Dark Mode Light Mode

Νέο κρούσμα ευλογιάς, έχουν φτάσει τις 9 οι εκτροφές που επλήγησαν στην Καβάλα

Συνεχίζεται η εξάπλωση της ευλογιάς στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι κτηνοτρόφοι για την θανάτωση των ζώων τους.

Συνεχίζεται η εξάπλωση της ευλογιάς στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι κτηνοτρόφοι για την θανάτωση των ζώων τους.

Τα κρούσματα πια δεν περιορίζονται στον Έβρο αλλά εξαπλώνονται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη προβληματίζοντας τους αιγοπροβατοτρόφους.

Το νέο κρούσμα είναι στο Χρυσοχώρι της Καβάλας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται το κοπάδι με περίπου 150 πρόβατα να οδηγηθεί στην θανάτωση.

Τα κρούσματα πια στην Καβάλα που έχουν χτυπηθεί από ευλογιά έχουν φτάσει στα 9.

Το νέο κρούσμα έρχεται να προστεθεί στα:

  • 3 κρούσματα στις Πηγές
  • 3 κρούσματα στο Χαϊδευτό
  • 1 κρούσμα στην Γραβούνα
  • 1 στο Παγγαίο

Όλα τα ζώα στις παραπάνω εκτροφές έχουν ήδη θανατωθεί αλλά οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί.

Προβλήματα όμως έχουν οι αιγοπροβατοτρόφοι και με τις σφαγές των ζώων. Από την Καβάλα θα πρέπει να πάνε τα ζώα σε σφαγεία γειτονικών νομών (Ξάνθη κ.α.). Αυτή την εποχή το κρέας στο αρνί είναι στα 8 ευρώ το κιλό, ενώ στα μεγάλα πρόβατα στα 4 ευρώ.

Επίσης πρόσφατα είχαμε δύο νέες εστίες μόλυνσης στην Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς, η πρώτη στην Ξυλαγανή όπου θανατώθηκαν 143 πρόβατα και η δεύτερη στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και συγκεκριμένα στον Κέχρο, όπου η μονάδα εκεί είναι δυναμικότητας 500 αιγοπροβάτων.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Προηγούμενο άρθρο

Οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ και του ΠΑΟΚ τίμησαν την μνήμη του Παύλου Κούντουρα και του Σταμάτη Παπαδάκη (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

ΑΟΚ-Νίκη Βόλου: Οι καλύτερες φάσεις και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (video)