Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Τα κοντά κίτρινου χρώματος κάγκελα της φωτογραφίας έχουν λόγο που υπάρχουν στο όριο του χώρου στάθμευσης του Διοικητηρίου και πριν το νότιο πεζοδρόμιο. Ταλαιπωρημένα, τρακαρισμένα πρέπει μία ακόμη φορά να αντικατασταθούν. Τη συχνή ζημιά φέρονται να προκαλούν με τα οχήματα τους μικροπωλητές της λαϊκής. Κάθε Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο μεσημέρι. Στο ξεφόρτωμα- φόρτωμα των προϊόντων τους. Μόνο που τα συγκεκριμένα κάγκελα όσο κι αν τους ενοχλούν, πρέπει να υπάρχουν στο σημείο. Κάποιος πρέπει να αποκαταστήσει τη ζημιά και κάποιος άλλος να ενημερώσει ώστε άπαντες να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

 


 

Νεότερες πληροφορίες από το ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, και τη Συμπαράταξη Πολιτών, αναφέρουν ότι θα επιδιωχθεί σχηματισμός ψηφοδελτίου στο Δήμο Καβάλας. Με κυριότερο πρόβλημα την έλλειψη ενδιαφερόμενου για επικεφαλής. Θα αναζητηθεί και θα βρεθεί. Δεν αποκλείεται τελικά υποψήφιος Δήμαρχος να είναι ο κ. Μορφίδης. Άλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη χρόνου. Χθες ο κ. Γιάννης Εριφυλλίδης ανακοίνωσε μια ακόμη υποψήφια του, προερχόμενη από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Κι όπως φαίνεται – για τον κ. Γιάννη Εριφυλλίδη- έπεται ανάλογη συνέχεια.

 

Από το χώρο της Αριστεράς προέρχεται ο κ. Γιάννης Ταστσόγλου. Είναι δραστήριος πολίτης της Χρυσούπολης. Ακούγεται ότι μπορεί και να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου. Μόνος; Με συνεργασίες ευρύτερες; Ισχύει το δεύτερο. Ο Γιάννης ξεκίνησε τις προκαταρκτικές του έρευνες. Θα δείξει…

 

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του επιχειρηματία κ. Παύλου Ζησίμου με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου. Οι άνδρες του ίδιου ψηφοδελτίου της ΠΕ Καβάλας έχουν σχεδόν συμπληρωθεί. Μένει να βρεθούν γυναίκες. Ακούγεται ότι υπάρχει μια σχετική δυσκολία. Που δεν υπάρχει άλλωστε με τις γυναίκες; Τέλος ο Χριστόδουλος Τοψίδης σκοπεύει να κάνει ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Θα ανακοινώσει υποψηφίους του σε όλη την ΑΜΘ. Ίσως και εντός της εβδομάδας.

 

Παράπονα συμπολιτών. Στην οδό Ρόδου (συνοικία Αγίου Αθανασίου) οι κάδοι των απορριμμάτων δεν άδειασαν το Σάββατο. Γέμισαν ασφυκτικά τη Δευτέρα. Η έντονη μυρωδιά ενοχλούσε τους περίοικους. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το απορριμματοφόρο πρέπει να περνά από την οδό Ρόδου και κάθε Σάββατο. Στη διάρκεια της Καλοκαιρινής περιόδου οπωσδήποτε.

 

Συμπολίτης από τη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ) επισημαίνει την υποχρέωση του Δήμου να καθαρίσει το οικόπεδο του. Το οικόπεδο 123. «Πέρσι το ζητήσαμε και έγινε μέσα σε δύο μέρες. Φέτος το ζητήσαμε από τις 21 Ιουνίου αλλά δεν έγινε το παραμικρό» λένε όσοι διαμαρτύρονται. Το οικόπεδο είναι γεμάτο χόρτα και κλαδιά.

 

Με δηλώσεις που έκανε χθες στο ράδιο Πρωινή ο Σταύρος Κιβράκης καθησύχασε για τον επερχόμενο καύσωνα. «Για την περιοχή μας το φαινόμενο θα είναι μέτριο. Θα ζεσταθούμε, θα υπάρχει και υγρασία αλλά από την Κυριακή με τα μελτέμια θα έχουμε αποκλιμάκωση» είπε χαρακτηριστικά. Δεν θα έχουμε θερμοκρασίες στους 40 βαθμούς, κατέληξε. Ευχόμαστε να δικαιωθεί πλήρως. Ο Νομός μας άλλωστε ποτέ δεν έφθασε στις θερμοκρασίες που αναφέρουν τα δελτία ειδήσεων.

 

Μέχρι αργά χθες το μεσημέρι και κάτω από συνθήκες ενοχλητικής ζέστης, συνεχίζονταν οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης στους φωτεινούς σηματοδότες τόσο του Σταυρού Αμυγδαλεώνα όσο και της διασταύρωσης των Αμισιανών. Τα δύο συστήματα είχαν βλάβη από την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα ειδικά στον Σταυρό να τρέχει να ρυθμίζει την κυκλοφορία η Τροχαία. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησης ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης: ««Η σοβαρή ηλεκτρονική βλάβη, λόγω της κακοκαιρίας, στα φανάρια των Αμισιανών και του Σταυρού Αμυγδαλεώνα έχει αποκατασταθεί και πλέον είναι αμφότερα λειτουργικά».

