Dark Mode Light Mode

Νίκη Κουτσουμανή: «Πολύ ψηλότερα αν δεν είχα τους τραυματισμούς» 

Η πρωταθλήτρια στίβου του ΟΚΑΦ, Νίκη Κουτσουμανή παραχώρησε συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή.

Η 17χρονη με καταγωγή από τη Θάσο, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς της αλλά και στην στήριξη που είχε από τον σύλλογο της. Επίσης, μίλησε για τις διακρίσεις που είχε τη σεζόν που πέρασε αλλά και τους στόχους που έχει βάλει για την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον κλασικό αθλητισμό;

Απ: Με τον κλασικό αθλητισμό ασχολούμαι 7 χρόνια. Από την αρχή μέχρι και σήμερα αγωνίζομαι στην ομάδα του ΟΚΑΦ με προπονήτρια τη Ρούλα Μαυρομάτη.

Ερ: Είσαι από τη Θάσο. Πως συνδυάζεις τις προπονήσεις σου εδώ στην Καβάλα;

Απ: Τα πρώτα 4-5 χρόνια ήμουν στη Θάσο και έκανα προπονήσεις εδώ. Στην Καβάλα. Στη μέση της πρώτης λυκείου πήρα μεταγραφή σε σχολείο στην Καβάλα για να συνεχίσω εδώ τις προπονήσεις μου.

Ερ: Δίνεις βάρος στον κλασικό αθλητισμό;

Απ: Ναι δίνω πολύ μεγάλο βάρος καθώς πήρα και μεταγραφή από το σχολείο μου στη Θάσο σε σχολείο εδώ στην Καβάλα, για αυτό. Βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρούμαι από τραυματισμούς. Αυτό είναι το δυσάρεστο της όλης υπόθεσης.

Ερ: Πως ήταν η χρονιά που πέρασε ;

Απ: Η αλήθεια είναι πως τη φετινή χρονιά έκανα ελάχιστες προπονήσεις λόγω της πανδημίας και των τραυματισμών μου. Κατέβηκα μόνο σε δύο αγώνες εντελώς απροπόνητη, μόνο για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Δεδομένων των συνθηκών έμεινα ικανοποιημένη με την απόδοσή μου, όμως πιστεύω πως με περισσότερη προπόνηση θα τα είχα πάει καλύτερα.

Ερ: Ο στόχος σου ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα; Είχες και άλλους αγώνες;

Απ: Ναι αν είχα κάνει σωστές προπονήσεις και δεν πονούσα πιστεύω θα έμπαινα μέσα στην τριάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στο διασυλλογικό βγήκα πρώτη στα 400 μέτρα και δεύτερη στα 200 ενώ πλησίασα και το ρεκόρ μου στα 200.

Ερ: Ταλαιπωρήθηκες πολύ από τους τραυματισμούς;

Απ: Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, άλλαξα πολλούς γιατρούς και τελικά κανένας δεν μπόρεσε να με βοηθήσει. Αυτό είναι και το παράπονό μου διότι έφυγα από το σπίτι μου, άλλαξα σχολείο για τον στίβο και δεν μπόρεσα να έχω μία σωστή προπονητική χρονιά από τότε που ήρθα στην Καβάλα.

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

Απ: Αρχικά να είμαι υγιής χωρίς τραυματισμούς. Τη φετινή χρονιά θα δώσω βαρύτητα στα μαθήματά μου για τις πανελλαδικές. Σίγουρα θα εντάξω και τις προπονήσεις στο πρόγραμμά μου καθώς στις πρώτες μου επιλογές θα είναι τα ΤΕΦΑΑ και η Αστυνομία, οπότε χρειάζομαι τα μόρια από τα αθλήματα. Επίσης, αλλάζω κατηγορία, πάω στο Κ20 και θέλω μία διάκριση στο σχολικό πρωτάθλημα που θα γίνει το Μάιο.

Ερ: Έχεις ξεπεράσεις τους τραυματισμούς σου; Μπορείς να κάνεις κανονικά προπόνηση;

Απ: Η αλήθεια είναι πως όχι. Νιώθω τους πόνους και σε απλά πράγματα που κάνω στην καθημερινότητά μου. Βέβαια δεν είναι τόσο έντονοι όπως όταν πήγαινα στο γήπεδο και δεν μπορούσα να βγάλω μία καλή προπόνηση.

Ερ: Ήταν η ομάδα του ΟΚΑΦ δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές;

Απ: Η προπονήτριά μου Ρούλα Μαυρομάτη, ήταν δίπλα από την πρώτη στιγμή και με έχει στηρίξει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, με βοήθησε και ψυχολογικά επειδή είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να περνάει τόσο χρόνο εκτός γηπέδων.

Ερ: Ποιες είναι οι ευχές σου για το μέλλον;

Απ: Το κυριότερο είναι να μπορώ να τρέξω, να μην υπάρχουν προβλήματα και τραυματισμοί και ότι είναι να γίνει θα γίνει, καλή προπόνηση και όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω στον εαυτό μου, θεωρώ πως έχω πολλές δυνατότητες και οι τραυματισμοί με απογοήτευσαν αρκετά. Ας ελπίσουμε ότι στη νέα αγωνιστική χρονιά δεν θα είμαι άτυχη όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Προηγούμενο άρθρο

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας: Ελεύθερη η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους του νομού για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου

Επόμενο άρθρο

Στο Παπαγεωργίου με κορωνοϊό βρέφος μόλις 35 ημερών από την Καβάλα