Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Χωρίς νερό ήταν τις προηγούμενες ημέρες η βρύση στο Πάρκο Φαλήρου (φωτογραφία). Γεγονός που δημιούργησε προβλήματα σε όσους το επισκέπτονται. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη, αυτή φαίνονταν να αντιμετωπίζονταν χθες. Με παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βενιζέλου και κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Άη Γιάννη. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; (Σημειώνουμε ότι τις τελευταίες μέρες στο Πάρκο εμφανίστηκαν οικογένειες αθίγγανων που όχι μόνο βρίσκονται εκεί για ώρες αλλά τα βράδια κοιμούνται στο γρασίδι!).

 


 

Μία ακόμη φορά η πόλη των Ιωαννίνων διαμαρτύρεται προς την εταιρία Aegean. Η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα δεν ικανοποιεί αν και στηρίζεται σε δύο δρομολόγια την ημέρα. Σύμφωνα με την κίνηση και τη δυναμική της πόλης, οι φορείς των Ιωαννίνων ζητούν περισσότερα δρομολόγια. Όμως η εταιρία έχοντας υπόψη τα δικά της δεδομένα και συμφέροντα, δεν ανταποκρίνεται. Η ιστορία των Ιωαννίνων μας θυμίζει τη δική μας. Γιατί κι η Καβάλα είναι στην ίδια θέση. Ίσως και χειρότερη. Η σύνδεση της Καβάλας με την Αθήνα είναι ένα δρομολόγιο την ημέρα. Σε ώρες συχνά εντελώς άβολες.

 

Έχοντας κατά νου τις διεκδικήσεις πολλών ακόμη επαρχιακών πόλεων, όλες προς την ίδια εταιρία, αντιλαμβανόμαστε ότι τα κριτήρια είναι οικονομικά και όχι σχετικά με την κίνηση. Η κάθε ιδιωτική εταιρία ακολουθεί τη δική της πολιτική, προτιμώντας –στην προκειμένη περίπτωση- προορισμούς που έχουν μια ασφάλεια. Οικονομική ασφάλεια. Ως γνωστόν τα δρομολόγια από και προς Αλεξανδρούπολη που είναι πολλά, περισσότερα κι από των Ιωαννίνων, την παρέχουν δια της γνωστής κρατικής επιδότησης.

 

Όχι μόνο στις αεροπορικές εταιρίες. Παντού. Αυτοί είναι παντού οι όροι του παιχνιδιού. Από εκεί και μετά είναι και ολίγον γραφικό, αλλά δίκαιο, δήμαρχοι βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχες να ζητούν. Να πιέζουν. Επιβεβαιώνοντας τελικά τη γνωστή παροιμία για του … κουφού την πόρτα. Στην οποία όσο θέλεις βρόντα!

 

Κλείνοντας αυτό το σχόλιο οφείλουμε να θυμηθούμε και τις δημόσιες σχέσεις που έκαναν προς την Aegean οι εκπρόσωποι των φορέων της Καβάλας. Κάποιες άλλες φορές την πλήρωναν για καταχωρήσεις στο περιοδικό της. Αυτό που υπάρχει στα αεροσκάφη της. Κι αυτή η άλλη τακτική, πάλι δεν απέδωσε καρπούς. Ένα δρομολόγιο την ημέρα είχαμε από και προς Αθήνα κι ένα έχουμε.

 

Σε κινητοποίηση το τοπικό ΠΑΣΟΚ λόγω της επίσκεψης στην Καβάλα του Νίκου Ανδρουλάκη. Αν και ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχαν επίσημες ανακοινώσεις, ο κ. Ανδρουλάκης θα περάσει από την Καβάλα το Σάββατο. Κοντά του θα είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης. Αμφότεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος. Σενάριο με λίγες πιθανότητες, ο κ. Ανδρουλάκης να μιλήσει σε συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο στην πόλη μας.

 

Τη Δευτέρα έκανε περιοδεία στην Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Πύρρος Δήμας. Συνοδευόμενος από την Ειρήνη Βρανά και τον Νότη Καρασάββα αρχικά βρέθηκαν στο γεύμα στη Νέα Πέραμο. Παρουσία του κ. Κυρανάκη, του κ. Παναγιωτόπουλου κτλ. Αμέσως μετά ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε το Διοικητήριο, είχε παρουσία στην εκδήλωση έναρξη των Ελευθεριών. Στο τέλος έκανε βόλτα στην παραλία. Έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο.

