Dark Mode Light Mode

Μουσικοχορευτικός «Το Πράβι»: Πετυχημένη εκδήλωση και εκδρομή στην Ίμβρο

Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ελευθερούπολη μουσικοχορευτική εκδήλωση- συνάντηση της Θράκης με τον Πόντο. Αμέσως μετά ο διοργανωτής σύλλογος «Το Πράβι» ευχαρίστησε για την επιτυχία του γεγονότος ως ακολούθως:

«Καλοκαίρι 2024. Καλώς ανταμωθήκαμε στους δρόμους της παράδοσης! Φέτος Θράκη και Πόντος μαζί! Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την συγγένεια των ήχων, των μουσικών δρόμων και των χορών διαφορετικών περιοχών, που με την σειρά της καταδεικνύει την ομοιογένεια της ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης ως μέσο διασύνδεσης των ανθρώπων μέσα στο χρόνο, ανεξαρτήτως τόπου.

Μια όμορφη βραδιά μας χαρίσατε όλοι εσείς που βρεθήκατε στο πανέμορφο χώρο του παλιού οικοτροφείου στην Ελευθερούπολη όπου για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώσαμε τις προσπάθειές μας με την ετήσια παράσταση του χορευτικού τμήματος παραδοσιακού χορού του συλλόγου μας.

Με την ευχή να είμαστε όλοι καλά ελπίζουμε να ανταμώσουμε και πάλι το Φθινόπωρο σε δρόμους μουσικούς και χορευτικούς στους δρόμους της τέχνης, της παράδοσης και του πολιτισμού. Ευχαριστούμε θερμά: Τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο για την ευγενική παραχώρηση αυτού του πανέμορφου και συνάμα ιστορικού χώρου του παλιού οικοτροφείου και:

1.Το Δ.Σ., τους χορευτές και τον χοροδιδάσκαλο Ιωάννη Κεϊβανίδη του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ και τους υπέροχους μουσικούς τους: Δημήτρη Παπαδόπουλο στο νταούλι και Γιώργο Αμπεσλίδη στην ποντιακή λύρα. Πολύ όμορφη η συνεργασία μας!

2.Τον Δήμο Παγγαίου για την βοήθεια υλική και οικονομική και την στήριξη των δράσεων μας.

3.Τους χορευτές μας.

4.Τους εθελοντές.

5.Τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Αράπης’ Νικήσιανης.

6. Μαζί μας το μουσικό σχήμα Visóka “VISOKA BAND “.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου μας Δήμο Γκίκα που είχε την επιμέλεια και την φροντίδα όλης της εκδήλωσης όπως και όλων των εμφανίσεων του τμήματος. Πάντα προσεκτικός, πάντα τελειομανής προσπαθεί με συνεχή έρευνα και καταγραφή να μας διδάξει δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή εκμάθηση των χορών, στο συντονισμό των χορευτών και στη σκηνική τους παρουσίαση.

Άλλωστε οι ελληνικοί χοροί έχουν σχετικά απλά βήματα, η ουσία και η δυσκολία τους βρίσκεται στην πιστότητα του ύφους τους αφού αποτελούν αυθεντικό τρόπο έκφρασης της λαϊκής παράδοσης. Δάσκαλε ευχαριστούμε».


Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος ΤΟ ΠΡΑΒΙ οργανώνει εκδρομή στην Ίμβρο το τριήμερο 21/24 Αυγούστου 2024. Τις ημέρες αυτές ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρίσκεται στη γενέτειρά του. Η εκδρομή περιλαμβάνει συμμετοχή του συλλόγου μας στις τοπικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις στο Ελληνικό δημοτικό σχολείο που λειτουργεί στη Μητρόπολη,στο Μουσείο του Πατριάρχη, στα Ελληνικά χωριά κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος της εκδρομής , αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής στις υπεύθυνες κ.κ. Ευαγγελία Καντιφούδη-Μώραλη και Αποστολία Δημητρακούδη στα τηλέφωνα 6937304762 και 6945727353.

Προηγούμενο άρθρο

Ως 942 οι νέοι φοιτητές τον Οκτώβρη στην Καβάλα

Επόμενο άρθρο

Συμμετοχή του 17ου Νηπιαγωγείου Καβάλας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning (φωτογραφίες)