Dark Mode Light Mode

Ν. Καβάλας: Με χιονοπτώσεις στα ορεινά συνεχίζεται η κακοκαιρία

Όπως ακριβώς αναμενόταν εξελίσσεται η κακοκαιρία στην περιοχή μας, μπορείτε να διαβάσετε την πρόγνωση εδώ που αναφέρεται στην αυριανή μέρα και για το ποιες ώρες θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα στην περιοχή.

Ωστόσο πέρα από την γενική πρόγνωση ας πούμε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες στο κομμάτι των χιονοπτώσεων. Στην έναρξη των φαινομένων αύριο οι χιονοπτώσεις αρχικά θα εντοπίζονται πάνω από τα 900-1100μ. κατά μέσο όρο, όμως καθώς τα φαινόμενα θα γενικεύονται σταδιακά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν έτσι τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται άνω των 650-800μ. κατά μέσο όρο, τοπικά χαμηλότερα ιδίως στο ανατολικό-βόρειο κομμάτι του όρους Λεκάνης.

Καθώς τα φαινόμενα προς το απόγευμα θα συνεχίσουν να γενικεύονται και πρόσκαιρα ίσως αποκτήσουν τοπικά έντονο χαρακτήρα ιδίως στο νότιο κομμάτι του νομού τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν ελαφρώς χαμηλότερα μέχρι τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες.

Έτσι τα ελάχιστα υψόμετρα χιονόπτωσης που αναμένεται να παρατηρηθούν είναι άνω των 450-600μ. κατά μέσο όρο, τοπικά χαμηλότερα ιδίως στο βόρειο-βορειανατολικό κομμάτι της Θάσου.

Να θυμίσουμε τέλος ότι από τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίζουν να περιορίζονται σταδιακά ανατολικότερα-νοτιανατολικότερα και να επισημάνουμε ότι αύριο μετά τις μεσημβρινές ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ορεινό δίκτυο άνω των 600μ. περίπου.

Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθρο

«Ναι στον οπαδισμό, όχι στις δράσεις μίσους και δολοφονικού ανταγωνισμού»

Επόμενο άρθρο

8.055 κρούσματα κορωνοϊού τον Ιανουάριο στο Ν. Καβάλας – Βελτίωση της κατάστασης χθες στο Νοσοκομείο