Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών που υπάρχουν στην Περιμετρική, γίνονται παράλληλα με άλλες ίδιες εργασίες. Που αφορούν τον φωτισμό του δρόμου. Πρωτοβουλία της ΠΕ Καβάλας. Την ίδια στιγμή η Εγνατία Οδός ΑΕ χειρίζεται το μεγάλο έργο συνέχισης της Περιμετρικής προς τα ανατολικά. Βρισκόμαστε στη φάση εκπόνησης κι άλλων απαραίτητων μελετών! Για την Καβάλα αυτό το έργο είναι ζητούμενο πολλά χρόνια τώρα. Κι όπως πάει το πράγμα, το επόμενο κομμάτι του ίδιου δρόμου θα αργήσει κι άλλο. Οπότε υπομονή και συντήρηση του υφιστάμενου τμήματος!
Με μια δήλωση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν στοχεύει στο Δήμο Καβάλας. Δεν πρέπει να τον υπολογίζουμε υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας ή ενδιαφερόμενο για κάτι τέτοιο. Μετά τη δήλωση πρέπει να πάψουν οριστικά οι φήμες, τα σενάρια κτλ που τον εμπλέκουν. Πρέπει να ηρεμήσουν όσοι στο μεταξύ ανησύχησαν. Ή απλώς θορυβήθηκαν.
Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στην Καβάλα δεν θα είναι ο Αντωνιάδης. Την επιλογή του το κόμμα θα την κάνει στην κατάλληλη ώρα, μεταξύ άλλων ενδιαφερομένων. Σίγουρων αυτήν την φορά διεκδικητών της στήριξης. Κι είναι πολλοί αυτοί που ήδη χτυπούν την πόρτα του συγκεκριμένου κόμματος. Κάθε ένας με τον τρόπο του.
Όπως κι άλλη φορά σημειώσαμε, ανάμεσα τους ξεχωρίζει ο κατά τα άλλα ανεξάρτητος(!) κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Ο οποίος στηρίζει τις ελπίδες του στη ΝΔ αφού άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αν δεν τον στηρίξει η ΝΔ, το αποτέλεσμα των εκλογών για αυτόν θα είναι το γνωστό… Ενώ αν έχει τη στήριξη της ΝΔ, το πράγμα σαφώς κι αλλάζει.
Συμπληρώνουμε ότι οι αντίπαλοι του Μάκη Παπαδόπουλου σε αυτήν την κούρσα είναι πολλοί και δύσκολοι. Κι ότι όπως όλα δείχνουν, το κόμμα θα αποφασίσει για τον υποψήφιο Δήμαρχο στην Καβάλα πολύ μετά. Μετά και τις εθνικές εκλογές. Άρα χρόνος υπάρχει. Για όλους όσους ελπίζουν, διεκδικούν, προωθούν τον εαυτό τους κτλ.
Εμβόλιμα μεσολαβεί η διαδικασία που κατά τα φαινόμενα θα γίνει στην παράταξη «Ανάσα». Προκειμένου να υπάρξει νέος (ή νέα) επικεφαλής της. Αυτό όταν συμβεί, θα είναι όντως ένα νέο δεδομένο στην ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση. Θα γίνει; Φαίνεται ότι πριν το τέλος του έτους θα γίνει.
Την ημέρα της επετείου ίδρυσης της ΝΔ, ο κ. Βαγγέλης Παππάς έστειλε το δικό του μήνυμα. Με τον συνηθισμένο τρόπο, αυτόν της ανάρτησης στο διαδίκτυο (στο facebook). Χρησιμοποίησε φωτογραφία εκείνης της εποχής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κι έγραψε: « Βλέποντας σήμερα αυτήν την φωτογραφία αναπολώ τα χρόνια της νιότης μου. Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο για τον λαό… Που ακόμη περιμένω…». Αργότερα ο κ. Παππάς έκανε ανάρτηση και υπέρ της συμμετοχής του ΑΟΚ στη SL2. Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση, αυτό έγινε πράξη… «Τα πετρέλαια και ο ΑΟΚ πρέπει να υπάρχουν για την Καβάλα μας» σημειώνει ο κ. Παππάς.
Εμμέσως πλην σαφώς μαθαίνουμε ότι ένα ακόμη σωματείο (συνταξιούχων) εντάσσεται σε αυτά του τοπικού ΠΑΜΕ. Πρόκειται για το σωματείο Πολιτικών Συνταξιούχων ή Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση έγιναν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» προ 10ημέρου. Το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο μελών του ΠΑΜΕ (ή και μελών του ΠΑΜΕ) κέρδισε για 2 ψήφους. Νέος πρόεδρος του σωματείου είναι ο κ. Δήμος Ζαχαριάδης. Στη θέση της επί σειρά ετών προέδρου κ. Έλλης Τσολακίδου.
Στην Θράκη ήταν το Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. Όπως διαβάζουμε στα σχετικά δελτία τύπου συνάντησε- μεταξύ άλλων- τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας. Όλα αυτά έγιναν γνωστά εκ των υστέρων, με ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Δευτέρα και μετά.
Καλεσμένος σε ενημερωτική εκπομπή του OPEN ήταν χθες το πρωί ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Στην γνωστή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα και τα θέματα των ημερών.
Υλοποιήθηκε χθες η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ξηλώθηκε και απομακρύνθηκε το κουβούκλιο του ανοίκιαστου περιπτέρου δίπλα ακριβώς από τη Λέσχη Αξιωματικών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει το ίδιο με το κουβούκλιο περιπτέρου πλησίον του «Μικρού Μύλου», γωνία Δαγκλή και Ερυθρού Σταυρού. Είναι σαφές ότι όποιο περίπτερο δεν νοικιάζεται και δεν λειτουργεί, θα απομακρύνεται. Ώστε να «ανοίγει» το πεζοδρόμιο προς όφελος των πεζών.
Μεταφέρθηκε για σήμερα η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Χθες κι ενώ η απόφαση χορήγησης άδειας των κολυμβητικών δεξαμενών υπογράφηκε από την περασμένη Παρασκευή, έκανε αυτοψία στο χώρο μία ακόμη επιτροπή. Ας ευχηθούμε να ήταν ο τελευταίος έλεγχος, η τελευταία αυτοψία. Ένα σωρό κόσμος περιμένει να ξαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο. Μακάρι αυτό να γίνει σήμερα.
Προ ημερών υπήρξε κρούσμα στο προσωπικό του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Καρνάγιο (στην οδό Εκάβης). Η δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» ενώ έλαβε αμέσως τα προβλεπόμενα μέτρα, δυστυχώς δεν έκανε καμία σχετική ανακοίνωση. Απέφυγε να γνωστοποιήσει ευρύτερα το θέμα. Ως που αναγκάστηκε να κάνει την ανακοίνωση με καθυστέρηση. Εν τω μεταξύ είχε βρεθεί και δεύτερο κρούσμα, γεγονός που δικαίωσε την απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας του σταθμού. Ο παιδικός σταθμός στο κτίριο μένει κλειστός όλη την εβδομάδα. Επαναλειτουργεί την ερχόμενη.
Αλλαγή σχεδιασμού για τον συνοικιακό σύλλογο των Ποταμουδίων. Παρατείνει ως την ερχόμενη Κυριακή την περίοδο των εγγραφών στα τμήματα που θα επαναλειτουργήσει. Με πιθανή ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας του την ερχόμενη Δευτέρα. Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει και το αυτονόητο: «Εξαιτίας της πανδημίας ο σύλλογος θα λειτουργήσει σύμφωνα με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο έναντι του Covid-19, όπως έχει οριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα τηρείται αυστηρά για την ασφάλεια όλων».
Την προηγούμενη εβδομάδα, βράδυ, συναντήθηκαν και διασκέδασαν όλοι μαζί υποψήφιοι (εκλεγμένοι και μη) της δημοτικής παράταξης του κ. Θόδωρου Μουριάδη. Απέδειξαν ότι διατηρούν καλές μεταξύ τους σχέσεις παρά το ότι από τις εκλογές πέρασαν ήδη δύο χρόνια.
Στο Περιγιάλι και κοντά στα σπίτια της συνοικίας του Αγίου Τρύφωνα τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες. Που κατευθύνουν σωστά, όσους δεν ξέρουν, προς τον Άγιο Τρύφωνα. Πρόκειται για πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διευκολύνουν όσους ψάχνουν την περιοχή του Αγίου Τρύφωνα και δεν την βρίσκουν!
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι τοπικοί φορείς παρακάθισαν σε δείπνο με τους εκπροσώπους της ΔΕΔΑ ΑΕ. Αυτό έγινε αμέσως μετά την ενημερωτική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο. Με αυτήν την ενέργεια η πόλη της Καβάλας δια των εκπροσώπων της πρόσφερε και καλή φιλοξενία στην εταιρία που σύντομα θα μας φέρει το οικιακό- εμπορικό και βιομηχανικό φυσικό αέριο. Το δείπνο δόθηκε στο κατάστημα «Ψαράκι» και τον λογαριασμό τον πλήρωσε το Επιμελητήριο.
Δυστυχώς στην Καβάλα υπήρξαν άνθρωποι (συγκεκριμένοι και ευτυχώς γνωστοί) που χάρηκαν όταν ο ΑΟΚ απώλεσε την ευκαιρία της SL2. Χάρηκαν και δεν το έκρυψαν. Χθες οι ίδιοι άνθρωποι στεναχωρήθηκαν. Αυτό έγινε όταν έμαθαν για τη δικαίωση της ομάδας μας. Θα τους περάσει η στεναχώρια. Αυτό που στην περίπτωση τους είναι αγιάτρευτο, δεν θα τους περάσει ποτέ, είναι η κακία. Η κακία προς ότι πάει να γίνει. Η εχθρότητα στην βελτίωση, την αλλαγή, στο καλύτερο και στο σύγχρονο. Αυτό δεν το θέλουν με τίποτα!