Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αυτήν την φορά δεν συναντήθηκαν στη Νέα Καρβάλη. Συναντήθηκαν στην Κομοτηνή για προεκλογικούς λόγους. Προχθές το απόγευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη.

 


 

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα Κυβέρνηση, σταθερά πρώτη στις δημοσκοπήσεις και φυσικά πρώτη στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Παρουσιάζει την πιο «ζωηρή» προεκλογική δραστηριότητα εκφράζοντας σταθερά το χώρο της Δεξιάς. Και του Κέντρου, θα έλεγε συμπληρώνοντας την περιγραφή, εκπρόσωπος της. Προχθές λοιπόν στην Καβάλα και στην ΑΜΘ γενικότερα, οι άνθρωποι της έτρεχαν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Βασικά λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί και μεταξύ πολλών άλλων, τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιώργος Καλαντζής.

 

Νωρίτερα την ίδια μέρα στην Καβάλα υπήρξε παρόμοιο τρέξιμο για χάρη της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου. Πέρα από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της ΝΟΔΕ, συνεχώς κοντά της και ο Δημοσθένης Τουλκίδης. Όχι, μην πάει το μυαλό σας κάπου αλλού. Ο κ. Τουλκίδης επανήλθε προσωρινά στο προσκήνιο εξ αιτίας της σχέσης του με την Υφυπουργό. Με την οποία υπήρξαν συμφοιτητές και φίλοι.

 

Εκτός από την Υφυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης ήρθε εκτάκτως στην Καβάλα ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Πρώην Υπουργός και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ταχύτατα κινούμενος έκανε επίσκεψη- ενημέρωση στο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια είχε συνάντηση και με τα κομματικά στελέχη της Καβάλας.

 

Κάπως έτσι η προχθεσινή μέρα, Τρίτη 14 Μάη, ήταν για τη ΝΔ στην Καβάλα (και στην ΑΜΘ) μια δύσκολη προεκλογική μέρα. Με πολλούς επισκέπτες. Χθες αντίθετα το πράγμα ηρέμησε. Χθες ήταν η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ (λόγω Γιάννη Μανιάτη) και της Νέας Αριστεράς. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα. Έχουμε μπροστά μας αρκετές ακόμη προεκλογικές μέρες κι ως εκ τούτου και επισκέψεις.

 

Παρακολουθούμε την αντίδραση των τοπικών κομματικών στελεχών. Όλων σχεδόν των κομμάτων.  Ίδια σε κάθε επίσκεψη και επισκέπτη. Θερμή υποδοχή μετά φωτογραφιών και υποσχέσεων. Ως που στο τέλος οι ντόπιοι μπερδεύονται. Έχουν υποσχεθεί στήριξη σε όλους αλλά δυνατότητα υπάρχει μόνο 4 σταυρών. Άρα κάποιοι εξ αυτών που ήρθαν ή θα έρθουν θα μείνουν στα λόγια. Αλλά κι αυτά ως το βράδυ των αποτελεσμάτων, μια χαρά είναι. Τονώνουν το ηθικό τους ώστε να συνεχίσουν την ατέλειωτη τους περιοδεία.

 

Κλείνοντας αυτό το προεκλογικό κεφάλαιο που δυστυχώς ελάχιστα αφορά ή επηρεάζει την κοινωνία, ας αντιγράψουμε την ανάρτηση της κ. Ειρήνης Βρανά. Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Καβάλας ακολούθησε όλο σχεδόν το πρόγραμμα των συναντήσεων της Υφυπουργού Αλεξοπούλου και στο τέλος (η κ. Βρανά) έγραψε: «Η προσπάθεια για την σταθερότητα στην πατρίδα μας συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και η ανοδική πορεία κάνοντας βήματα συνεχώς μπροστά και συνεπώς ερχόμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη! Συγχαρητήρια & καλή δύναμη κα Αλεξοπούλου στο έργο σας».

 

Στη Δράμα περιόδευσε χθες, μετέχοντας σε κλιμάκιο της ΝΔ, ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης. Μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο της γειτονικής πόλης και όλα τα Κ.Υ. του Νομού της Δράμας. Στο κλιμάκιο συμμετείχε επίσης ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, γενικός γραμματέας ενωσιακών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Στη Βουλή η συμφωνία υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού. Καλώς την κι ας άργησε. Κι άργησε πάρα πολύ. Πρόκειται για μια συμφωνία που υπογράφηκε πανηγυρικά στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη. Έλεγαν ότι αμέσως μετά προγραμματίζεται η κύρωση της στη Βουλή. Το «αμέσως μετά» σήμαινε 6 μήνες μετά! Μιας και ζούμε στην Ελλάδα. Επηρεάζουν όπως φαίνεται όσα δεν λέγονται επισήμως. Κάποιες τσαπατσουλιές ή και λάθη που έθεσαν σε κίνδυνο το εγχείρημα. Σφάλματα που μάλλον έγιναν εδώ. Διαπιστώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση. Αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι με αυτά δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη.

