Dark Mode Light Mode

Νέα παράταση ως 30/6 στο έργο της ιχθυόσκαλας

Ο γενικός γραμματέας αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Χαράλαμπος Κασίμης υπέγραψε χθες νέα απόφαση, με την οποία εντάσσει τις εργασίες στην ιχθυόσκαλα Καβάλας στο νέο ΕΣΠΑ. Η δεύτερη τροποποίηση ένταξης της πράξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και θάλασσας, δίνει ουσιαστικά νέα παράταση στην ολοκλήρωση των εργασιών έως τις 30 Ιουνίου.

Το νέο δεν είναι διόλου ευχάριστο καθώς από τον Απρίλιο κι έπειτα η ιχθυόσκαλα θα σημειώνει αυξημένη κίνηση λόγω βελτίωσης του καιρού, εξυπηρετώντας αλιευτικά σκάφη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή η αυξημένη κίνηση δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει με τη συνέχιση των εργασιών όσο σύντομες κι αν είναι αυτές. Το κυριότερο ωστόσο είναι πως ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα οι δύο μηχανές παραγωγής πάγου, δε θα λειτουργούν όταν η ιχθυόσκαλα θα χρειάζεται επιπλέον πάγο καθώς ο ανάδοχος θα έχει προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Κασίμη το συνολικό κόστος της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 635.000 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην ανακαίνιση επισκευή του τρίτου αυτοτελούς τμήματος στο κτήριο της αίθουσας δημοπρασιών Καβάλας, των γραφείων του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά και την προμήθεια κι εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους, δύο συγκροτημάτων παραγωγής λεπιδωτού πάγου.

Όπως μας λένε από την ιχθυόσκαλα το ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος έχει παραληφθεί αλλά δε λειτουργεί αφού δεν έχει εγκατασταθεί. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τα δύο συγκροτήματα παραγωγής λεπιδωτού πάγου που επίσης δε λειτουργούν. Οι υπόλοιπες εργασίες που υποτίθεται πως είναι ευκολότερες σχετίζονται με την ενίσχυση υποστηλωμάτων του χώρου των γραφείων τρίτου τμήματος, αποκατάσταση αυτών στην αρχική τους μορφή, απαιτούμενες καθαιρέσεις, τοποθέτηση πλακιδίων στα δάπεδα των γραφείων, καθώς και αντιολισθηρών πλακιδίων στο δάπεδο, στον πρόβολο, στη σκάλα και στη ράμπα μεταφόρτωσης του τρίτου τμήματος. Θα γίνει επίσης αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών δικτύων, των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στους χώρους των γραφείων του τρίτου τμήματος.

Τέλος, η ανακαίνιση – επισκευή θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση των κουφωμάτων, τους εξωτερικούς κι εσωτερικούς χρωματισμούς των επιφανειών. Επίσης, στην πρόσοψη της αίθουσας δημοπρασιών, στο χώρο της προβλήτας, μεταξύ της θάλασσας και του καναλιού αποστράγγισης, θα κατασκευαστεί βιομηχανικό δάπεδο. Ενώ στις αετοματικές θέσεις κάτω από την πτυχωτή πλάκα θα μπουν σιδηρές ανοξείδωτες θύρες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της 25 Μαρτίου στο Νέστο

Επόμενο άρθρο

Αρχίζει ομιλίες μετά το Πάσχα ο Παναγιωτόπουλος