Dark Mode Light Mode

μικρά πρωϊνά απο τον Νλικο Γενικόπουλο

Την πόλη μας θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουπλής. Ανήκει στην κατηγορία των ελλήνων πολιτικών που α) Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τα πρώτα μνημόνια β) Ως υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα επόμενα και με τα δύο χέρια! Εξ αυτού του λόγου του έχει μεγάλη συμπάθεια ο πρώην συνάδελφος του Δημήτρης Παπουτσής. Ο τελευταίος- ενώ ο Κουρουπλής προόδευσε πολιτικά- είχε σύντομο κοινοβουλευτικό βίο λόγω του ότι ήταν συνεπής στις απόψεις του.

 

Αν το 2012 και ο Δημήτρης Παπουτσής έπραττε όσα έπραξε ο Π. Κουρουπλής, ποιος ξέρει; Μπορεί σήμερα να ήταν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας! Όσοι δε προσεκτικά παρακολουθούν τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Παπουτσή ξεχωρίζουν την σταθερή του αναφορά σε περιπτώσεις όπως αυτή του κ. Κουρουπλή. Κατόπιν τούτου δεν έχουμε παρά να το δοκιμάσουμε… Τον Υπουργό να υποδεχθεί σήμερα στην Καβάλα ένας παλιός του γνωστός και φίλος! Έχει να του πει πολλά.

 

Στην πόλη της Βουλγαρίας Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν την Τρίτη η κ. Δήμαρχος. Γιόρτασε μαζί με τους γείτονες, μίλησε στην εκδήλωση που έγινε στην μικρή αλλά συμπαθητική πόλη της Βουλγαρίας. Ο λόγος ήταν σύντομος κι ενωτικός, ο κατάλληλος σε αυτές τις περιπτώσεις. Κι άλλοι τοπικοί παράγοντες έκαναν και συνεχίζουν τέτοιες επισκέψεις, δυναμώνουν με αυτόν τον τρόπο τους δεσμούς με όσους επιμένουν να μας επισκέπτονται όλο το χρόνο.

 

Το ταξίδι στις Βρυξέλες είναι καλύτερο από το αυθημερόν ταξίδι στο Γκότσε Ντέλτσεφ. Πλην όμως μέχρι να φθάσουν στην έδρα της Ε.Ε. ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για να γυρίσουν πίσω. Αναφερόμαστε στο ταξίδι του Επιμελητηρίου και των εκπροσώπων του, μαζί με τους οποίους είναι και επιχειρηματίες της πόλης. Τους προσκάλεσε ο κ. Θόδωρος Ζαγοράκης που με αυτόν τον τρόπο θυμήθηκε (επιτέλους)και τίμησε την Καβαλιώτικη καταγωγή του. Αυτά κάνει κι επαναφέρει τα σενάρια περί υποψηφιότητας του στον Νομό Καβάλας.

 

Σημειώνουμε ότι απ’ τη διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου ένας μόνο έμεινε στην Καβάλα. Ο Αντώνης Καραγιαννίδης. Τυχαίο; Πολλοί θα το ισχυριστούν. Ο χρόνος θα αποδείξει τι είναι σύμπτωση και τι όχι.

 

Επόμενο ταξίδι. Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης) Βαγγέλης Λαμπάκης ετοιμάζουν αποσκευές. 2 έως 4 Ιουνίου θα είναι στην Σάμο προκειμένου να λάβουν μέρος σε συνέδριο για το προσφυγικό πρόβλημα. Η Δήμαρχος Καβάλας το έζησε κι έχει πολλά να πει στους συναδέλφους της. Ο κ. Λαμπάκης; Φυσικά και δεν είχε καμία άμεση σχέση. Γιατί όμως να μην συμμετέχει και σε αυτό το συνέδριο;

 

Η Σάμος ετοιμάζει από τώρα την τουριστική της προβολή για τον προσεχή Χειμώνα. Διαβάζουμε στο πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Οργανισμού (!) Τουρισμού του νησιού ότι υπάρχουν δράσεις και για την Καβάλα: Χρηματοδότηση για την διοργάνωση εκδηλώσεων που θα αφορά την προώθηση του τουριστικού πακέτου της Σάμου σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Καβάλα (λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης) και ταυτόχρονα προβολή διαφημιστικού υλικού (banner

και αφίσες) σε κομβικά-κεντρικά σημεία των πόλεων αυτών (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μετρό).

 

Έρχεται στην Καβάλα ο επενδυτής των Λουτρών Αχιλλέας Νταβέλης. Παρόλα αυτά το τοπίο παραμένει θολό. Στο Διοικητήριο δεν είναι σίγουροι ότι θα έρθει έτοιμος, με σχέδια και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επόμενων δράσεων. Εξ αυτού του λόγου βρίσκονται σε ετοιμότητα αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

 

Πρόσφυγες φιλοξενούνται στην Καβάλα, πρόσφυγες και στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς. Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Καβάλα, παρόμοιο και στη Νέα Καβάλα Κιλκίς. Η πόλη και το μικρό χωριό του Κιλκίς είναι ολοφάνερο ότι έχουν παράλληλη πορεία. Είχαν, έχουν και θα έχουν.

