Dark Mode Light Mode
Σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό με τη γάτα
Νέα εκλογική προετοιμασία στην ΠΕ Καβάλας- Συνέντευξη Αλέξη Πολίτη
Μείωση rapid τεστ και εμβολίων

Νέα εκλογική προετοιμασία στην ΠΕ Καβάλας- Συνέντευξη Αλέξη Πολίτη

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μάη ανήκουν στο παρελθόν.

Άπαντες έχουν το μυαλό τους στις επόμενες, σε 10 περίπου μέρες. Η προετοιμασία στην ΠΕ Καβάλας ξεκίνησε. Γίνεται από δύο υπηρεσίες- τμήματα. Γίνεται σωστά, παρά την έλλειψη προσωπικού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης αναφέρεται στο θέμα. Σχολιάζει τέλος και το πρόβλημα με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του φράγματος Μαρμαρά.

Η συνέντευξη

Ερ: Τα έχετε βάλει σε μια σειρά τα προεκλογικά αλλά και τα μετεκλογικά έστω και αν όπως γνωρίζουμε δεν έχετε προσωπικό.

Απ: Ακριβώς έτσι. Η υπηρεσία (και η διεύθυνση διοικητικού οικονομικού και το τμήμα πληροφορικής), οι δυο συνεργαζόμενες υπηρεσίες, έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς πάλι την προετοιμασία τους, με το συνεργείο το οποίο θα τρέξει πάλι για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ήδη σταδιακά οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών μας, παραλαμβάνουν καθημερινά σχετικές εγκύκλιους προκειμένου να τρέξει η διαδικασία των εκλογών. Όπως γνωρίζετε και εσείς, έχουν καθοριστεί και τα εκλογικά τμήματα σε όλους τους Δήμους. Επίσης και τα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες. Μιλάμε για 295 εκλογικά τμήματα και φυσικά για τα Ε1 και Ε2 των ετεροδημοτών.

Ερ: Είναι ίδια τα εκλογικά τμήματα και των ετεροδημοτών όπως τον Μάιο;

Απ: Δεν έχει αλλάξει κάτι. Τα κόμματα είναι στο σύνολο ακριβώς 32. Στην Καβάλα οι εκτιμήσεις μας, είναι ότι θα παραλάβουμε 24 κομμάτων ψηφοδέλτια. Δε θα έρθουν και τα 32 κόμματα. Εμείς υπολογίζουμε 25 συν το λευκό. Αυτό μένει να αποδειχθεί. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα της μη ύπαρξης σταυρού. Οπότε ένα κόμμα που δεν έχει υποψήφιο στην Καβάλα, μπορεί να κατέβει και να διεκδικήσει απλά τη ψήφο ενός  πολίτη.

Ερ: Στις προηγούμενες εκλογές η Περιφέρεια ΑΜΘ λειτούργησε άψογα και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Απ: Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στους υπαλλήλους μας οι οποίοι είναι λίγοι στον αριθμό. Τα κενά είναι τεράστια ωστόσο η διαδικασία κύλησε ομαλά  και πολύ άρτια. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Θερμά συγχαρητήρια και στις δυο συνεργαζόμενες υπηρεσίες. Για την ιστορία να πούμε ότι σήμερα(χθες) Δευτέρα 12 Ιουνίου είναι να γίνει η εκπαίδευση επί της ουσίας και των υπαλλήλων, όσον αφορά το κομμάτι της χρήσης των συστημάτων για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Έχουμε μια πρόβα του ειδικού προγράμματος, προκειμένου να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και αυτή τη φορά. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου και εκτιμώ ότι τις ίδιες και καλύτερες επιδόσεις θα σημειώσουμε σαν ΠΕ Καβάλας σε λίγες ημέρες που έρχονται οι νέες εκλογές.

Ερ: Θέλουμε ένα σχόλιο για το μπλέξιμο στο έργο του φράγματος του Μαρμαρά. Σύντομα επρόκειτο να κάνετε μια σύσκεψη…

Απ: Το θέμα είναι δύσκολο, πολύ περίπλοκο. Ένα θέμα το οποίο έχει προβληματικές παραμέτρους τα τελευταία πολλά χρόνια. Πάνω από 10 χρόνια. Αυτές τις παραμέτρους προσπαθούμε να επιλύσουμε. Είναι ιδιαίτερα λεπτά αυτά τα θέματα. Πρέπει οπότε να γίνεται σωστή προσέγγιση  των πραγμάτων και σε νομικό κυρίως επίπεδο, προκειμένου να επιληφθούν τα θέματα και το έργο να συνεχιστεί και να προχωρήσει. Περισσότερα δε θέλω να πω. Σύντομα θα πούμε περισσότερα.

Προηγούμενο άρθρο

Σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό με τη γάτα

Επόμενο άρθρο

Μείωση rapid τεστ και εμβολίων