Dark Mode Light Mode

Ν. Καβάλας: Ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο υδράργυρος

Άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλές τιμές αναμένεται από σήμερα και για περίπου 5 μέρες.

Μερικές απαραίτητες επισημάνσεις, σε πρώτη φάση την Πέμπτη-Παρασκευή αναμένεται υποχώρηση της θαλάσσιας αύρας και κυριαρχία ανέμων ανατολικών διευθύνσεων που θα οδηγήσουν σε χαμηλότερη υγρασία και μικρότερες θερμοκρασιακές διάφορες ανάμεσα σε παράκτια και ηπειρωτικά τις μεταμεσημβρινές ώρες.

Οι υψηλότερες τιμές θα παρατηρούνται σε περιοχές που ανατολικά ή βόρεια τους έχουν κάποιο ορεινό όγκο (καταβατική επίδραση-λίβας), ενδεικτικά σε πεδινές περιοχές στο βόρειο κομμάτι του κάμπου του Νέστου και στο ανατολικό και βόρειο κομμάτι του κάμπου Καβάλας-Δράμας, ενώ στα παράκτια κυρίως σε περιοχές από την πόλη της Καβάλας και ανατολικότερα. Λιγότερο επηρεασμένο από την καταβατική επίδραση των ανέμων θα είναι το νοτιοδυτικό κομμάτι του νομού.

Σε δεύτερη φάση από το Σάββατο, θα επανέλθουν οι τυπικές συνθήκες θαλάσσιας αύρας, δηλαδή χαμηλότερες μέγιστες στα παράκτια μεν αλλά με υψηλότερη υγρασία (άρα εξίσου υψηλή δυσφορία με τα ηπειρωτικά).

Ενώ και στις 2 φάσεις της θερμής περιόδου, σε πολλά παράκτια τμήματα και ιδίως στην πόλη της Καβάλας τις πρώτες βραδινές ώρες, η θερμοκρασία θα πέφτει με αργούς ρυθμούς (εντός της πόλης ενίοτε θα μένει αμετάβλητη).

Σήμερα Πέμπτη, στα ηπειρωτικά πεδινά οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-22°C έως 35-37°C, στα παράκτια 22-24°C (στην πόλη 24-26°C) έως τους 33-35°C, στα ορεινά 18-20°C εώς 32-34°C. Παρασκευή μικρή περαιτέρω άνοδος κυρίως ως προς τις ελάχιστες.

Το Σάββατο αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας ( επιστροφή τυπικών συνθηκών, δείτε τις επισημάνσεις). Από την Κυριακή μέχρι περίπου και την Τρίτη αναμένεται εκ νέου μικρή άνοδος.

Έπειτα, κύριο σενάριο είναι σταδιακή πτώση  της θερμοκρασίας αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσο έντονη θα είναι αυτή και πότε ακριβώς θα καταλήξουμε σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων

Επόμενο άρθρο

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024 στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…»