Dark Mode Light Mode

Μυτικόπουλος: «Στόχος μας να βρεθούμε μέχρι εκεί που φτάνουν οι αθλητές μας»

Ο προπονητής του ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας (National League 2, 5ος όμιλος), Χρήστος Μυτικόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για τον φετινό στόχο του ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας: «Η ομάδα έχει βάλει στόχο να ανεβάζει το επίπεδο των αθλητών της και να φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να φτάνουν οι αθλητές της. Δε θέλουμε να είμαστε ένα “πυροτέχνημα”. Είμαστε σε μια επαρχιακή πόλη που έχει μπάσκετ, που το επίπεδο αθλητών και συλλόγων είναι πολύ καλό. Υπάρχουν αθλητές που μπορούν να στηρίξουν τέτοιες ομάδες. Στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί εκεί που φτάνουν οι αθλητές της».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Έχουμε κρατήσει όλο το περσινό μας ρόστερ, αλλά έχει φύγει ο αρχηγός μας και σκόρερ μας, ο Δημήτρης Αθανασιάδης. Έχει έρθει όμως ο Χρήστος Μαραβέγιας, ένα παιδί που είναι απ’ την Καβάλα. Εγώ είχα την τύχη να παίξω μαζί του όταν ακόμη ήταν στα προ-παιδικά. Τον έχω… μεγαλώσει εγώ. Τον ήθελα διακαώς στην ομάδα, έχει έρθει με πολλή όρεξη. Έχει φύγει και ο Κώστας Λαζαρίδης, ο οποίος πήγε στον νεοφώτιστο Αστέρα Καβάλας. Κάναμε, επίσης, δύο προσθήκες φοιτητών, τον Παναγιώτη Γκλιάνα και τον Γιώργο Αντωνόπουλο. Το ρόστερ μας έκλεισε εκεί. Έχουμε 16 αθλητές, ο μέσος όρος ηλικίας είναι κάτω από τα 20 έτη. Ο μεγαλύτερος παίκτης μας είναι ο Χρήστος Μαρκόπουλος, που είναι 26 χρονών. Αυτό μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά στην προπόνηση, να βγάζουμε πολύ μεγάλη ένταση, να υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Και οι πιτσιρικάδες που έχουν μπει και παλεύουν για μια θέση είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό σιγά-σιγά θα βγει στο γήπεδο. Η εμπειρία λείπει, αλλά και ο Μαραβέγιας και ο Μαρκόπουλος θα δώσουν αυτό που χρειάζεται».

Για το μακροχρόνιο πλάνο της ομάδας: «Έχουμε ένα μακροχρόνιο πλάνο, ένα πλάνο ανάδειξης αθλητών. Το φετινό είναι το τέταρτο έτος. Αυτά δεν είναι τυχαία, τα έχουμε ορίσει από τότε. Προσπαθούμε να πάρουμε αθλητές καβαλιώτες ή φοιτητές που θα έρθουν στην Καβάλα και θα μείνουν 4-5-6 χρόνια και θα αποτελούν τον βασικό “κορμό” μας. Έχουμε βάλει ένα πρόγραμμα με 6 στάδια, όπου προσπαθούμε αρχικά να ενεργοποιήσουμε τους αθλητές μας και μέσα στην πόλη, κοινωνικά και επίσης θέλουμε να βάλουμε τις βασικές αρχές του μπάσκετ που παίζουμε. Αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε είναι ότι προσπαθούμε να μάθουμε τους αθλητές μας πώς να προπονούνται μόνοι τους. Ένας παίκτης που έρχεται στην ομάδα μας πρέπει να καταλάβει πως η ώρα προπόνησης είναι ιερή. Την ώρα που κάνει προπόνηση να θέλει ο ίδιος να βελτιώνει τον εαυτό του και αυτό θα φέρει τον ανταγωνισμό και ύστερα, μέσα από αυτόν, θα έρθουν και οι επιτυχίες».

πηγή: basket.gr

Προηγούμενο άρθρο

Εκπαιδευτικός του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας σε δράση Erasmus+ στη Φιλανδία (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Εγγραφές στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας»