Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κυριάκου Σταυρίδη ότι το πρόβλημα θα λυθεί, ακόμη και χθες υφίστατο. Κομμένα κλαδιά και κυρίως ογκώδη αντικείμενα δεν απομακρύνονται από τα περισσότερα χωριά της ΔΕ Φιλίππων. Άλλοτε δεν υπάρχει χειριστής, άλλοτε δεν υπάρχουν καύσιμα για τα δημοτικά οχήματα. Η φωτογραφία δείχνει την κατάσταση που εν τω μεταξύ δημιουργήθηκε.

 


 

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η προχθεσινή επίσκεψη Κασσελάκη στην Καβάλα ήταν το κυριότερο προεκλογικό γεγονός. Αλλά κι αυτό κακόπεσε. Έγινε με λίγο κόσμο, σε μια εντελώς ακατάλληλη μέρα και ώρα. Σε μια περιοχή που κι αυτή – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- δεν προσφέρεται. Γενικά το πράγμα ατύχησε. Μαζί του ατύχησαν όλα όσα προσδοκούσε από την επίσκεψη η τοπική οργάνωση.

 

Σημειώνουμε ότι από πλευράς αρχηγών κομμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο πρώτος που μας επισκέφθηκε. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι γενικά ο κόσμος δεν συμμετέχει. Εδώ δεν συμμετείχε στις εθνικές εκλογές, θα συμμετέχει τώρα που πρόκειται για ευρωεκλογές;

 

Εννοούμε τις συγκεντρώσεις, τα εγκαίνια εκλογικών περιπτέρων, τις συναντήσεις και κάθε άλλη προεκλογική δραστηριότητα. Αυτό ως αρχή του καταφανέστατου προβλήματος. Η άλλη του και βασική πλευρά είναι η προσέλευση στις κάλπες. Φαίνεται ότι δεν θα είναι απλά μικρή, θα είναι πολύ μικρή.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε στην Καβάλα αργά το μεσημέρι Τετάρτης. Που το κέντρο της πόλης πάντα είναι άδειο. Καθυστέρησε όσο μπορούσε. Αλλά και στις 5.30 το απόγευμα που βγήκε για βόλτα πάλι ο κόσμος ήταν λίγος. Στα δε εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου, τα ίδια. Καλά καλά δεν ήταν τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν τούτου την επίσκεψη θα την ξεχάσουμε γρήγορα. Σα να μην έγινε ποτέ! Όταν τέλειωσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το δρόμο για το αεροδρόμιο. Ταξίδεψε με την πτήση από Καβάλα επιστρέφοντας στην Αθήνα. Η ζωή συνεχίζεται…

 

Το ίδιο απόγευμα (ή και την ίδια ώρα) στο Marine ο Γιάννης Μανιάτης συναντούσε φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με προηγούμενες εκδηλώσεις, αυτή του Γιάννη Μανιάτη είχε σαφώς τον περισσότερο κόσμο. Όχι όμως σπουδαία πράγματα. Ο κ. Μανιάτης έχει μια συμπάθεια στους παλιούς του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Μια μεγάλη αναγνώριση. Χαρακτηριστική η αναφορά του Κωστή Σιμιτσή, που λίγο πριν το γεγονός έκανε ότι μπορούσε για να το προβάλλει κι έγραψε στο διαδίκτυο: « «Ίσως πρόκειται για τον κορυφαίο υποψήφιο όλων των συνδυασμών».

 

Ο Γιάννης Μανιάτης ανήκει στην κατηγορία πολλών πρώην Υπουργών που ανακοίνωσαν πανηγυρικά και πολλές φορές την εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα. Υποσχέθηκε κι αυτός τη… σωτηρία της χώρας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που αυτή διαθέτει. Είμαστε στο 2024 και το μοναδικό πετρέλαιο που βγάζει η Ελλάδα συνεχίζει είναι του Πρίνου. Όλα τα άλλα είναι σχέδια. Κατά πολλούς, όνειρα θερινής νυκτός.

 

Μετά τον κ.Μανιάτη, αρκετό κόσμο στην εκδήλωση του στην Καβάλα είχε και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ιδιαίτερη λόγω εντοπιότητας ήταν η επίσκεψη της Άννας Βερούλη. Όλοι οι άλλοι στα λίγα και στα μέτρια. Δεν πτοούνται πάντως. Ήδη ετοιμάζονται να μας επισκεφθούν οι επόμενοι. Λαμπράκης, Σπυρόπουλος και Τσουκαλάς.

 

Άγνωστος στην Καβάλα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σενετάκης. Τόσο άγνωστος που ακόμη κι η ΝΟΔΕ Καβάλας ανακοίνωσε την περιοδεία του γράφοντας το όνομα του λάθος. Τον προανήγγειλε ως «Συνετάκη». Στην πορεία και μετά από ενημέρωση και … εκπαίδευση, το λάθος διορθώθηκε. Λογικό να συμβαίνουν και αυτά με την πληθώρα επισκεπτών. Την ποικιλία ονομάτων. Συνηθισμένων και μη.

