Dark Mode Light Mode

Μπριτζ στα δημοτικά σχολεία της Καβάλας!

Φωτογραφία αρχείου

Αυτή η εκδήλωση του τοπικού συλλόγου μπριτζ ήταν όντως διαφορετική.

Πρώτον γιατί έγινε στο κτήμα «Βιβλία Χώρα», δεύτερον γιατί συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία. Το μπριτζ στην Καβάλα έφθασε και στα δημοτικά σχολεία. Γεγονός ευχάριστο αλλά καθόλου συνηθισμένο. Μας εξήγησε το τι συνέβη ο κ. Δημήτρης Τσεκμέζογλου

Η συνέντευξη

Ερ: Είχατε το Σαββατοκύριακο που πέρασε αγωνιστική εκδήλωση για το μπριτζ. Πείτε μας τις λεπτομέρειες.

Απ: Είχαμε μια εκδήλωση αγωνιστικού μπριτζ στο κτήμα «Βιβλία Χώρα». Παράλληλα δοκιμάσαμε τα κρασιά του κτήματος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Ήταν η πρώτη παρουσία σε αγώνες του τμήματος τζούνιορ του συλλόγου της Καβάλας, το οποίο πρωτοπόρησε φέτος σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας 20 παιδιά μαθητές δημοτικού. Οι οποίοι πλέον έγιναν μέλη του συλλόγου μας, παίζοντας αγωνιστικό μπριτζ. Στηρίζουμε όλο το μέλλον του συλλόγου μας σε αυτούς. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια ραγδαία εξέλιξη των παιδιών αυτών έτσι ώστε να διακριθούνε και σε Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και γιατί όχι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αφού σ’ αυτήν την ηλικία είναι ελάχιστα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπριτζ. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό το κατόρθωμα που έκανε φέτος ο σύλλογος. Έχουμε 20 αγωνιστικά δελτία μαθητών από δημοτικά σχολεία. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος σε όλη την Ελλάδα που να έχει τόσα αγωνιστικά δελτία μαθητών.

Ερ: Πως τους πείσατε να έρθουν στο μπριτζ;

Απ: Κοιτάξτε, ήταν κάποιοι εκπαιδευτικοί από το 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, οι οποίοι έχουνε μάθει μπριτζ τα προηγούμενα χρόνια και σε συνεργασία με αυτούς, με το υπουργείο και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπήκαμε μέσα στα σχολεία. Άρεσε στα παιδιά πάρα πολύ το μπριτζ. Υπάρχουν πάρα πολλά κίνητρα για όλα τα αθλήματα και για τα πνευματικά, όπως η μοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σαν πνευματικό παιχνίδι το μπριτζ έχει ένα γνώρισμα ότι είναι ομαδικό, οπότε κατά κάποιο τρόπο παίζουν όλοι μαζί, το χαίρονται και εμείς πάντα είμαστε από δίπλα τους να τους στηρίζουμε σε οτιδήποτε χρειαστούνε για αυτό εδώ. Αυτή είναι η είδηση του συλλόγου.

Ερ: Κατά τα άλλα πως πάει ο σύλλογος;

Απ: Ο σύλλογος γιγαντώθηκε πλέον. Έχουμε περάσει τα 120 ενεργά μέλη. Έχουμε μέλη από τη γειτονική Τουρκία. Έχουμε και 5 παίκτες οι οποίοι παίζουν και σε μας, όταν έρχονται στην Ελλάδα. Ήρθε και μια φίλη μας από την Αμερική. Πάμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε ευχαριστημένοι. Είμαστε στο Πολυκέντρο του Δήμου Καβάλας, στον Άγιο Λουκά και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μουριάδη που στέκεται πάντοτε  δίπλα μας, σ’ ότι του ζητήσουμε.

Προηγούμενο άρθρο

Παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα της Στέγης

Επόμενο άρθρο

«Εκσυγχρονισμός, συνεταιρισμός για να υπάρχει μέλλον»