Dark Mode Light Mode
Παρουσιάζεται επίσημα ο συνδυασμός του Γιάννη Σαρρή «Ριζική Αλλαγή»
«Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των παθολόγων μας στο Νοσοκομείο Δράμας»

«Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των παθολόγων μας στο Νοσοκομείο Δράμας»

φωτογραφία αρχείου

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στις μετακινήσεις στο Νοσοκομείο Δράμας, των Παθολόγων του Νοσοκομείου μας, για 7 και 6 εφημερίες τους επόμενους 2 μήνες.

Για ακόμη μια φορά οι Διοικούντες μετατρέπουν τους γιατρούς σε γυρολόγους αδιαφορώντας πλήρως για τον επαγγελματικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό, ενώ δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα υποστελέχωσης και δυσλειτουργίας στις Παθολογικές μας Κλινικές.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 4η ΥΠΕ να σταματήσουν άμεσα τις μετακινήσεις αυτές πριν το κύμα των παραιτήσεων των γιατρών φτάσει και σε εμάς. Επίσης λόγω της κατάστασης του Νοσοκομείου της Δράμας είναι δεδομένο πως και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας θα επωμισθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση το προσεχές διάστημα.

Για το λόγο αυτό καλούμε τη Διοίκηση να τερματίσει το απαράδεκτο καθεστώς λειτουργίας των γιατρών του ΤΕΠ που επέβαλε από τον Ιούνιο και μετά. Θα πρέπει οι 5 Ειδικοί Γιατροί των Επειγόντων να επιστρέψουν στο ρόλο για τον οποίο τοποθετήθηκαν στο Νοσοκομείο, να εξετάζουν δηλαδή ασθενείς ως ορίζει η Ειδικότητά τους και όχι να είναι καθηλωμένοι από τη Διοίκηση με ένα μπλοκάκι και ένα στυλό στο χέρι να καταγράφουν απλά αφίξεις ασθενών στην είσοδο των Επειγόντων.

Πιστεύουμε πως η αύξηση του χρόνου αναμονής των ασθενών στα Επείγοντα από τη στιγμή της απενεργοποίησης των γιατρών των Επειγόντων και μετά, να μην αφορά μόνο τους ασθενείς αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Τέλος, τα γειτονικά Νοσοκομεία Δράμας και Ξάνθης στην τελευταία προκήρυξη διεκδίκησαν και κέρδισαν συνολικά 13 θέσεις γιατρών. Το Νοσοκομείο Καβάλας προκήρυξε μία μόνο θέση αυτή του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Δεν έχει το Νοσοκομείο ανάγκες σε άλλες θέσεις; Ο Διευθυντής θα τοποθετηθεί και αυτός από τη Διοίκηση στη είσοδο των Επειγόντων για να κάνει  Διαλογή ασθενών χωρίς να εξετάζει;

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας συμμετέχοντας μαζικά στην Πανυγειονομική Απεργία της ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 17/10/24.

Ο Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                                             Βέλκου Ζωγραφιά

Προηγούμενο άρθρο

Παρουσιάζεται επίσημα ο συνδυασμός του Γιάννη Σαρρή «Ριζική Αλλαγή»