 

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη στην Καβάλα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Η κινητοποίηση μεταξύ των κομματικών στελεχών άρχισε από τώρα. Στις 8 το απόγευμα της Κυριακής ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Υπουργός μιλά στο Marine.

 

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην Αντιδήμαρχος, στηρίζει φανερά και με ειλικρίνεια την υποψηφιότητα της κ. Όλγας Μαρκογιαννάκη. Υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα του κ. Μιχαηλίδη αναφέρει: «Με την Όλγα υπήρξαμε συμφοιτητές στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκτοτε παραμένουμε φίλοι. Είναι μια ικανότατη και εργατική επιστήμονας και επαγγελματίας, μια ακέραια προσωπικότητα που αξίζει να στηρίξουμε για μια καλύτερη Ευρώπη. Της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, την στηρίζω και την προτείνω στους συμπολίτες μου ανεπιφύλακτα!».

 

Κάθε μέρα έρχονται στην Καβάλα υποψήφιοι Ευρωβουλευτές. Όλων των κομμάτων. Γνωστοί και άγνωστοι. Συχνά μας επισκέπτονται και Υπουργοί- Υφυπουργοί. Από εκεί που μας επισκέπτονταν ελάχιστοι! Ίσως και κανένας. Αυτά τα … ωραία θα συνεχιστούν ως τις 9 Ιουνίου. Μετά, μετά δηλαδή τις ευρωεκλογές, άπαντες θα επιστρέψουν εκεί που ζουν. Εκεί που κινούνται καθημερινά. Περιοδείες και επισκέπτες πάλι στις επόμενες εκλογές, οι οποίες φαίνεται να αργούν!

 

Η αρχαιολογική υπηρεσία της Καβάλας ενέκρινε αίτημα σχολής χορού, στην οποία παραχωρεί το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Η εκδήλωση της σχολής θα γίνει στις 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση η παραχώρηση γίνεται χωρίς χρήματα (είναι εντελώς δωρεάν) επειδή ο σκοπός της εκδήλωσης αναφέρεται ότι είναι εκπαιδευτικός.

 

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας θεωρούν σίγουρη τη λήξη της εκκρεμότητας το επόμενο διάστημα. Υπολογίζουν εντός του Καλοκαιριού το νέο λιμάνι να «περάσει» στον ιδιώτη. Για το ενδιαφέρον των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνουν ότι αυτό αφορά και έχει σχέση με την νέα εποχή στο λιμάνι. Αφού ιδιωτικοποιηθεί και μετά.

 

Συνεδρίαση που έγινε σε πανηγυρικό κλίμα. Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Καβάλα (στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης») ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Λυμπεράκης. Μια αρχή περιέγραψε ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνεδριάζει πιο συχνά εκτός Κομοτηνής. «Πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση» είπε μιλώντας στην Πρωινή. Ζητώντας οι συνεδριάσεις να γίνουν και στη Θάσο και στη Σαμοθράκη. Η αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» χώρεσε τα μέλη του συμβουλίου επειδή αυτά εν τω μεταξύ μειώθηκαν. Από την 1η Γενάρη του 2024 είναι 45 από 51 που ήταν στην προηγούμενη 4ετια.

 

Συνεχίζονται οι δωρεές των ιδιωτών προς το κράτος, παρά το ότι αυτό διαθέτει υπέρ πλεόνασμα… Πιο πρόσφατη δωρεά αξίας 1.800 ευρώ, στο ΕΚΑΒ της Δράμας. Δώρισαν ένα κοντέινερ τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης. Στο Σύνδεσμο συμμετέχουν και επιχειρήσεις του Ν. Καβάλας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της δωρεάς το εμπορευματοκιβώτιο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκης στο ΕΚΑΒ της γειτονικής πόλης. Η απόφαση αποδοχής της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η δωρεά κρίνεται αναγκαία, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, επί 24ώρου βάσεως του Τομέα ΕΚΑΒ Δράμας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΗ 2024

Επόμενο άρθρο

Μεγάλη εμφάνιση - Μεγάλη νίκη !