Dark Mode Light Mode

Μικρότερη αναμονή στα σύνορα κάνει πιο εύκολες τις αφίξεις Τούρκων τουριστών

Μία ακόμη φορά ζητήσαμε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Θάσου κ. Γιάννη Μαρκιανό. Καθημερινά παρακολουθεί τα τουριστικά θέματα της Θάσου και όλο του Νομού, όταν χρειάζεται ταξιδεύει για να συζητά με αυτούς που πρέπει.

Τις προάλλες ήταν στην Κωνσταντινούπολη, σε μια πρωτοβουλία τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι ξεκάθαρος: Οι διαδικασίες στα σύνορα απλουστεύτηκαν, η αναμονή σε αυτά περιορίστηκε. Κι έτσι το ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα το κάνουν όλο και περισσότεροι.

Η συνέντευξη

Ερ: Ας μιλήσουμε για ακόμη μια φορά σχετικά με τους Τούρκους τουρίστες του οδικού τουρισμού: Μας προκαλεί θετική εντύπωση η συχνότητα με την οποία επισκέπτονται την περιοχή μας, ακόμη και τις καθημερινές. Ακόμη και τώρα, το Φθινόπωρο. Πρόσφατα επισκεφθήκατε και την Κωνσταντινούπολη, παίρνοντας μέρος σε σχετική εκδήλωση προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Απ: Το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου ήμασταν στην Τουρκία. Την πρώτη ημέρα συναντηθήκαμε με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας, ένας τεράστιας σημαντικότητας σύνδεσμος, με τον οποίο το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές και η Υπουργός Τουρισμού. Αυτή η ιδιαίτερα αυξανόμενη ροή (από την Τουρκία στην Α.Μ.Θ.) που αναφέρατε οφείλετε κυρίως στην ευκολία με την οποία εκδίδεται για αυτούς η VISA, αλλά και στις ευνοϊκότερες συνθήκες που επικρατούν στα σύνορα.

Ερ: Εσείς πόση ώρα περιμένατε στα σύνορα;

Απ: Πηγαίνοντας, μόλις 5 λεπτά. Στην επιστροφή, 15… Όλα κύλησαν πάρα πολύ γρήγορα.

Ερ: Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι Τούρκοι σταμάτησαν να ταξιδεύουν προς την πατρίδα τους, οι μετανάστες από την κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Απ: Φαίνεται ότι πλέον όλες οι διαδικασίες στα σύνορα έχουν απλοποιηθεί και διευκολύνουν αυτήν την κατάσταση. Και στις δύο πλευρές.

Ερ: Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο οδικός τουρισμός μέσω των Κήπων θα συνεχίζεται για όλη τη χρονιά…

Απ: Έτσι φαίνεται, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών παραμένει έντονο.

Ερ: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Θάσου περιλαμβάνει τη συμμετοχή του στη φετινή Philoxenia Expo (14-16 Νοεμβρίου 2024).

Απ: Ο Δήμος Θάσου γνωρίζει πως αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια, άρα πρέπει να συμμετέχει ενεργά σε κάθε σχετική δράση.

Προηγούμενο άρθρο

Ευστρατία Χριστοδούλου: Όλοι όσοι ψήφισαν να προσέλθουν και στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής

Επόμενο άρθρο

Υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας αλλά με αίσιο τέλος