Dark Mode Light Mode

Νέα άδεια στο «Ανθή Καραγιάννη» και στατικός έλεγχος στους πυλώνες φωτισμού

Η κεντρική υπηρεσία Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ χορήγησε προσωρινή άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης στο «Ανθή Καραγιάννη». Το οποίο μπορεί να φιλοξενεί «… αγώνες και προπονήσεις για τα αθλήματα ποδοσφαίρου (επαγγελματικοί αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας SL2- παλιά Β’ Εθνική), στίβος. Εκδηλώσεις πολιτιστικές και συναυλίες».

Τίθεται ως όρος «…μέχρι τις 30.10.2024 να υπάρξει θετικό πόρισμα για τη στατική επάρκεια των πυλώνων με την απαραίτητη βεβαίωση από τον Δήμο Καβάλας και από το εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο θα αναλάβει τον έλεγχο».

Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο είναι υπό εξέλιξη και θα τελειώσει έγκαιρα. Όπως λέγεται η μελέτη που εκπονείται θα αναφέρει ότι οι πυλώνες είναι σε καλή κατάσταση ως προς τη στατικότητα τους. Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη για το ίδιο γήπεδο αφού έχει προηγηθεί αδειοδότηση με απόφαση του Δημάρχου. Θα χρειαστεί και τρίτη άδεια από επιτροπή της SL2.

Στο «Ανθή Καραγιάννη» δημοπρατήθηκε έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια , δημοσιογραφικά θεωρεία κτλ) με χρήματα της Περιφέρειας. Αναμένεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, η επιλογή και εγκατάσταση του αναδόχου.

Ένα δεύτερο έργο ίδιου περιεχομένου (χρήματα επίσης της Περιφέρειας ΑΜΘ) θα δημοπρατηθεί το αργότερο το Φθινόπωρο. Υπάρχει ωριμότητα από πλευράς μελέτης σε έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ για να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες των προβολέων με λαμπτήρες τύπου Led.

Αναζητείται πηγή χρηματοδότησης. Έχει δοθεί υπόσχεση χρηματοδότησης έργου ενεργειακής αναβάθμισης όλου του γηπέδου, έργο που ωριμάζει. Στις προθέσεις του Δήμου Καβάλας είναι η προετοιμασία έργου κατασκευής στεγάστρου. Αυτό το σχέδιο είναι σε αρχική φάση.

Προηγούμενο άρθρο

Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος έβαλε τη Θάσο στο χάρτη με τα γκουρμεδονήσια

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζουν στον ΑΟΚ Αγγελίδης - Σουμουλίδης