Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η συμβολαιογράφος Καβάλας κ. Θεοδοσία Παπανδρέου που πρόσφατα ήταν υποψήφια για υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολούθησε την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην πόλη της Δράμας. Όπου και τον υποδέχθηκε. Συνομίλησε μαζί του και κατά τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος στην Καβάλα.

 


 

Η ιστορία της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» είναι πρόσφατη κι ο σκοπός της εξ αρχής συγκεκριμένος. Η τόνωση της εμπορικής διαδικασίας, η στήριξη των μικρομεσαίων εμπόρων καταστηματαρχών. Στην πορεία τα πράγματα παντού άλλαξαν κι η εστίαση έφθασε στο σημείο να επωφελείται περισσότερο απ’ όλους. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Με έναν τρόπο. Με γενναίες εκπτώσεις στην αγορά. Πραγματικές και μεγάλες. Πολύ μεγάλες.

 

Εν όψει της φετινής «Λευκής Νύχτας» στην αγορά της πόλης, δίδεται η ευκαιρία. Θα την εκμεταλλευτούν; Δεν φαίνεται. Κι όμως θα έπρεπε να την εκμεταλλευτούν. Με εκπτώσεις μεγάλες. Πραγματικές. Ελκυστικές σε όλους τους καταναλωτές. Μπορεί να είναι δύσκολο, μπορεί να μην γίνεται σχεδόν ποτέ αλλά κι αυτό οφείλουν να το δοκιμάσουν. Αν δεν το κάνουν πάλι η εκδήλωση θα είναι της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας. Και όχι του εμπορίου.

 

Η εκάστοτε διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πασχίζει να βάλει τη «Λευκή Νύχτα» στο σωστό δρόμο. Πιέζει και προτρέπει τα μέλη της. Αυτά δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται. Θα λέγαμε μάλιστα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που στη «Λευκή Νύχτα» όχι μόνο δεν διαπιστώνονται εκπτώσεις αλλά ισχύει το αντίθετο! Γίνονται αυξήσεις….

 

Το… σήριαλ με τη λειτουργία των Λασπόλουτρων έληξε με το γνωστό τρόπο. Μια μερική λειτουργία τους, μόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Καιρός να αρχίσει ένα καινούργιο. Θα γίνει ή δεν θα γίνει φέτος το Θερινό σχολείο του Δήμου; Μια παραδοσιακή διαδικασία απασχόλησης μαθητών δημοτικού, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το Θερινό σχολείο είναι πετυχημένη πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης». Η οποία ως  γνωστόν καταργήθηκε.

 

Πρόθεση του Δήμου φέρεται να είναι η δημιουργία δημοτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το οποίο θα αναλάβει αυτήν και άλλες δραστηριότητες. Όμως μέχρι τον Ιούλιο το Κέντρο είναι αδύνατο να ιδρυθεί, να ετοιμαστεί και να λειτουργήσει. Ως εκ τούτου φέτος Θερινό σχολείο μάλλον δεν θα υπάρξει. Εκτός αν με τις πιέσεις που θα ασκηθούν, αλλάξουν τα δεδομένα.

 

Το Σάββατο πραγματοποίησε εκλογές το σωματείο των εργαζομένων, σήμερα απολυμένων, στα Πετρέλαια. Ενδιαφέρον έχει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου που υιοθετήθηκε και με επιτυχία εφαρμόστηκε. Ο λόγος είναι ότι πολλοί απολυμένοι βρήκαν αλλού νέα εργασία, έπαψαν να ζουν στην Καβάλα. Τους δόθηκε λοιπόν το δικαίωμα να ψηφίσουν από απόσταση.

 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμούδης υπογράφει την απόφαση με την οποία η Διεύθυνση αποδέχεται δωρεά της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. της ΑΜΘ. Η δωρεά αφορά τέσσερα φορητά φαρμακεία για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Α.Τ. Καβάλας και του Τ.Τ. Καβάλας.

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε έγκαιρα το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών του εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας. Φέτος το πρόγραμμα έχει τίτλο «Όλη η Ελλάδα- Ένας Πολιτισμός». Στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα εμφανιστεί μικτή χορωδία σε μια εκδήλωση που αναφέρεται ως «Ταξίδι στα Βαλκάνια για Συμφωνική Ορχήστρα». Ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα. Το πρόγραμμα του Υπουργείου δεν περιλαμβάνει εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο της Θάσου που επαναλειτούργησε πρόσφατα.

