Dark Mode Light Mode

Ν. Καβάλας: Σύντομη «ανάσα» δροσιάς πριν το νέο κύμα ζέστης…

φωτογραφία αρχείου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την περιορισμένη αστάθεια και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας (η οποία όμως θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα).

Ωστόσο στην συνέχεια οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αρχικά, αργά μέσα στην νύχτα-ξημέρωμα Πέμπτης μικρή πιθανότητα για πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νομού.

Από τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά αυξημένες. Έτσι, από τις μεταμεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Η πιθανότητα ανά περιοχή διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο κομμάτι του νομού
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους
  • Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού

Πιθανότητα πρόσκαιρα και τοπικά για έντονα φαινόμενα και μικρή πιθανότητα για χαλάζι μεσαίου μεγέθους σε περιοχές της κατηγορίας 1) και δευτερευόντως στην 2). Την Παρασκευή πιο περιορισμένη αστάθεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στα βορειότερα τμήματα (θα υπάρξει λεπτομερή ενημέρωση).

Μέχρι και την Δευτέρα θα διατηρηθεί παρόμοιο θερμοκρασιακό μοτίβο με υπαρκτό το ενδεχόμενο πρόσκαιρων και τοπικών φαινομένων αστάθειας. Από την Τρίτη αναμένεται εκ νέου σταδιακή επιστροφή σε πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες για ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Γ. Πασχαλίδης: Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα της Ελλάδας στην ΕΕ και θα συνεχίσει

Επόμενο άρθρο

Το έθιμο του Κλήδονα αναβιώνει στην Παναγία