 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ εξέδωσε προχθές το απόγευμα ένα απαράδεκτο δελτίο τύπου. Ενώ περιέγραφε υποδοχή επιβατών που ήρθαν στο αεροδρόμιο της Καβάλας με πτήση τσάρτερ, πουθενά δεν αναφέρονταν ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν τελικό προορισμό τη Θάσο. Ο συντάκτης του κειμένου αρκούνταν σε γενικές κι αόριστες αναφορές «ξεχνώντας» βασικά σημεία της υπόθεσης. Ας πούμε ότι έκανε λάθος. Μα τόσο μεγάλο; Κι εν πάση περιπτώσει δεν υπήρξε κάποιος να το διαβάσει, πριν το στείλουν στα μέσα ενημέρωσης, για να το διορθώσει;

 

Οργισμένος ο Παύλος Χαβιαρόπουλος- μέλος του τοπικού συμβουλίου Καβάλας- γράφει στην ιστοσελίδα του στο Facebook κατά της κ. Σοφίας Σακοράφα. Ακόμη κι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (ο Παύλος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ) δεν θα τα έγραφε τόσο «σκληρά» για την κ. Σακοράφα, η οποία πρόσφατα αποδοκίμασε πολιτικά τον Πρωθυπουργό.

 

Το κείμενο του κ. Χαβιαρόπουλου αναφέρει: «Ποια ήταν η ελπίδα σου κυρία μου; Τι ακριβώς περίμενες με αυτούς που στήριξες; Μήπως να κάνανε τη ρήξη με την ΕΕ και να πήγαιναν στη δραχμή; Και αφού αυτό ήθελες, τι ακριβώς ζητάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Τι ακριβώς θέλεις στην Ευρώπη, αφού δεν την πιστεύεις; Γιατί δεν είσαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να βλέπαμε τι θα έκανες εχθές το βράδυ; Τώρα εκ του ασφαλούς ασκείς κριτική .Πάντα το ίδιο έκανες. Αλήθεια σε ποιο χώρο είσαι τώρα; Στη ΛΑΕ; Στην ΠΛΕΥΣΗ; Το σίγουρο είναι ότι είσαι ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο και παίρνεις κάθε μήνα “τα χοντρά ζεστά” ευρώ της, την οποία εγκαλείς. Να παραιτηθείς κυρία μου χτες. Σε πήρανε όλοι χαμπάρι. Είσαι μια υποκρίτρια, αριβίστρια, απατεώνισσα της πολιτικής».

 

==========================================================================================

 

Επιστολή Παναγιώτη Μοδούρα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή απάντηση του συμπολίτη πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Μοδούρα:

Ορμώμενος από την αναφορά σας στην στήλη μικρά πρωινά,  μιας και όλοι μας έχουμε μια μικρή ιστορία , και στα πλαίσια του διαφανούς βίου που είναι απαραίτητο για όποιον εμπλέκεται , επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά για τα πενήντα δυο μου χρόνια .

Κύριε Γενικόπουλε με την προς ενημέρωσή σας και όσων θα τους ενδιέφερε η πολιτική μου πορεία η οποία με τα σωστά και τα λάθη της είναι υπαρκτή θα την αναφέρω προς κρίση όποιου επιθυμεί .Λόγο του πατέρα μου που μου έδωσε τις αρχές της ζωής γαλουχήθηκα με τις αναφερόμενες κεντροαριστερές απόψεις .Στα νεανικά μου χρόνια με βλέπανε οι συμπολίτες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ .Δεν εγγράφηκα ποτέ , όχι γιατί δεν το πίστευα , αλλά γιατί λόγο του νεαρού της ηλικίας μου πίστευα ότι αν θες να υπηρετήσεις κάτι μια υπογραφή δεν έχει καμιά ουσία .Η αλλαγή ηγεσίας του στα μέσα 90 απομακρύνθηκα μιας και το νέο σκηνικό όπως διαμορφωνόταν δεν ένοιωθα να με εκφράζει .Υπογραφή έβαλα στην ΑΚΕΠ του Εριφυλλίδη του Στάθη Εριφυλλίδη , στην προσπάθεια του να αλλάξει μια κατάσταση τότε που είχε διαμορφωθεί , και ελάχιστοι τότε, μπορούσαν να αντιδράσουν . Αν και ο κύριος κορμός της ΑΚΕΠ βασιζόταν στην τότε αντιπολίτευση , τον χώρο της ΝΔ και ήταν εμφανές πως δεν είχα και μεγάλη τύχη .Πάντα συντασσόμουν με την ιδέα και όχι με την θέση .Στην ΝΔ δεν ήμουν ποτέ μέλος και ήταν

σαν φιλοσοφία πολύ μακριά από τις πεποιθήσεις μου . Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γνώρισα αξιόλογα άτομα από την τριβή μου με τα κοινά .Στα πενήντα μου υπέγραψα σε πολιτικό κόμμα .Και ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ που με τις όποιες δυσκολίες παρέλαβε δεν προσπαθεί απλά να συνεχίσει την διαχείριση μιας χώρας , αλλά να φέρει τις απαραίτητες κοινωνικές αλλαγές στις εσφαλμένες δομές που οδήγησαν την κοινωνία μας σε αυτή την κατάσταση .

Με τιμή

Παναγιώτης Μοδούρας

προσπαθεί απλά να συνεχίσει την διαχείριση μιας χώρας , αλλά να φέρει τις απαραίτητες

κοινωνικές αλλαγές στις εσφαλμένες δομές που οδήγησαν την κοινωνία μας σε αυτή την

κατάσταση .

 

Με τιμή

Παναγιώτης Μοδούρας

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΗ 2016

Επόμενο άρθρο

Πιο οργανωμένο ανακριτικό τμήμα