Dark Mode Light Mode

Νέα εκθέματα στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο

Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο της Καβάλας έγινε πλουσιότερο και ακόμη πιο ενδιαφέρον για το κοινό με μια σειρά καινούργιων εκθεμάτων. Τρία καινούργια μοντέλα σύγχρονων πλοίων που κοσμούν την Ελληνική Ναυτιλία ήρθαν να προστεθούν σε υπάρχοντα μοντέλα παλαιοτέρων πλοίων και ένα είναι καθοδόν.

Τα μοντέλα αυτά είναι: 1) Ένα πλοίο εμπορευματοκιβωτίων Container ship δωρεά της εταιρείας Danaos Shipping, ( Ι. Κούστας ) που μάλιστα έφτασε χθες από Κίνα ειδικά για το Μουσείο μας. 2) Ένα δεξαμενόπλοιο Tanker της εταιρείας Athenian Tankers ( Κυριακού )

Ένα υγραεριοφόρο LNG- της εταιρείας Μaran gas. ( Αγγελικούσης ) 3) Ένα πλοίο μεταφοράς χημικών της εταιρείας Latsco (Λάτσης)που είναι καθοδόν προς το Μουσείο. Με την προσθήκη των πλοίων αυτών και με μερικά ακόμη που ελπίζουμε να αποκτήσει το μουσείο μας ,σύντομα οι επισκέπτες θα έχουν μια πλήρη εικόνα της Παγκόσμιας Εμπορικής Ναυτιλίας στην οποία η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση.

Επί πλέον προστέθηκαν κάποια ενδιαφέροντα εκθέματα όπως γυροπυξίδες, ρολόι βάρδιας εμπορικών πλοίων κ.α. Όλες αυτές οι δωρεές από μεγάλες επώνυμες Ναυτιλιακές εταιρείες και ιδιώτες έγιναν μετά από άοκνες προσπάθειες και εκκλήσεις του συντοπίτη μας ναυπηγού και φίλου του Μουσείου Γιάννη Κουρματζή.

Ο Γιάννης ετοίμασε επίσης και παρέδωσε στο Μουσείο μια παρουσίαση για την ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία με ποικιλία φωτογραφιών που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους επισκέπτες..

Κατά την παράδοση των μοντέλων και της παρουσίασης που ετοίμασε μας είπε:

«Χαίρομαι αφάνταστα που βλέπω το Μουσείο να εμπλουτίζεται και να αποκτά αντικείμενα που θα εξάψουν την φαντασία και θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τους νέους να εκτιμήσουν την συμβολή της θάλασσας στην πόλη και στην χώρα μας.

Το μουσείο χρειάζεται όμως την συνεχή υποστήριξη δωρητών, επισκεπτών αλλά και του υπευθύνου δημοτικού φορέα για την συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του με αποκλειστικό προσωπικό. Ελπίζω όλοι να ανταποκριθούν όπως του αξίζει».


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Κουρματζή Ναυπηγό ΕΜΠ που με τις άοκνες προσπάθειες και γνωριμίες του με το Εφοπλιστικό Lobby και τους Νηογνώμονες , κατάφερε να εμπλουτίσει και θα εμπλουτίζει με νέα μοντέλα αντιπροσωπευτικών πλοίων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας το Ναυτικό Μουσείο , τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η μαθητιώσα νεολαία με εκπαιδευτικά προγράμματα , να αντιληφθούν την σημασία και σπουδαιότητα της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας στη χώρα μας. (Πηγή Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο)

Προηγούμενο άρθρο

Στοιχεία του Γιάννη Μαρκιανού δείχνουν αύξηση της κίνησης στη Θάσο σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2023!

Επόμενο άρθρο

Μετά από 7 χρόνια αλλάζει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών