Dark Mode Light Mode

Νέος πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ ο Σμάραγδος Κρεμύδας

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η 9η Τακτική Γενική Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ), στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

Την 9η Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό: ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και Πρόεδρος του European Disability Forum EDF, καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος «Οικονομική και Νομισματική Ένωση, οικονομική και κοινωνική συνοχή» (ECO) και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC), Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Ταπατζάς, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θ. Μουριάδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ι. Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ι. Γκαράνης, ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Η. Δαστερίδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Α. Λιβεριάδου, εκπρόσωποι φορέων και μελών της Ομοσπονδίας από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά την ομιλία του στην έναρξη της 9ης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ, ο κ. Ι. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., του European Disability Forum (EDF) και του Τμήματος «Οικονομική και Νομισματική Ένωση, οικονομική και κοινωνική συνοχή» (ECO) και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC), αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη χώρα.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των διεκδικήσεων και της συλλογικής δράσης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική προώθηση των αιτημάτων τους και στην ανάγκη τήρησης των δικαιωμάτων που προκύπτουν από την διεθνή σύμβαση, την οποία έχει κυρώσει και η χώρα μας με τον νόμο 4074/2012.

Ο απερχόμενος και νυν πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ, κ. Σ. Κρεμύδας, έκανε τον απολογισμό της δράσης και των πεπραγμένων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, με ιδιαίτερη έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της ακρίβειας και των εμποδίων στην πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, εργασία και άλλες υπηρεσίες, αναδεικνύοντας την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις και μέτρα στήριξης, την ενίσχυση της ενότητας του κινήματος σε όλη της Περιφέρεια ΑΜΘ και σε όλη την χώρα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες και με σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και τόνισε ότι αυτό θα είναι και το πλαίσιο των προτεραιοτήτων και της δράσης της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ, ταυτόσημες με του εθνικού αναπηρικού κινήματος, για το επόμενο διάστημα.

Τόσο ο διοικητικός απολογισμός, όσο και ο οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης και ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ, εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν την 9η Γενική Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ, συμμετείχαν και ψήφισαν 69 εκπρόσωποι φορέων-μελών της Ομοσπονδίας από Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρίες, Συλλόγους ατόμων με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις και συλλόγους γονέων και οικογενειών ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη τετραετία (2024-2028), και μετά την συγκρότηση σε σώμα των πλειοψηφισάντων, σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας και των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικηγόρου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, έχουν ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΜΒΟΥΛΙΟ:

Πρόεδρος Κρεμύδας Σ. (Νομ. Σύλλογος ΑμεΑ Ν.Καβάλας), Αντιπρόεδρος Α΄: Διαμαντή Π. (Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Δράμας), Αντιπρόεδρος Β΄: Ευθυμιάδης Κ. (Νομ. Σύλλογος ΑμεΑ Ν.Έβρου), Γεν. Γραμματέας Λυμβαίος Ι., (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ΠΕ Έβρου «ΦΑΡΟΣ ΑμεΑ»), Αν. Γεν Γραμματέας: Μαμαλιά Δ. (Νομ. Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας), Ταμίας: Σέλβη Μ. (Σύλλογος Διαβητικών Ν.Ροδόπης «Γλυκός Κόσμος», Αν. Ταμίας: Καγιάννη Θ., Οργ. Γραμματέας: Ποιμενίδης Η. (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νοητικά Υστερούντων Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι»), Αν. Οργ. Γραμματέας: Μποζ Ερ. (Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης), Μέλος Αποστολίδης Κ. (Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Δράμας), Μέλος Κωτσάκη Δ. (Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης), Αναπληρωματικά μέλη Σκοπιανός Α., Δημογέροντας Μ., Σακελλάρης Μ και Χαντζίδης Δ.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Πρόεδρος Παρασχίδου Α., Αν. Πρόεδρος: Τσεντεμεΐδου Άννα, Γραμματέας Λαφτσής Ε.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Καβάλα: Απίστευτες εικόνες από την διάσωση κυνηγού από Super Puma ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (video)

Επόμενο άρθρο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας συμμετέχει στο 39ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων (φωτογραφίες)