Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Και οι εκλογές των καθηγητών κάποτε ήταν πολύ διαφορετικές. Υπήρχε μια καλώς εννοούμενη αντιπαράθεση απόψεων και προτάσεων. Μια μεγάλη συμμετοχή. Μια «φασαρία» που ξεπερνούσε πολλές φορές τον κλάδο και την ΕΛΜΕ. Χθες που έγιναν πάλι εκλογές δεν ήταν όλα ήρεμα. Ήταν πάρα πολύ ήρεμα. Σα να μη γίνονταν εκλογές! Σημειώνουμε ότι χθες έγινε μόνο η ψηφοφορία κι ενώ Γυμνάσια και Λύκεια λειτουργούσαν κανονικά. Όσο για τη συνέλευση, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Σε σύνολο 1.000 καθηγητών στο Νομό Καβάλας, όσοι συμμετείχαν ζήτημα να ήταν 50.

 


 

Στην Καβάλα θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια ΑΜΘ. Περίεργο μα αληθινό. Αρχή θα γίνει αύριο Σάββατο με την ημερίδα που οργανώνεται στο ξενοδοχείο Λούσυ. Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδριάζει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» το περιφερειακό συμβούλιο. Μάλλον δεν έχει ξαναγίνει. Ο λόγος είναι ότι η αίθουσα συνεδριάσεων της Κομοτηνής είναι «πιασμένη» από τις προεκλογικές προετοιμασίες, το υλικό των ευρωεκλογών κτλ. Την ερχόμενη εβδομάδα στη Μ. Λέσχη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης των έργων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, με παράλληλη ενημερωτική εκδήλωση που προγραμματίζεται να γίνει (καιρού επιτρέποντος) στο Δημοτικό Κήπο.

 

Αφού λοιπόν η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ έρχεται πιο κοντά στην Καβάλα, κατάλληλη είναι η στιγμή να τεθεί υπόψη της ένα ακόμη θέμα. Δύσκολο θέμα. Η καπναποθήκη στην οδό Φιλίππου. Ιδιοκτησία της Περιφέρειας και της ΠΕ Καβάλας ειδικότερα. Η Πρωινή παρουσίασε πρόσφατα τα … χάλια της. Είναι έτοιμη να καταρρεύσει! Ακούγεται υπερβολικό μα δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

 

Ο κ. Τοψίδης πρέπει να πράξει όπως δυστυχώς δεν έπραξαν οι προηγούμενοι. Να διαθέσει αυξημένα κονδύλια και για την αποτροπή κάθε κινδύνου και για την ουσιαστική αξιοποίηση ενός πολυώροφου ιστορικού ακινήτου. Ποιος ξέρει, στους χώρους του ίσως αναπτυχθούν δράσεις που λείπουν από την Καβάλα. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο ζήτημα προκειμένου μια ακόμη καπναποθήκη να σωθεί. Προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

 

Η συγκεκριμένη καπναποθήκη αγοράστηκε από την τότε Νομαρχία Καβάλας επί εποχής διορισμένου Νομάρχη Μπέλτσιου. Ενέργεια «προχωρημένη» για τη δεκαετία του 90 που υλοποιήθηκε. Κι όμως, από τότε έως σήμερα δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Βασικά δεν εξυπηρετήθηκαν οι λόγοι της αγοράς. Δεν ήρθε η ώρα αυτό να γίνει σήμερα; Από τον κ. Τοψίδη εξαρτάται.

 

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψάχνονται ιδεολογικά» υποστήριξε χθες, μιλώντας στην Πρωινή ο Νίκος Κούτρας. Ως δραστήριο μέλος της Νέας Αριστεράς στην πόλη μας. Στην ερώτηση για τη συνένωση και συνεργασία αυτών των κομμάτων (συμπεριλαμβανομένης της Νέας Αριστεράς) ήταν θετικός. Πρόβλεψε μάλιστα ότι αυτές οι συζητήσεις για τη συνεργασία των κομμάτων θα γίνει (ή πρέπει να γίνει) αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές.

 

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης είναι κι αυτός στέλεχος της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα. Προτίμησε να θίξει άλλο θέμα, σχετικό με την επίσκεψη του ευρωβουλευτή Γεωργούλη στο Δημαρχείο. Η ανάρτηση του, όλο… αγάπη προς το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει: «Πρωινά ερωτήματα.

Τι μήνυμα στέλνει η συνάντηση Αντιδήμαρχων του Δήμου Καβάλας με υποψήφιο και νυν ευρωβουλευτή που κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση; Τα μεγάλα χαμόγελα των αντιδημάρχων στις φωτογραφίες που ανέρτησε η σελίδα του Δήμου Καβάλας τι μήνυμα στέλνουν στο νέο κόσμο -και όχι μόνο- στη πόλη μας; Αν δεν κάνω λάθος μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι και οι τρεις αντιδήμαρχοι. Κανείς τους δεν γνώριζε; Κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι αφορά συντρόφισσα τους στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ; Τι λέει αλήθεια το τοπικό ΠΑΣΟΚ για αυτή τη συνάντηση; Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών. Ελπίζω ο Δήμος Καβάλας  να ξεκινήσει σχετική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών (με παράλληλα υποχρεωτικά σεμινάρια στους αιρετούς του Δήμου μας). Καλημέρα σας».