 

Γραφείο αποκτά στην Καβάλα η τοπική οργάνωση της Νέας Αριστεράς. Νοικιάζει χώρο στην παραλία, στην πολυκατοικία ιδιοκτησίας του ΟΛΚ. Στους ορόφους της ίδιας πολυκατοικίας λειτουργούν κι άλλα κομματικά γραφεία. Της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ Καβάλας. Το προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές θα είναι στην παραλιακή οδό Ε. Αντίστασης (όπως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ). Όλα αυτά τα περίπτερα έλαβαν άδεια από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετέχει εμμέσως στις εκδηλώσεις στην Καβάλα και στις Κρηνίδες. Επιχορηγεί με 7.000 ευρώ τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας για τις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας, με 6.000 ευρώ το σύλλογο επαγγελματιών των Κρηνίδων. Ο σύλλογος εκτός από την εκδήλωση φαγητού δρόμου τέλος του μήνα, τον Αύγουστο οργανώνει συναυλία με τον Τριαντάφυλλο.

 

Περιοδεία στην αγορά έκαναν το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης με τον ταμία Ηλία Χάϊτα. Μίλησαν με πολλούς επαγγελματίες, άκουσαν παρατηρήσεις και προβλήματα. Ενημέρωσαν για την εκδήλωση της Λευκής Νύχτας. Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Κελγιώργης έκανε επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο. Τούτη τη φορά για θέματα του ευρισκόμενου σε εξέλιξη έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου».

 

Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 16ης Μάη ήταν βροχερό. Για το μεγαλύτερο μέρος του Ν. Καβάλας. Εκείνες τις ώρες που έβρεχε σημειώθηκαν στην Εγνατία Οδό κοντά στην Καβάλα, συνολικά 6 τροχαία ατυχήματα. Ευτυχώς και σαν από θαύμα, δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι υλικές ζημιές ήταν από μικρές έως μεγάλες. Εντάξει, φταίει η κατάσταση του οδοστρώματος που δεν είναι κι η καλύτερη. Φταίνε επίσης οι οδηγοί. Που αισθάνονται την Εγνατία ως την καλύτερη οδό κι έτσι πατούν το γκάζι παραπάνω από το κανονικό. Βρέχει δεν βρέχει!

 

Στο επάγγελμα των μηχανικών υπήρξε μεγάλη και προς το καλύτερο αλλαγή. Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας λόγω του προγράμματος Εξοικονομώ και των τουριστικών επενδύσεων. Αυτός είναι ο λόγος που κατά τον κ. Απόστολο Παυλίδη «… τώρα όλοι οι μηχανικοί τρέχουν». Ο πρώην πρόεδρος του τμήματος ΑΜ του ΤΕΕ συμπλήρωσε ωστόσο «… όχι με τις καλύτερες αμοιβές».

 

Υπάρχει χώρος για θέατρο στην πόλη μας; Υπάρχει, απάντησαν μαζικά οι συμπολίτες Καβαλιώτες. Τις προηγούμενες ημέρες οι θεατρικές παραστάσεις ήταν δύο. Παίζονταν παράλληλα, τις ίδιες ώρες σε διαφορετικές αίθουσες. Γέμισαν αμφότερες. Αρκετός κόσμος στο «Αντιγόνη Βαλάκου» αλλά και στο θεατράκι της Στέγης. Θερμό το χειροκρότημα των θεατών και στις δύο περιπτώσεις. Κοινό όλων των ηλικιών. Κυρίως όμως νέοι άνθρωποι.

 

Ικανοποιημένος και με το παραπάνω από τις συναντήσεις του στην Καβάλα ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, έγραψε στο διαδίκτυο μετά την ομιλία του στο Marine: «Σε μια πολύ ωραία συγκέντρωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, συζητήσαμε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και για την ανάγκη να υπάρξει προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην αλαζονεία της ΝΔ».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Το μοναδικό γήπεδο της Super League που δεν τηρεί την νομοθεσία για τις κάμερες επιλέχθηκε για τον τελικό κυπέλλου