 

Και πάλι ουδείς είναι σίγουρος για το πότε το νέο λιμάνι θα «περάσει» στον ιδιώτη. Πώς να είναι άλλωστε; Συνεχώς ανακύπτουν θέματα και παρατηρήσεις σε μια υπόθεση βέβαιη, σίγουρη και ελεγμένη. Τόσο ώριμη που την περιμένουμε να ολοκληρωθεί, από τότε που τάχα ήταν έτοιμη, δύο χρόνια τώρα! Ευτυχώς, ο ιδιώτης εν τω μεταξύ δεν το μετάνιωσε. Παραμένει έτοιμος.

 

Ζούμε εποχές ξεχωριστές με τους συλλόγους να μας καλούν σε αμέτρητες, ασταμάτητες εκδηλώσεις τους. Η εξήγηση δεν είναι η στέρηση που υπήρξε λόγω της πανδημίας. Αλλού είναι η λύση του μυστηρίου. Τα έξοδα όλων των εκδηλώσεων τα πληρώνουν άλλοι κι έτσι οι σύλλογοι έχουν άνεση να διοργανώνουν με μηδενικό κόστος. Ας είναι καλά η Περιφέρεια, η Περιφερειακή Ενότητα, οι Δήμοι του Νομού, το Επιμελητήριο κτλ.

 

Ανεξάρτητα από το ποιος πληρώνει τις εκδηλώσεις των συλλόγων, αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση τους. Συνεχώς νέοι σύλλογοι. Ένας από αυτούς που ιδρύθηκαν πρόσφατα ο σύλλογος πολιτισμού του Χαλκερού. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και πολλές, όσο γίνεται περισσότερες, εκδηλώσεις.

 

Η ιερά Μητρόπολη της Ελευθερούπολης έκανε νωρίς την αρχή. Τέλεσε χθες το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο της Ελευθερούπολης την θεία λειτουργία για τους μαθητές- υποψήφιους των εξετάσεων. Προαγωγικών και πανελληνίων. Πρώτη φορά τόσο νωρίς. Αυτή η θεία λειτουργία γίνεται παντού στην Ελλάδα αλλά τις περισσότερες φορές λίγες μέρες προ της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών για την κίνηση στην αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είπε ο Θόδωρος Χατζηχρήστος ότι οι συνάδελφοι του (του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας): «Ήταν μια ανάσα μόνο σε έναν ασθενή διασωληνωμένο, η υγεία του οποίου είναι σε μεγάλο κίνδυνο».

 

Ο γιατρός Γιάννης Καλομενίδης ήρθε στην Καβάλα χθες με την ιδιότητα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Κατάγεται από την Καβάλα, εδώ μεγάλωσε. Μετά λοιπόν τις προεκλογικές του δηλώσεις έδειξε αμέσως ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Σανατορίου. Στο οποίο ως νέος γιατρός είχε εργαστεί για μικρό διάστημα. Προσφέρθηκε να βοηθήσει, αν μπορεί, μέσω της Πνευμονολικής Εταιρίας. Την δήλωση του έλαβε υπόψη του ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας κ. Ξενοφώντας Κροκίδης.

 

Το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς συνάντησε χθες στο Νοσοκομείο και το διοικητή Αχιλλέα Γερόπουλο. Μια συνάντηση και λίγο διαφορετική μιας και χθες ο κ. Γερόπουλος είχε την ονομαστική του εορτή. Εκτός των προβλημάτων και των παρατηρήσεων, άκουσε και τις ευχές για «χρόνια πολλά».

 

Συνεντεύξεων συνέχεια για το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Χθες το πρωί μίλησε σε ενημερωτική εκπομπή του Action24. Με το δημοσιογράφο Γιώργο Κακούση μίλησαν για το συνηθισμένο και επίκαιρο θέμα. Την προεκλογική δραστηριότητα.

 

Συνεχίζεται καθημερινά το έργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου. Όπως ανακοινώθηκε χθες μετά την οδό Ι. Μέξη σειρά θα πάρουν η οδός Θ. Καβαλιώτου και η οδός Σαππαίων. Τα καλύτερα έρχονται με λίγα λόγια… Μαζί με το Καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Παράταση στην προθεσμία με παρατηρήσεις για την έκπτωση -απαλλαγή δημοτικών τελών

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΗ 2024