Dark Mode Light Mode

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Παγγαίου με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ

Επιστημονική συνάντηση στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που επρόκειτο να υπογραφεί ανάμεσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και του Δήμου Παγγαίου!

Σήμερα, Δευτέρα 16-09-2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εννιά (9) καθηγητές του ΑΠΘ αναφορικά με το μνημόνιο συνεργασίας που επρόκειτο να υπογραφεί ανάμεσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και του Δήμου Παγγαίου, στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων Πολιτισμού”.

Το μνημόνιο αφορά τη μελέτη ιστορικών κτιρίων, για τα οποία θα εκπονηθεί ανάλυση, τεκμηρίωση και πρόταση αποκατάστασης και επανάχρησης τους, καθώς και πρόταση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, από διεπιστημονικές ομάδες μεταπτυχιακών φοιτητών, υπό την επίβλεψη διεπιστημονικής ομάδας διδασκόντων, ενώ για τον ιστορικό πυρήνα του οικισμού θα εκπονηθεί έρευνα για τη σχέση του με την πόλη και τη γύρω περιοχή, κυκλοφοριακό, χρήσεις γης, αξιολόγηση του κτιριακού αποθέματος κλπ, ώστε να εκπονηθεί από το Εργαστήριο Διεπιστημονικής Συνεργασίας, ένα στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης τόσο για το ιστορικό κτιριακό απόθεμα όσο και για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους.

Στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου Γιώργος Καλλινικίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ Ανδρέας Καλλινικίδης, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Παγγαίου Στεργιος Κεχαγιας, η Διευθύντρια της ΥΔΟΜ κ. Τουνουσίδου Ιωάννα, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαρμίδης Στέργιος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, οι φιλίστορες συμπολίτες μας κ. Βακαλόπουλος Θεόδωρος και κ. Λυμπεράκης Θεόδωρος και οι ακόλουθοι καθηγητές/τριες: κ. Δούση Μαρία, κ. Νομικός Μιχάλης, κ. Κωτσόπουλος Σοφοκλής, κ. Βιτοπούλου Αθηνά, κ. Χριστοδούλου Χάρις, κ. Κατάκαλος Κωνσταντίνος, κ. Τοκμανίδης Κωνσταντίνος, κ. Αλεξοπούλου Αλέκα, κ. Καϊμάρης Δημήτριος.

πηγή: Δήμος Παγγαίου

Προηγούμενο άρθρο

Διανομή Φυλλαδίων: Εσείς ρωτάτε και εμείς απαντάμε!

Επόμενο άρθρο

«Η πίεση των γονέων είχε αποτέλεσμα στο σχολικό έργο των Κρηνίδων»