Dark Mode Light Mode

Ν. Καβάλας: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές/καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

Φωτογραφία αρχείου

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές- καταιγίδες και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τοπικά αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής (λεπτομέρειες παρακάτω).

Αναλυτικότερα, αύριο Τρίτη ήδη από τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις που θα δίνουν τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στο δυτικό και βόρειο κομμάτι του νομού και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο. Καθώς οδεύουμε προς τις μεταμεσημβρινές ώρες οι βροχές αυτές θα αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα.

Έτσι, περίπου από τις πρώτες απογευματινές έως τις βραδινές ώρες αναμένεται από τα δυτικά του νομού πέρασμα βροχών και καταιγίδων που σταδιακά θα επηρεάσουν το σύνολο του νομού. Αναμένονται εξάρσεις έντονων φαινομένων και πιθανότητα για χαλάζι μικρού μεγέθους τοπικά.

Έπειτα, μέσα στην νύχτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τα φαινόμενα να αποκτούν πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και θα αφορούν κυρίως την Θάσο και το ανατολικό κομμάτι του νομού (σε πολλές περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν πλήρως).

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Στην συνέχεια τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες της Τετάρτης υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών-μπορών κυρίως σε ορεινές περιοχές και σε πεδινά κοντά στα ορεινά, έπειτα οριστική βελτίωση του καιρού.

Όπως γίνεται σαφές στις περισσότερες περιοχές του νομού κατά τις επόμενες 48 ώρες αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής (άνω των 20mm), ενώ τοπικά θα παρατηρηθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής (άνω των 50mm).

Η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται σε ορεινές περιοχές (και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά), στην Θάσο και σε περιοχές κοντά στην θάλασσα. Επίσης, να σημειωθεί ότι τις ώρες του περάσματος τοπικά υπάρχει πιθανότητα να συνδυαστούν μεγάλη ύψη βροχής με μεγάλες ραγδαιότητες.

Το προσεχές διάστημα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ενώ από την Παρασκευή υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών κατά περιόδους.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

«Καλούμε δημοσίως τον κ. Δήμαρχο να παραχωρήσει την Μεγάλη Λέσχη για την προβολή του ντοκιμαντέρ»

Επόμενο άρθρο

Μαθήματα ζωγραφικής στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών