυβερνητική αλλά μόνο για τα τυπικά. Ο Δήμος Θάσου την τιμά οργανώνοντας σύσκεψη φορέων. Και τίποτα πέραν τούτου. Τίποτα απολύτως.

 

Σήμερα το απόγευμα το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς «ζωντανεύει». Φιλοξενεί εκδήλωση βιβλιοπαρουσίαση. Την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο ήταν έκθεση φωτογραφίας. Δηλαδή το υπόγειο που επί σειρά ετών φιλοξενούσε ιχθυοπωλεία, προσπαθεί να πάρει μια άλλη κατεύθυνση. Εκδηλώσεων. Το υπόγειο που είναι μεγάλο κι εξ αυτού του λόγου προνομιακό, θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Παλιά λέγανε ότι μπορεί να γίνει χώρος διασκέδασης. Πιο παλιά αποθηκευτικός χώρος. Κάτι πρέπει να γίνει.

 

Το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis έρχεται. Κι έρχεται ως συνήθως, πολλά υποσχόμενο. Μια από τις φετινές αλλαγές αφορά τον χώρο των συναυλιών του. Στο Φρούριο δεν μπορούν να γίνουν λόγω του γνωστού έργου. Θα δοκιμάσουν να γίνουν μπροστά από το άγαλμα του Μεχμέτ Αλί στην Παναγία. Η εξέδρα θα στηθεί εκεί που παλιά στήνονταν η κερκίδα των θεατών. Τότε που το Cosmopolis ήταν χοροί παραδοσιακοί. Μπροστά από την εξέδρα (και ως το άγαλμα) χωρούν, κατά τους διοργανωτές, 700 καθίσματα. Μαζί με τους όρθιους η περιοχή και για συναυλία μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2.000 άτομα! Αν το σενάριο επιβεβαιωθεί τότε ένας νέος μεγάλος χώρος εκδηλώσεων –Καλοκαιρινών κυρίως- δημιουργείται. Από αυτούς που η Καβάλα έχει ανάγκη. Θυμίζουμε ότι στο Φρούριο και για τις συναυλίες, η δυνατότητα ήταν μικρότερη. Εκεί φιλοξενούνταν περίπου 1.500 άτομα.

 

Ένας άλλος νέος χώρος εκδηλώσεων είναι αυτός παραπλεύρως του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου (περιοχή Ραψάνης). Έγιναν 2-3 εκδηλώσεις ήδη, των Ελευθερίων, κι όλα πήγαν πολύ καλά. Βλέπουμε κι αυτός ο χώρος να καθιερώνεται. Αλλά για μικρότερες εκδηλώσεις λόγου και όχι συναυλίες γνωστών ερμηνευτών.

 

Ένα ολόκληρο Καλοκαίρι είναι μπροστά μας και οι σύλλογοι δεν κρατιούνται! Ανακοινώνουν τη μια εκδήλωση μετά την άλλη. Χθες ανακοινώθηκε εκδήλωση στην παραλία της Κεραμωτής. Τρεξίματος! Γνωρίζαμε τον κολυμβητικό αγώνα από τη Θασοπούλα στην Κεραμωτή αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Προετοιμάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου: «Άνοιξαν οι εγγραφές για το 1ο Coast to Coast Running Challenge που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Κεραμωτής από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Νέστου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου στις 12 Αυγούστου 2023».

 

Η εφημερίδα της Δράμας Εργασία Press (ιστοσελίδα ergasia- press.gr) έκανε το δυσάρεστο ρεπορτάζ στην κηδεία του Θέμη Ζεκερίδη προχθές Τρίτη. Στην οποία παρίστατο και πολλοί Καβαλιώτες. Αντιγράφουμε μέρος του κειμένου: «Επικήδειοι λόγοι εκφωνήθηκαν, έπειτα από παράκληση της οικογένειας, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου κ. Γιάννη Χαριτωνίδη, από εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, από τον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου καθώς και από εκπρόσωπο των συμμαθητών του. Τόσο κατά την έλευση της σορού στον Ιερό Ναό όσο και κατά την αποχώρηση αυτής, λυράρηδες, παίζοντας ποντικά τραγούδια, αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον αείμνηστο φίλο και συγχωριανό τους Θέμη».

 

Αρκετοί είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά στην Καλαμίτσα. Γίνονται διάφορες μικρές δουλειές. Τελευταία εντοπίζονται και απομακρύνονται όλα τα παλιά και άχρηστα καλώδια. Ηλεκτρισμού. Έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούνταν από χρόνια. Εργασίες γίνονται επίσης και μπροστά στο παλιό αναψυκτήριο. Στο μεταξύ λουόμενοι ζητούν από το Δήμο κι άλλες ομπρέλες. Στην ανατολική πλευρά της ακτής.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Μακάρι αυτή η περιπέτεια να έχει happy end !