 

Στο μαθητικό συνέδριο της Ελευθερούπολης παραβρέθηκε προχθές η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη. Ίσως η μοναδική από τους τοπικούς παράγοντες που θεώρησε σωστό να επιβραβεύσει με την παρουσία της αυτή τη δραστηριότητα. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος περιόδευσε στη Θάσο, μαζί με τον Μπάμπη Δράκο. Συμπόρευση με υψηλό συμβολισμό. Την Τετάρτη ο Γιάννης Πασχαλίδης ήταν με το Δήμαρχο στην Αθήνα, όχι μόνο στο Υπουργείο Αθλητισμού.

 

Από σήμερα τα στελέχη που ζουν στην Καβάλα κινούνται διαφορετικά. Πιο συγκεκριμένα προεκλογικά. Θα βρίσκονται μαζί με το κομματικό κλιμάκιο του αγροτικού τομέα και θα περιοδεύσουν στο Νομό. Στο κλιμάκιο, ανακοινώθηκε χθες, μετέχουν οι δύο υποδιοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών η λειτουργία του τσίρκου στον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη». Πετυχημένη. Ο κόσμος πήγε, είδε, σχολίασε θετικά. Κι είναι ενδιαφέρον αυτό που παρατηρήθηκε με το συγκεκριμένο τσίρκο, το θέαμα που προσέφερε δεν άρεσε μόνο στους μικρούς. Άρεσε και στους μεγάλους.

 

Η συνέντευξη τύπου για τη σημερινή Λευκή Νύχτα έφθανε στο τέλος της. Τότε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης είπε να προσθέσει λίγη ακόμη στην ήδη μεγάλη αισιοδοξία περί της εκδήλωσης. «Ο καιρός θα είναι καλός» φώναξε δυνατά ως προς τις σημερινές καιρικές συνθήκες. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε (αν εκτός των άλλων ο αντιδήμαρχος είναι καλός και ως … μετεωρολόγος).

 

Εκτός από τον καιρό, βασικό ερώτημα για τη σημερινή Λευκή Νύχτα είναι και το που θα παρκάρουμε. Που θα βρούμε να παρκάρουμε στο κέντρο. Οι διοργανωτές στέλνουν συγκεκριμένο μήνυμα. Να επιλέξουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ή και να περπατήσουμε, θα συμπληρώναμε. Μακάρι φέτος στη Λευκή Νύχτα να δούμε γεμάτα τα Αστικά λεωφορεία στα αυξημένα τους λόγω της ημέρας δρομολόγια. Μακάρι. Φαίνεται πολύ δύσκολο. Οι Καβαλιώτες δεν τα προτιμούμε θαρρείς και είναι… «έγκλημα» μια φορά το χρόνο να μπούμε σε ένα Αστικό λεωφορείο.

 

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Μαρίνα Φιλιππίδου αποκάλυψε μιλώντας στην Πρωινή την συμμετοχή του συλλόγου στο φετινό φεστιβάλ των Φιλίππων. Μια συνεργασία του χορευτικού τμήματος του Λυκείου με τη χορωδία των ΣυνΩΔΗπόρων. Όπως είπε η χορωδία θα τραγουδήσει διασκευασμένα 15 παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας κι οι χορευτές του Λυκείου θα τα χορέψουν. Θα γίνει μάλλον τον Αύγουστο.

 

Το φεστιβάλ φαγητού εκτός από τις Κρηνίδες θα οργανωθεί και στην Ελευθερούπολη. Το γνωστό μας Food Truck Festrival. Υποστηρίζοντας το ο Δήμος Παγγαίου το επιχορηγεί με ποσό 3.000 ευρώ. Στη διοργάνωση εμπλέκονται ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ελευθερούπολης.

 

Δύο ακόμη λόγια για την εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, για την επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων. Ποιοι έλειψαν από αυτήν; Μα φυσικά και από αυτήν έλειψαν οι υποψήφιοι! Πέρσι τέτοιο καιρό δεν είχαν αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση. Πήγαιναν παντού, σταθερά με μεγάλα λόγια και μπόλικες υποσχέσεις. Όσοι κέρδισαν τις εκλογές συνεχίζουν να προσέρχονται στις εκδηλώσεις. Όχι πάντα και όχι όλοι. Με λίγα λόγια. Όσοι έχασαν, «εξαφανίστηκαν»!

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Να συνεργαστούν όλοι οι φορείς για να αποκτήσει ο ΑΟΚ το γήπεδο που του αξίζει !