• 3 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Μουσική εκδήλωση – γιορτή στο Δασικό Χωριό του Παγγαίου

 Μουσική εκδήλωση – γιορτή στο Δασικό Χωριό του Παγγαίου

Προετοιμάζεται για να γίνει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μουσική εκδήλωση που στόχο θα έχει να προβάλλει, να αναδείξει το Δασικό Χωριό του Παγγαίου.

Το οποίο παρά τις αντιξοότητες προοδεύει. Αναπτύσσεται. Αυξάνει τα δωμάτια του, τη δυνατότητα να φιλοξενεί κι άλλο κόσμο. Χάρη στους ανθρώπους που πίστεψαν στο Δασικό Χωριό. Στο Παγγαίου. Ο βασικός, ο στυλοβάτης της προσπάθειας είναι ο Λευτέρης Κοκκινίδης.

Συνέντευξη Λευτέρη Κοκκινίδη

Ερ: Πως είναι το καλοκαίρι στο Δασικό Χωριό του Παγγαίου;

Απ: Το καλοκαίρι είναι πολύ καλό για το Δασικό Χωριό του Παγγαίου. Ο κόσμος μας προτιμάει για διαμονή. Όλα πάνε καλά.

Ερ: Όταν λέμε Δασικό Χωριό Παγγαίου, τι εγκαταστάσεις υπάρχουν σήμερα;

Απ: Έχουμε φτάσει στο σημείο αυτή τη στιγμή να έχουμε φτιάξει το ξενώνα «Ευρυδίκη» με 10 δωμάτια και ένα σαλέ, ένα χώρο εκδηλώσεων για το χειμώνα 200 τετραγωνικών μέτρων. Την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει και φτιάχνουμε το πρώτο δωμάτιο στον ξενώνα «Ορφέα» με σκοπό να αποκτήσουμε ακόμη 10 δωμάτια. Όλοι οι ξενώνες υπήρχαν αλλά δεν ήταν λειτουργικοί. Θα πάμε στα 20 δωμάτια σε πρώτη φάση για να μπορούμε να εξυπηρετούμε ένα λεωφορείο με εκδρομείς. Περίπου στα 50 άτομα συνολικά.

Ερ: Ετοιμάζεστε για μουσική εκδήλωση η οποία τι στόχο θα έχει;

Απ: Στόχος βασικός της μουσικής εκδήλωσης θα είναι να βοηθήσει προκειμένου να συνεχιστεί το έργο στο Δασικό Χωριό Παγγαίου. Χωρίς δάνεια, χωρίς προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, όλα σχεδόν είναι με προσωπική εργασία, χωρίς βοήθειες. Κι έτσι είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε αν υπολογίσουμε τα δυο χρόνια του κορωνοϊού, έναν ολόκληρο ξενώνα και ένα σαλέ. Μιλάμε για πολλά χρήματα. Όλα αυτά είναι από προσωπική εργασία. Εμείς αγαπάμε το δασικό χωριό και προσπαθούμε να το αναδείξουμε όλο και περισσότερο.

Ερ: Ποιοι έρχονται και περνάνε τα τριήμερα τους, γιορτές και Σαββατοκύριακα  στο Δασικό Χωριό; Τι κόσμος ανεβαίνει στο Δασικό Χωριό;

Απ: Το καλοκαίρι προέρχονται από την Αθήνα αλλά και από Βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία. Ακόμη έχουμε και επισκέπτες από Γερμανία. Κυρίως από ξένες χώρες έρχονται το καλοκαίρι. Το Παγγαίο έχει μπει πλέον στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.  Έρχονται στο Παγγαίο για τουρισμό απ` όλη την Ελλάδα αλλά και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ανοίγουμε το δρόμο για το χειμερινό τουρισμό. Χάρη στο Δασικό Χωριό Παγγαίου και στους ανθρώπους που βοήθησαν να φτάσει εδώ που είναι τώρα.

Ερ: Το καινούριο ξεκίνημα του Δασικού Χωριού πόσα χρόνια έχει που γίνεται;

Απ: Τον Μάιο του 2016 ξεκινήσαμε. Κλείσαμε 7 χρόνια. Τώρα μπαίνουμε στον 8ο χρόνο. Δεν το παρατήσαμε, δεν το αφήσαμε παρόλες τις δυσκολίες που περάσαμε. Συνεχίζουμε το έργο μας και θα το συνεχίσουμε μέχρι τέλος.

Ερ: Τι εκδήλωση θα γίνει αυτές τις ημέρες και πότε ακριβώς;

Απ: Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 19 Αυγούστου με την προτροπή του ίδιου του καλλιτέχνη που είναι ο Νίκος Μεργιαλής, ο οποίος αγαπάει σε μεγάλο βαθμό το Δασικό Χωριό του Παγγαίου και γενικότερα το Παγγαίο. Θα έρθει από το Βόλο για τη συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει έντεχνα δικά του τραγούδια αλλά και όχι μόνο. Θα τραγουδήσει και τραγούδια με αυτούς που έχει συνεργαστεί όπως ο Πασχαλίδης, οι Πυξ Λαξ και με πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης