Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η παρέα διασκέδασε παραθαλασσίως, επιλέγοντας την ησυχία και την ομορφιά της Καλαμίτσας. Όταν αποχώρησε, συμπεριφέρθηκε όπως πολλοί γνήσιοι Έλληνες. Άφησε τα σκουπίδια να τα μαζέψει κάποιος άλλος! Αυτά έμεναν στη θέση τους και τη Δευτέρα το πρωί. «Αποτύπωμα» που έχει τη σημασία του. Μας προετοιμάζει για το τι περιμένει κάθε δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο τώρα το Καλοκαίρι. Πίσω από κάθε πολίτη πρέπει να… τρέχει κι ένας οδοκαθαριστής!

 


 

Οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις αναρτούν στη ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου τις εκπτώσεις τους ειδικά για τη Λευκή Νύχτα. Καθημερινά οι ανακοινώσεις είναι και περισσότερες. Οι εκπτώσεις δυστυχώς δεν ξεχωρίζουν. Οι περισσότερες μικρές, της τάξης του 20 έως 30%. Κάποιες λίγες στο 50%.

 

Χωρίς να υποτιμούμε, χωρίς να αδιαφορούμε επαναλαμβάνουμε όσα γράφαμε χθες. Η Λευκή Νύχτα ήταν ιδέα για την ενίσχυση του εμπορίου και των μικρομεσαίων. Στηριγμένη στις εκπτώσεις και προσφορές. Καλύτερες από αυτές που διαβάζουμε. Μπορεί να είναι δύσκολο, πρέπει όμως να γίνει. Οι εκπτώσεις θα γεμίσουν τα καταστήματα. Αλλιώς θα γεμίσουν οι δρόμοι, οι εκδηλώσεις και φυσικά η εστίαση.

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Λαμπράκης είναι ο μοναδικός ως τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής που ήρθε στην Καβάλα, αμέσως μετά βρέθηκε και στη Θάσο. Μόνο ο Λαμπράκης. Το ΠΑΣΟΚ υποδέχεται σήμερα την υποψήφια ευρωβουλευτή από τον Έβρο κ. Κρυσταλία Αρμενάκη ενώ το Σάββατο θα είναι στην πόλη μας η Μιλένα Αποστολάκη. Στη Θάσο θεωρείται σίγουρο ότι θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης. Όσο είναι Υπουργός με αυτή την αρμοδιότητα, δεν επισκέφθηκε την πόλη ή το Νομό Καβάλας!

 

Προεκλογικών επισκέψεων συνέχεια. Το Σάββατο θα είναι στην Καβάλα ο υποψήφιος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο δε Μιχάλης Αγγελόπουλος περιοδεύει στη Θράκη κι είναι πιθανό αμέσως μετά να συνεχίσει στην Ανατολική Μακεδονία. Συνάντησε και θα συναντήσει ανθρώπους με τους οποίους είχε πετυχημένη συνεργασία το διάστημα που ήταν Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

 

Προχθές Δευτέρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, στην περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Καβάλας έκανε με την ευκαιρία σχετική ανάρτηση (για ακόμη περισσότερες επαφές του εκείνη την ημέρα): «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Θεσσαλονίκη συνάντησα τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την περιοχή μας».

 

Η πρόσφατη ανάρτηση της βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη αφορά τη γενοκτονία των ποντίων: «Όλοι μαζί στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας». Τις προηγούμενες ημέρες η βουλευτής γιόρτασε τις γιορτές ευρισκόμενη στις εκκλησίες Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λεκάνη, Λυδίας στο βαπτιστήριο.

 

Λίγα τα προεκλογικά νέα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν γνωστές επόμενες επισκέψεις υποψήφιων Ευρωβουλευτών. Θα γίνουν, ίσως το Σαββατοκύριακο ή μετά από αυτό. Την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου επιδιώκεται η πραγματοποίηση μιας κεντρικής και τελικής εκδήλωσης. Με ομιλητή από την Αθήνα.