 

Την Κυριακή έχουμε τις εκλογές στο ΤΕΕ. Καλό ξενύχτι! Τα τοπικά αποτελέσματα αναμένονται ξημερώματα Δευτέρας!  Έτσι έγινε τις προηγούμενες φορές, έτσι θα γίνει και τώρα. Ο λόγος είναι οι εντολές που υπάρχουν από την κεντρική διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Πρώτα μετράμε τις ψήφους για την κεντρική διοίκηση, μετά για το κάθε παράρτημα. Αυτή τη διαδικασία ανακοίνωσε μετά λύπης του ο πρόεδρος της απερχόμενης διοικούσας κ. Σωτήρης Λαζαρίδης. Ένας από τους υποψήφιους που την Κυριακή θα ξενυχτήσουν περιμένοντας τα τοπικά αποτελέσματα.

 

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Αριστεράς στο Νοσοκομείο τέθηκε και το θέμα των απογευματινών χειρουργείων. Εκτός από το ένα που έγινε και προβλήθηκε πανελληνίως, δεν υπήρξε κανένα άλλο. Και δεν θα υπάρξει, τόνισαν απολύτως σίγουροι τόσο οι εκπρόσωποι των ιατρών όσο και των εργαζόμενων. Μία ακόμη φορά το μέτρο προβλήθηκε, υλοποιήθηκε μια δυο μέρες και μετά άπαντες το άφησαν στην άκρη. Ως κάτι περιττό. Άλλες είναι οι ανάγκες και προτεραιότητες στο Ε.Σ.Υ.

 

Ένα από τα προεκλογικά περίπτερα με την πιο υπεύθυνη και καθημερινά μεγάλη χρονικά λειτουργία στην Καβάλα είναι αυτό του ΚΚΕ. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Εκεί όπου υπάρχει ήδη προετοιμασία για τη Λευκή Νύχτα της ερχόμενης Παρασκευής. Ειδικά εκείνο το απόγευμα και το βράδυ η Λευκή Νύχτα θα γίνει στην πλατεία παρέα με το ΚΚΕ. Που … τόσο την αγαπά. Ας μην ξεχνάμε ότι σταθερά και κάθε χρόνο το κόμμα σπεύδει να την αποδοκιμάσει με ανακοίνωση του. Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και φέτος.

 

Ο κακός καιρός επηρεάζει τις παραλιακές παραθαλάσσιες επιχειρήσεις σε όλο το Ν. Καβάλας. Αυτήν την εβδομάδα δεν λειτουργούν. Ως χθες δεν λειτούργησε καμία. Ελπίζουν να λειτουργήσουν από σήμερα που το πράγμα αλλάζει. Γίνεται κάπως Καλοκαιρινό. Αυτή η διακοπή λειτουργίας των μπιτς μπαρ, ας είναι προσωρινή, αφορά ένα σωρό εργαζόμενους. Ξυπνούν το πρωί κι ετοιμάζονται για δουλειά. Λίγο πριν αναχωρήσουν από το σπίτι, δέχονται μήνυμα στο κινητό τους «Σήμερα θα είμαστε κλειστά».

 

Το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιατρικό Σύλλογο έγινε συνάντηση για τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των ιδιωτών γιατρών- εκπροσώπων εργαστηριακών κέντρων. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν ο Γιάννης Πασχαλίδης, η Αγγελική Δεληκάρη και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με εκπρόσωπο του. Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου ενημέρωσε τους βουλευτές που όπως είπαν δεν γνώριζαν το πρόβλημα. Δήλωσαν ότι συμφωνούν η κατάσταση να διευθετηθεί. Είναι κάτι που θα κριθεί εντός των ημερών στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας. Τα εργαστηριακά κέντρα στην Καβάλα είναι εκτός λειτουργίας από τις 8 Μάη.

 

Οι εκδηλώσεις είναι έτσι κι αλλιώς πολλές τα Σαββατοκύριακα. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αυτό που έρχεται ακόμη περισσότερες. Οι ποντιακοί σύλλογοι όσο κι αν το προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν για κοινή εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Θα υπάρξουν κάποιες κατά κάποιο τρόπο κεντρικές εκδηλώσεις, πολλές ακόμη μεμονωμένες. Είναι πολλοί οι σύλλογοι των ποντίων, είναι φανερή η πρόθεση τους όλοι κάτι να κάνουν για τη θλιβερή επέτειο της 19ης του Μάη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Με 29 βαθμούς από Δευτέρα και στην Καβάλα γεμίζουν οι παραλίες...