Dark Mode Light Mode

Νέα Πέραμος: Καλύτερο του 2023 το Καλοκαίρι του 2024!

Ο Τάσος Μεταξάς είναι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου. Ρωτήθηκε για την τουριστική κίνηση στη Νέα Πέραμο. Είναι καλύτερη από πέρσι, είπε στην Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Ας κάνουμε μια σύγκριση: Καλοκαίρι 2023 και 2024 στη Νέα Πέραμο.

Απ: Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί η κατάσταση είναι καλύτερη από πέρσι. Όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Παγγαίου και δη, η Νέα Πέραμος έχει γεμίσει από κόσμο. Τα καταλύματα συνεχίζουν να είναι γεμάτα και θεωρώ πως αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως και τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ερ: Δέχεστε -ως συνήθως- περισσότερο Βουλγάρους επισκέπτες ή και άλλες εθνικότητες;

Απ: Σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι Βούλγαροι, φέτος όμως είχαμε και πάρα πολλούς Σέρβους, Ρουμάνους και Τούρκους. Να σημειώσουμε επίσης και την έντονη παρουσία Ελλήνων τουριστών.

Ερ: Οι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή σας, ξοδεύουν τα χρήματα τους;

Απ: Σύμφωνα με τα όσα μου λένε οι επαγγελματίες στην εστίαση αλλά και με τα όσα βλέπω καθημερινά, οι τουρίστες είναι σε καθημερινή βάση στα μαγαζιά για να διασκεδάσουν. Πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλες ουρές, ο κόσμος να περιμένει άλλους να σηκωθούν για να βρουν θέση να κάτσουν.

Ερ: Ρεύμα, νερό, σκουπίδια. Αντέχει η Νέα Πέραμος όλο αυτόν τον κόσμο;

Απ: Ο Δήμος είχε κάνει εξαρχής τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν περιστατικά διακοπής της υδροδότησης. Σχετικά με τα σκουπίδια, το γεγονός πως την αποκομιδή ανέλαβε ιδιώτης (που εργάζεται και τα Σαββατοκύριακα) μας βοήθησε σημαντικά. Και ορθώς πάρθηκε αυτή η απόφαση γιατί έχουμε μια καθαρή πόλη. Υπολογίζουμε περίπου 20 χιλιάδες κόσμο στην περιοχή (Ν. Ηρακλείτσα – Ν. Πέραμος) την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο και υποδεχόμενοι αυτόν τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών, έχουμε μια από τις πλέον πιο καθαρές περιοχές. Οι μεγάλες διακοπές ρεύματος που επηρέασαν όλο τον Ν. Καβάλας (τον Ιούλη) μας προκάλεσαν μια μικρή αναστάτωση ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η καθημερινότητα στην περιοχή κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθρο

Στην ταβέρνα «Σάββας» η Υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη

Επόμενο άρθρο

Ας στηρίξουμε οικονομικά τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Ζυγού