 

Η επόμενη μέρα των εκλογών στο ΤΕΕ ΑΜ. Κλίμα κατάλληλο για να συνεχιστεί ως δικαιωμένη από το αποτέλεσμα, η συνεργασία της ΔΚΜ με την ΟΡ.ΜΗ. Ο Απόστολος Παυλίδης είπε χθες « … δεν έχουμε λόγο να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας». Ο Σωτήρης Λαζαρίδης είπε κάτι παρόμοιο: « … δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα χαλάσουμε τώρα». Σημειώνουμε ότι Παυλίδης και Λαζαρίδης πρώτευσαν- με διαφορά- σε σταυρούς προτίμησης στο ένα και στο άλλο ψηφοδέλτιο. Γεγονός φυσικά καθόλου τυχαίο.

 

Στα λίγα παραλειπόμενα των εκλογών στο ΤΕΕ ΑΜ η γκρίνια που διατυπώνουν οι εκπρόσωποι της παράταξης ΟΡ.ΜΗ. σχετικά με το Δήμαρχο. Τον κατηγορούν ότι όταν είχε την ευκαιρία, προ μηνών, έλαβε πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της ΔΚΜ. Οι οποίες λένε, αλλού πέτυχαν κι αλλού όχι.

 

Ίσως είναι θέμα λίγων ημερών. Η ανακοίνωση από τον κ. Τοψίδη του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας του Βιοτεχνικού Πάρκου. Πρόεδρος ο Δημήτρης Τριανταφύλλου. Μέλη ο Δημήτρης Κλειτσιώτης και η Ευαγγελία Καχέλου. Μένει μέλος ο Μάρκος Δέμπας, μένει να μάθουμε τον εκπρόσωπο του Δήμου Καβάλας. Μουριάδης ή κάποιος άλλος;

 

Σήμερα ο κ. Τοψίδης θα βρίσκεται στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην πόλη της Πάτρας. Εκεί θα είναι επίσης ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Συνεδριάζει και η επιτροπή που ασχολείται με τα αγροτικά θέματα, αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Μαρκόπουλος.

 

Μπελάς για το Δήμο Καβάλας τα συχνά βραχυκυκλώματα σε συγκεκριμένα φωτιστικά στους δρόμους της πόλης. Προχθές Σάββατο σημειώθηκε ένα ακόμη. Στο Βύρωνα. Τα ύποπτα ή ελλαττωματικά φωτιστικά τοποθετήθηκαν προ 10 και περισσότερων ετών. Είναι πάρα πολλά. Εξ αυτού του λόγου ο Δήμος δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Περιμένει να δει την κατάσταση ελπίζοντας σε λίγα ακόμη περιστατικά. Κι ακόμη περισσότερο, το φωτιστικό που παίρνει φωτιά να μένει στη θέση του και να μην πέφτει στο έδαφος. Προκαλώντας ζημιές σε παρκαρισμένα οχήματα.

 

Στις 9 σήμερα το βράδυ στο θεατράκι της Στέγης μία ακόμη παράσταση του έργου «Ντόκτορ Τσέχωφ» του θεατρικού τμήματος του συλλόγου. Η επιπλέον παράσταση θεωρήθηκε απαραίτητη αφού οι 3 προηγούμενες είχαν όλες πολύ μεγάλη επιτυχία. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Μαρίας Κολτσακίδου.

 

Κλειστή είναι προσωρινά η αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης». Τα δωρεάν Rapid τεστ μεταφέρθηκαν και γίνονται απέναντι. Στην αίθουσα των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Κάποιες μέρες τα τεστ θα γίνονται στο Δημαρχείο. Όταν οι υποψήφιοι οδηγοί θα δίνουν εξετάσεις.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα τα τεστ ήταν 70, αριθμός μάλλον ικανοποιητικός για την εποχή. Περίπου τα μισά έγιναν στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Μόνο 3 στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης. Και την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

 

Με διαδοχικές του πρωτοβουλίες ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αναδείξει το πρόβλημα και την κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών. Τα μικροβιολογικά ήταν κλειστά στην Καβάλα και χθες. Μια διαμαρτυρία πανελλαδική, που άρχισε στις 8 Μάη. Ενημερώθηκαν και οι βουλευτές του Νομού. Δυστυχώς τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Οι γιατροί έχουν δίκιο αλλά δεν μπορούν να το βρουν.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Από την εποχή του Παττακού το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου