Dark Mode Light Mode

«Να βοηθήσουν οι βουλευτές για την εκκρεμότητα της Καλαμίτσας»

Η χειμερινή περίοδος πλησιάζει. Οι χειμερινοί κολυμβητές ετοιμάζονται. Πιο γνωστοί αυτοί της Καλαμίτσας. Με εξίσου γνωστό το σύλλογο τους. Μιλήσαμε και για το Καλοκαίρι και για το Χειμώνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Σπύρο Σταμάτη. Μιλήσαμε για την Καλαμίτσα.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως πέρασε το καλοκαίρι των χειμερινών κολυμβητών; Πως πέρασε το καλοκαίρι στην Καλαμίτσα;

Απ: Το καλοκαίρι των χειμερινών κολυμβητών αν πάρουμε παράδειγμα από τον εαυτό μου, είναι ότι πηγαίνουμε στη θάλασσα για να κάνει τη μπάνια της όλη η οικογένεια. Οι δικοί μας άνθρωποι, θα έλεγα. Για μας είναι λίγο «ξενέρωμα» η διαδικασία του θαλάσσιου μπάνιου το καλοκαίρι. Η Καλαμίτσα το Καλοκαίρι είχε πάρα πολύ κόσμο. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και αυτό που έγινε φέτος και με τις οργανωμένες παραλίες. Τα χαράτσια που βάλανε στις ξαπλώστρες και όχι μόνο. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Η ακρίβεια κτλ. Είχε μεγάλη κίνηση η Καλαμίτσα και ο κόσμος το απολάμβανε. Κακά τα ψέματα η Καλαμίτσα είναι μια και μοναδική. Είναι πραγματικά το στολίδι της πόλης της Καβάλας.

Ερ: Ήταν και πολύ καθαρή η θάλασσα φέτος το καλοκαίρι. Και στην Καλαμίτσα.

Απ: Είχαμε πολύ καθαρές θάλασσες. Πραγματικά ελάχιστες ήταν οι φορές που θόλωνε το νερό. Τα νερά σε γενικές γραμμές ήταν πεντακάθαρα.

Ερ: Ποιο είναι το πρόγραμμα το φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο που θα έχουνε οι χειμερινοί κολυμβητές της Καλαμίτσας;

Απ: Θα κάνω μια πρόσκληση σε όλους τους χειμερινούς κολυμβητές, την Κυριακή στις 11 το πρωί (χθες), θα κάνουμε μια δράση, έναν καθαρισμό της ακτής της Καλαμίτσας. Μπορώ πάντως να πω ότι λόγω της καθαριότητας από τους υπαλλήλους του Δήμου που είχαμε μέχρι το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου, η παραλία είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Είναι αρκετά καθαρή. Διατηρήθηκε σε αρκετά καλή κατάσταση. Μετά την Κυριακή έχουμε σκοπό να οργανώσουμε κάποια μονοήμερη εκδρομή, όπως κάναμε και τον περασμένο Μάιο. Έχουμε κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας για να δούμε που θα πάμε. Η σεζόν η δικιά μας ξεκινάει ουσιαστικά τον Νοέμβριο. Θα έχουμε και εκλογές στο σύλλογο μας. Συμπληρώνουμε 3 χρόνια και θα έχουμε ξανά εκλογές. Με την ευκαιρία που μου δίδεται θα ήθελα να πω και κάτι άλλο. Μια θερμή παράκληση προς τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, να βοηθήσουν λίγο γιατί πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος με αυτό που γίνεται με το υπερταμείο σε σχέση με την παραχώρηση της Καλαμίτσας. Να πιέσουν αυτοί όσο γίνεται γιατί τα αστρονομικά ποσά που ζητάει το υπερταμείο από τον Δήμο, καθιστούν πιστεύω πολύ δύσκολο να δώσει αυτά τα χρήματα για να πάρει την παραλία για κάποια χρόνια. Πρέπει να βοηθήσουν οι βουλευτές σ’ αυτήν τη διαπραγμάτευση. Πρέπει να πιέσουν. Λυπάμαι πραγματικά που η Καλαμίτσα, το στολίδι της πόλης μας, εδώ και χρόνια, έχει χάσει τη γαλάζια σημαία. Είναι πραγματικά αδιανόητο να έχουν γαλάζιες σημαίες άλλες παραλίες της πόλης, του Δήμου και να μην έχει τη γαλάζια σημαία η Καλαμίτσα.

Προηγούμενο άρθρο

Ευθύνες στο Τελωνείο για τις κλήσεις που βεβαιώνονται στα Αστικά λεωφορεία

Επόμενο άρθρο

Ελαφρά τραυματίστηκε ο εργαζόμενος στην Καθαριότητα