Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση απασχόλησε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας. Καταδικάστηκε χωρίς να είναι παρόντας στην αίθουσα του δικαστηρίου ιδιώτης, ο οποίος το φθινόπωρο του 2014 με αφορμή αυτοκίνητο που έπρεπε να αποσυρθεί, εξαπάτησε δύο άτομα.
Και οι δύο παθόντες ήταν μάρτυρες στο δικαστήριο το οποίο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή δέκα μηνών με αναστολή. Η κατηγορία αφορούσε σε υπεξαίρεση. Όλα άρχισαν όταν νοικοκυρά από την Καβάλα θέλησε να αποσύρει το αυτοκίνητο του συζύγου της λίγο μετά το θάνατό του. Είδε τοιχοκολλημένη μια διαφημιστική ανακοίνωση με ένα τηλέφωνο κι ένα όνομα ιδιώτη, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαδικασία της απόσυρσης των αυτοκινήτων.
Τηλεφώνησε τον ιδιώτη και συνεργάστηκε μαζί του, έτσι του έδωσε το αυτοκίνητο και την άδεια κυκλοφορίας. Εκείνος της υποσχέθηκε εννιακόσια ευρώ αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Όταν πέρασε καιρός χωρίς να έχει νέα του, η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Γενησέας ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε και ήταν κατασχεμένο εκεί.
Ο δεύτερος μάρτυρας εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος αφού πήρε το αυτοκίνητο, έλαβε πινακίδα πώλησης και κυκλοφορούσε με το ΙΧ στην Ξάνθη, καταφέρνοντας τελικά να το πουλήσει. Ο δεύτερος μάρτυρας λοιπόν αγόρασε το αυτοκίνητο έναντι του ποσού των οχτακοσίων ευρώ. Καθώς όμως το οδηγούσε του έγινε έλεγχος από την αστυνομία κατόπιν του οποίου διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο δε διέθετε ασφάλεια. Έτσι ο αγοραστής κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο χιλίων ευρώ.
Το αυτοκίνητο επιστράφηκε στην αρχική ιδιοκτήτρια του. Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας έξω από την αίθουσα και οι δύο μάρτυρες συνέχισαν να διαμαρτύρονται για την περιπέτεια στην οποία ενεπλάκησαν, δηλώνοντας ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν πουθενά τον κατηγορούμενο όσο κι αν τον αναζήτησαν.
Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς, ένα ακόμη περιστατικό ρευματοκλοπής απασχόλησε το δικαστήριο. Αυτή τη φορά εντός της Καβάλας και σε κατοικία των δυτικών συνοικιών της πόλης. Ο έλεγχος διενεργήθηκε το Μάρτιο του 2017 και ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ διαπίστωσε ότι από το ρολόι είχαν αφαιρεθεί οι σφραγίδες. Έτσι καταγράφονταν από το 2012 έως το Μάρτη του 2017 μόνο μέρος της κατανάλωσης. Η ζημιά υπολογίστηκε στα 750 ευρώ. Ο κατηγορούμενος που ήταν παρόντας ζήτησε και πήρε αναβολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης και να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στη ΔΕΗ.