Dark Mode Light Mode

Μήλος ή Κίμωλος ακτοπλοϊκά: Εσείς θα ενδίδατε στο dupe traveling;

Image by Freepik

Ποιος περίμενε πριν κάποια χρόνια, ότι ένας ταξιδιώτης θα αντικαθιστούσε την αναζήτηση μήλος ακτοπλοϊκά με κίμωλος ακτοπλοϊκά ανταλλάσσοντας τον δημοφιλή προορισμό με κάτι πιο εναλλακτικό. Πρόκειται για τη νέα τάση στα ταξίδια και το όνομα αυτής dupe travel.

Κάθε λίγο και λιγάκι σκάνε στο TikTok και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νέοι όροι για τα ταξίδια. Από το dupe travel, τα slow travels και τα bleisure η φαντασία αρκεί για να δημιουργήσει μια νέα συνήθεια στα ταξίδια. Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα dupe travels (dupe εκ του duplicate), όπου οι ταξιδιώτες γυρίζουν τις πλάτες τους σε έναν προορισμό για να προτιμήσουν άλλον.

Τι έκανε τον κόσμο να ψάχνει dupe travels;

Για να το θέσουμε πολύ απλά, αρκεί να αναλογιστεί κανείς το εξής απλό. Για ποιον λόγο αναζητά συνήθως κάποιος μήλος ακτοπλοϊκά; Για τις παραλίες του νησιού και συγκεκριμένα για το Σαρακήνικο. Όταν ψάχνει κάποιος στο διαδίκτυο φωτογραφίες των παραλιών αυτών, βλέπει πρώτα κάποιες διαφημίσεις με λίγα άτομα, που απολαμβάνουν τον ήλιο.

Στον αντίποδα υπάρχει η πραγματικότητα, όπου πλήθος τουριστών στιβάζονται ο ένας δίπλα από τον άλλο. Σχεδόν δεν πέφτει καρφίτσα, πολύ δύσκολο να χωρέσει πετσέτα σε ένα σημείο να λιαστεί κανείς. Και σαν να μη φτάνει αυτό, θα πληρώσει τη διαμονή και τη διατροφή πανάκριβα, ενώ εξαιτίας του υπερτουρισμού δε θα εξυπηρετηθεί καλά.

Αντ’ αυτού… Κίμωλος ακτοπλοϊκά

Αντί λοιπόν ο κόσμος να ψάχνει νησιά, όπως η Μήλος, η Πάρος, η Σαντορίνη, στρέφει το βλέμμα του σε άλλα αναζητώντας, πχ κίμωλος ακτοπλοϊκά. Ένα πρώτο όφελος προφανώς είναι οι τιμές, που στους dupe προορισμούς είναι πιο προσιτές συγκριτικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Έπειτα δείτε το και από τις δικές σας εμπειρίες. Απολαμβάνετε το ίδιο τις διακοπές σας σε έναν συνωστισμένο προορισμό και το ίδιο σε ένα μέρος, που μπορείτε να έχετε τον χώρο σας; Την ίδια στιγμή με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτει κάποιος προορισμούς, που υπό άλλες συνθήκες δε θα έβλεπε.

Πριν ενδώσετε, σκεφτείτε!

Όπως και με κάθε τι στη ζωή, υπάρχει ένα “ναι μεν, αλλά”, έτσι και με το dupe travel. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν, αλλά η Ακρόπολη είναι στην Αθήνα, η Κνωσός στην Κρήτη, το μαντείο της Δωδώνης, η Αρχαία Ολυμπία στην Ολυμπία, η Βεργίνα στη Μακεδονία και οι Δελφοί στη Στερεά Ελλάδα.

Η χώρα μας είναι γεμάτη ιστορία. Αυτή την ιστορία μπορεί να γνωρίσει κανείς, μόνο αν επισκεφθεί τα συγκεκριμένα μέρη μπορεί να μυηθεί σε αυτή, γιατί αυτά τα μνημεία- μάρτυρες της ιστορίας δε θα συναντήσει κάπου αλλού. Επομένως πριν αποφασίσετε, αν θα ψάξετε εναλλακτικό προορισμό για ένα μέρος, παρασυρόμενοι από την τάση, αναζητήστε διαφορετικούς τρόπους να κάνετε πιο προσβάσιμο τον αγαπημένο σας προορισμό.

 

Image by Freepik

Προηγούμενο άρθρο

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Βρείτε σε 2 βήματα την καλύτερη τιμή

Επόμενο άρθρο

9 εμβληματικά χρυσά κοσμήματα που πέρασαν από το κόκκινο χαλί!