Kαθώς η φθινοπωρινή φάση της κακοκαιρίας έφτασε στο τέλος της και μπαίνουμε σιγά σιγά στην χειμερινή φάση της κακοκαιρίας (θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση μέσα στην ημέρα), ας κάνουμε τον «ανεμολογικό» απολογισμό της κακοκαιρίας.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι μέγιστες ριπές ανέμων από τους συγκρίσιμους επαγγελματικούς μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής μας. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων όπως αναμενόταν είχαν χθες ιδίως μετά το απόγευμα μεγάλες εντάσεις κι έτσι στην πόλη της Καβάλας παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη ριπή που έχει καταγραφεί από μετεωρολογικό σταθμό στην πόλη, δυστυχώς πριν από το 2006 τα στοιχεία είναι ελλιπή και σίγουρα το 2005 υπήρξαν μεγαλύτερες ριπές.
Ταυτόχρονα, στον Λιμένα Θάσου καταγράφηκε η μεγαλύτερη ριπή που έχει αποτυπωθεί σε στοιχεία μετεωρολογικού σταθμού του νομού μας καθώς έφτασε τα 11 μποφόρ, ωστόσο αν υπήρχε μεγαλύτερο ιστορικό αρχείο σίγουρα θα εντοπίζονταν μεγαλύτερες ριπές.
Επίσης, όπως είχε επισημανθεί από τις παράκτιες περιοχές η πιο ευπαθής αναμενόταν να είναι η Θάσος και στα ηπειρωτικά περιοχές που νότια τους εντοπίζεται ορεινός όγκος, καθώς πολλές φορές καταβατικοί άνεμοι καθώς ολισθαίνουν επιταχύνονται (χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαινομένου στον Άγιο Χριστόφορο).
Σε κάθε περίπτωση η κακοκαιρία αυτή τουλάχιστον στο κομμάτι των ανέμων ήταν κάτι που είχε να παρατηρηθεί για τουλάχιστον 16 έτη και γενικά είναι ιδιαίτερα σπάνια για την περιοχή μας.
Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr