Dark Mode Light Mode

New entry στην Παραλία της Τούζλας: Η θαλασσινή κουζίνα του εστιατορίου Elea (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Ο Λάκης Σταματάκης (με σπουδές μαγειρικής στη Γερμανία) ήταν ο άνθρωπος που μας σύστησε και έκανε γνωστό πριν από 15 χρόνια το μυλοκόπι, ένα νοστιμότατο ψάρι που την εποχή εκείνη στην ψαρομάνα Καβάλα ήταν παντελώς άγνωστο στου καλοφαγάδες.

Φέτος ο Λάκης έριξε άγκυρα στη παραλία της Τούζλας και επιμελείται το μενού στο εστιατόριο «Ελέα», ψαροφαγία με άρωμα θαλασσινό και χρώμα αιγαιοπελαγίτικο, για όλες τις ορέξεις, με έφεση πάντα στο φρέσκο ψάρι της περιοχής, δυνατή έκπληξη αποτελεί η ψαρόσουπα του.

Διαλέξαμε ένα εξαίσιο κρασί μπλέντ από ασύρτικο και sauvignon blanc το «8» της οινοποιίας Τσικρικώνη με πλούσια αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών, ιδανικό για να συνοδεύσει τις θαλασσινές γεύσεις που μας ετοίμασε ο σεφ Λάκης Σταματάκης.

Ιντριγκαδόρικο σεβίτσε γοφάρι με σέλερι, κόλιανδρο, λεμονοπίπερο, τσίλι, χυμώδες και σπιρτόζο καρπάτσιο λαυρακιού με σος παντζαριού, χειροποίητη λακέρδα που ηλέκτρισε τον ουρανίσκο μας, γαύρο μαρινάτο και χειροποίητα ντολμαδάκια με σος σαφράν. Όσο για την ψαρόσουπα του ήταν ένα θαύμα όψης και γεύσης. Την επόμενη εβδομάδα θα αναφερθούμε στην ποιοτική κρεατοφαγία του “Ελέα” (20/06/2023).

Προηγούμενο άρθρο

Καβάλα: Τι λέει η μητέρα του 29χρονου που σκότωσε τον παππού και την γιαγιά του (video)

Επόμενο άρθρο

(1736) Θα, θα, θα: Ποίημα του Χριστόδουλου Βαλτατζή