 

Η πρώτη είδηση κυβερνητικού περιεχομένου στην περίοδο μετά τις εκλογές του Ιούνη, υπήρξε προχθές. Με τη συνάντηση του Μακάριου Λαζαρίδη με τον Δημήτρη Καιρίδη. Όπως διαβάζουμε ο βουλευτής Καβάλας ζήτησε να αποχωρίσουν από τη δομή του «Ασημακοπούλου» οι πρόσφυγες. Στο δελτίο τύπου του κ. Λαζαρίδη δεν διαβάζουμε την απάντηση που έλαβε. Άρα δεν ήταν καλή, δεν ήταν η επιθυμητή και εξ αυτού του λόγου δεν γνωστοποιήθηκε. Η Καβάλα είχε και έχει άλλα σχέδια για το πρώην στρατόπεδο. Όσο υπάρχουν εκεί πρόσφυγες, τα σχέδια δεν υλοποιούνται. Ας ευχηθούμε να αποχωρίσουν οι πρόσφυγες το επόμενο διάστημα. Αν και….

 

Στο πρώην στρατόπεδο υπάρχουν κι άλλα «αγκάθια». Πρώτον οι απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που εκεί θέλουν χώρο για να κτίσουν μεζονέτες. Δεύτερον, τα πολλά αυτοκίνητα που μεταφέρονται μετά από περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος. Σήμερα όσο χώρο καταλαμβάνουν οι κατοικίες των προσφύγων άλλο τόσο χρειάζονται τα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Αυτά όταν έρθει η ώρα, που θα μεταφερθούν; Κανείς δεν ξέρει.

 

Δραστηριότητα παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες και ο Γιάννης Πασχαλίδης. Με την επιστροφή του στην Καβάλα από την Αθήνα, επισκέφθηκε την έκθεση της Θώμης Αγγέλου. Την οποία συνεχάρη για την πρωτοβουλία, για την ιδέα της. Η κ. Δεληκάρη θα μιλούσε χθες στην εκδήλωση του Δήμου Νέστου. Έτσι ο μόνος εκτός δραστηριότητας ως τώρα είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Κανείς εκ των 4 βουλευτών Καβάλας της ΝΔ δεν έχει αντιδράσει δημοσίως μέχρι σήμερα για τα δύο θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Δεν είπαν τίποτα για τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που διέκοψαν τη λειτουργία τους σε Κεχρόκαμπο και Πρίνο, για την έλλειψη διασωστών ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου.

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Δημήτρης Καιρίδης ήταν καλεσμένος χθες το πρωί στην εκπομπή του Σκάϊ με τον τίτλο «Δεκατιανοί». Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την Καβάλα. Ξαφνιάστηκε από την ερώτηση αλλά αμέσως απάντησε. Σύντομα και περιεκτικά. Βρήκε μάλιστα ευκαιρία για μια μικρή τουριστική προβολή. Όχι μόνο της Καβάλας αλλά και της Θάσου. «Έχουμε πολύ τουρισμό» είπε χαρούμενος ο Υπουργός.

 

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων επισκεπτών της Θάσου για την ακρίβεια που όπως λένε συναντούν στο νησί. Αυτή αφορά – ισχυρίζονται- τους πάντες και τα πάντα. Ίδια είναι η εικόνα σε όλα τα νησιά, σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Οι επαγγελματίες «βαράνε» και «βαράνε» συνεχώς. Με διάφορες δικαιολογίες. Ο ελληνικός τουρισμός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί πολύ ακριβός. Αυτό θα έχει συνέπειες. Ήδη παρουσιάζεται αύξηση στην τουριστική κίνηση της Αλβανίας! Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι Ευρωπαίοι και Βαλκάνιοι την προτιμούν για έναν και μόνο λόγο. Εκεί οι διακοπές είναι φθηνές.

 

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα απαραίτητο έργο αντιπυρικής προστασίας γύρω γύρω από το Νοσοκομείο. Το καθιερωμένο για την Καλοκαιρινή περίοδο. Περιμετρικά της περίφραξης δημιουργήθηκε μια μικρή αντιπυρική ζώνη. Απομακρύνθηκαν χόρτα, κόπηκαν κλαδιά δέντρων. Κλαδεύτηκαν θάμνοι κτλ. Ας μη ξεχνάμε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται εντός του περιαστικού δάσους. Αυτό είναι περισσότερο ορατό στη νότια του πλευρά.

 

Δεν συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Τοπικό Συμβούλιο Καβάλας. Λόγω έλλειψης απαρτίας. Δεν έγινε πρώτη φορά. Έχει ξανασυμβεί. Στη συνεδρίαση επρόκειτο να υπάρξει η πρώτη γνωμοδότηση για την πρότυπη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας. Σημαντικό ήταν και το θέμα λήψης κυκλοφοριακών μέτρων στα Ποταμούδια, λόγω έναρξης του γνωστού δημοτικού έργου. Τα δύο αυτά θέματα θα απασχολήσουν επόμενη συνεδρίαση. Αν και όποτε γίνει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος στο Εσπερινό Γυμνάσιο Καβάλας