Dark Mode Light Mode

Μόνο τον Αύγουστο αυξημένη η κίνηση επιβατών στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ (συνέντευξη)

Ο Κώστας Πανταζής, πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, έκανε μιλώντας στην Πρωινή έναν πρώτο απολογισμό της έως τώρα επιβατικής κίνησης.

Θέμα της συζήτησης το Καλοκαίρι. Η αύξηση των επιβατών υπάρχει μόνο τον τρέχοντα μήνα. Η κρατική ενίσχυση- επιδότηση δεν εισπράχθηκε ακόμη.

Η συνέντευξη

Ερ: Δεν τελείωσε το καλοκαίρι, βαίνει προς ολοκλήρωση. Θέλουμε να μας πείτε πως ήταν μέχρι στιγμής το καλοκαίρι για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

Απ: Η κίνηση ήταν ικανοποιητική, μέχρι στιγμής. Ειδικά ο μήνας Αύγουστος πλησίασε το 2019.Για μας είναι ικανοποιητικό που είχαμε και μόνο αυτή την αύξηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, να πάρουμε δυνάμεις για το χειμώνα. Δεν έχει τελειώσει ακόμη το καλοκαίρι, ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τον  ίδιο ρυθμό.  Ο Ιούλιος δεν ξεκίνησε τόσο καλά και έχουμε ένα πρόβλημα που συνεχίζεται ακόμη και τώρα στο νησί της Θάσου όπου για μας δεν υπάρχει αυτή η αυξημένη, η μεγάλη κίνηση. Το νησί έχει «βουλιάξει» αλλά έχει βουλιάξει με κόσμο, με τουρίστες που έχουν έρθει από τα διπλανά μας κράτη. Είναι ο οδικός τουρισμός, έχουν έρθει με τα αυτοκίνητα τους και δε χρησιμοποιούν τα λεωφορεία.

Για μας μέσα στο νησί, η κίνηση είναι όπως και πέρσι. Δεν έχουμε αύξηση.

Ερ: Φανταζόμαστε ότι ο περισσότερος κόσμος τέτοια εποχή μετακινείται προς τους Αμμόλοφους.

Απ: Φυσικά. Επίσης οι μεγάλες οι γραμμές, Καβάλα- Θεσσαλονίκη και Καβάλα- Αθήνα.

Μέσα στο νομό οι Αμμόλοφοι, η Πέραμος, η Ηρακλείτσα, το Παληό, η Κεραμωτή είναι αυτή την εποχή σε πολύ αυξημένη κίνηση.

Ερ: Βλέποντας τα δρομολόγια, δεν είσαστε «ανοιχτοχέρηδες» όπως στο παρελθόν. Τώρα είστε πιο προσεκτικοί.

Απ: Ακριβώς. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε «ανοιχτοχέρηδες» σε πολλά.  Αν και το έχουμε κάνει πάλι φέτος. Έχουμε κάνει υπερβάσεις σε πολλές περιπτώσεις. Δείξαμε και πάλι το κοινωνικό μας πρόσωπο. Βάλαμε δρομολόγιο στα Λασπόλουτρα που πηγαίνουν λίγα τελικά άτομα. Το ζητήσανε δυο- τρεις άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και πηγαίνουνε. Βάλαμε δρομολόγια που είναι ασύμφορα 100%. Το κάναμε γιατί είμαστε μέρος της τοπικής κοινωνίας και θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιο κόσμο. Το κάνουμε με ζημία όπου μας πάει συνέχεια πίσω- πίσω.

Ερ: Η δυσκολία της πανδημίας σας έκανε πιο σοφούς και πιο μετρημένους. Οι εποχές άλλαξαν οριστικά.

Απ:  Ναι έτσι ακριβώς. Άλλαξαν σίγουρα οι εποχές.

Ερ:  Μα τα σχολεία τι γίνετε;  Έχετε πληρωθεί τα χρήματα από τις μαθητικές μετακινήσεις;

Απ:  Ένας μήνας που έχει μείνει να πληρωθεί είναι κάτι που κινείται σε λογικά πλαίσια. Δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια πρόβλημα με τις πληρωμές στα μαθητικά. Ευτυχώς.

Ερ: Το κράτος σας στήριξε στα χρήματα που θα σας έδινε ως επιδότηση;

Απ: Όχι. Εδώ είναι το παράπονο μας. Αυτά τα χρήματα τα περιμένουμε ακόμη. Έχουμε υπόσχεση ότι θα τα πάρουμε. Πάει όμως πίσω η δουλειά και αυτό είναι ένα πρόβλημα για μας. Υπάρχουν υποχρεώσεις που αντίστοιχα πάνε πολύ πίσω. Περιμένουμε τέλος αυτού του μήνα να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Αυτά τα λεφτά αφορούν την πανδημία αλλά αυτό άλλαξε και έγινε το ίδιο ποσό και για την αύξηση του πετρελαίου που είχαμε αυτό το χρόνο. Έχουμε το άλλο το πρόβλημα με την αύξηση των καυσίμων μετά την πανδημία. Δεν έχουμε κάνει και αύξηση  των εισιτηρίων. Είμαστε το μοναδικό μέσο που λειτουργούμε με κόμιστρα του 2010. Με τόσες αυξήσεις που έχουμε γύρω μας, το υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι το μόνο που δεν έχει κάνει αύξηση.

Ερ: Τα περιμένετε πως και πως αυτά τα χρήματα;

Απ: Ναι, βέβαια. Πρέπει να πληρώσουμε όλοι μας τις υποχρεώσεις που τις έχουμε πάει πίσω.

Ερ: Πάντως σα να πέφτει τελευταία η τιμή των καυσίμων. Είναι προσωρινό;

Απ: Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην είναι προσωρινό. Όντως υπάρχει μια καθοδική πορεία. Πάλι όμως είναι ψηλά οι τιμές. Για αυτό η αύξηση της κίνησης που είχαμε τον Αύγουστο, μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε. Ελπίζουμε στα καλύτερα.

Προηγούμενο άρθρο

Η «Λευκή Νύχτα» της Κηπούπολης και άλλα νέα τοπικών συλλόγων

Επόμενο άρθρο

Επιστολή Δέσποινας Παπαδοπούλου για την Δημοτική Σχολή Χορού