Dark Mode Light Mode

Ν. Καβάλας: Επανέρχεται η έντονη ζέστη, «σκαρφαλώνει» ακόμη υψηλότερα ο υδράργυρος

Μετά την μικρή πτώση της θερμοκρασίας των τελευταίων 2 ημερών η θερμοκρασία θα παρουσιάσει από αύριο εκ νέου σταδιακή άνοδο που θα κορυφωθεί την Πέμπτη 18/07 φτάνοντας ξανά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στην συνέχεια θα υπάρξει σταδιακή πτώση και πιθανότητα περιορισμένης αστάθειας. Μερικές επισημάνσεις, από αύριο επιστρέφει ξανά το μοτίβο της εξασθενημένης θαλάσσιας αύρας ενώ κατά περιόδους θα εμφανίζονται άνεμοι ανατολικών-βόρειων διευθύνσεων που θα οδηγούν σε χαμηλότερες υγρασίες και μικρότερες θερμοκρασιακές διάφορες ανάμεσα σε παράκτια και ηπειρωτικά τις μεταμεσημβρινές ώρες από ότι συνήθως.

Να σημειωθεί ότι στα παράκτια και σε πεδινά πολύ κοντά σε ορεινούς όγκους τις πρώτες βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα πέφτει με αργούς ρυθμούς (εντός της πόλης ενίοτε θα μένει αμετάβλητη σε πολύ υψηλά επίπεδα).

Αύριο Τρίτη στα ηπειρωτικά πεδινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-22°C εώς 37-39°C (οι υψηλότερες μέγιστες γύρω από ορεινά ιδιίως γύρω από το Παγγαίο και στο εσωτερικό-βόρεια τμήματα όλων των κάμπων), στα παράκτια 22-25°C (στην πόλη 25-27°C) εώς τους 34-37°C, στα ορεινά 18-20°C εώς 33-36°C.

Έπειτα θα συνεχιστεί η σταδιακή περεταίρω άνοδος, έτσι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα από 21-24°C εώς 38-41°C, στα παράκτια 24-26C (στην πόλη 26-29°C) εώς τους 35-38°C, στα ορεινά 19-22°C εώς 35-38°C.

Aπό την Παρασκευή θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο φέρνοντας τον υδράργυρο φέρνοντας τον υδράργυρο σε ελαφρώς υψηλά ή κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Επιπλέον, την Παρασκευή υπάρχει πιθανότητα αστάθειας κυρίως στα ορεινά και στα βορειότερα πεδινά τμήματα, ενώ στοιχεία περιορισμένης αστάθειας πιθανώς να υπάρχουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Περισσότερες πληροφορίες για την αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή θα δοθούν με νεότερη ενημέρωση.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγή ωραρίου λόγω καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου

Επόμενο άρθρο

Εργαστήριο φωτογραφίας από τον Δημήτρη Μουγκό & έκθεση σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας