Στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Γαλαξίας μιλά αυτήν την ώρα ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγο πριν την ομιλία του συνάντησε αντιπροσωπεία των απολυμένων της ΒΦΛ.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη κι η νεολαία ξεχώριζε έστω κι αν οι πρώτες θέσεις στην αίθουσα καλύφθηκαν από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους. Προερχόμενους κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και πρώτη φορά σε εκδήλωση της ΔΗ.ΣΥ. και του κόμματος Ποτάμι. Ήταν επίσης εκπρόσωποι της Ώρας Αποφάσεων.
Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του πριν την εκδήλωση είπε: «Ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Θέλουμε να υπάρχει πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές μια επιλογή άλλη από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι του ελληνικού λαού. Μια επιλογή προοδευτική και δημοκρατική που θα έχει τη δύναμη του ρεαλισμού στις προτάσεις της, στις θέσεις της, στις ιδέες της. Είμαι υποψήφιος γιατί θεωρώ ότι αν ενωθούμε με όρους σύγχρονους- ηθικούς- πολιτικούς- προγραμματικούς και όχι με τους παλιούς όρους διαμοιράσματος θέσεων εξουσίας κι αν ανανεωθούμε με πρόσωπα όχι μόνο νέα στην ηλικία αλλά νέα στις αντιλήψεις κι έχοντας την επάρκεια της γνώσης εκτιμώ ότι θα πετύχουμε. Θα πετύχουμε παραταξιακά και πάνω από όλα εθνικά. Η πατρίδα μας χρειάζεται μια νέα παράταξη με πίστη στις δυνάμεις του ελληνισμού εντός κι εκτός της χώρας. Τότε θα υπάρξει μια πραγματική ελπίδα. Θέλουμε να ανατρέψουμε τη δυσμενή πραγματικότητα για να ορθοποδήσει η χώρα. Για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».
Για τους απολυμένους της ΒΦΛ τόνισε: «Είναι συνειδητή μου επιλογή να συναντηθώ με τους απολυμένους της ΒΦΛ. Όλοι οι άνθρωποι που αδικήθηκαν τα χρόνια της κρίσης πρέπει να βρούνε το δίκιο τους. Να μην έχουμε περιπτώσεις οι επιχειρηματίες να μην αποζημιώνουν και ταυτόχρονα να αγοράζουν μέσα ενημέρωσης. Μια ανορθολογική κατάσταση που δεν την αξίζει ο λαός μας. Ένας λαός που τα τελευταία χρόνια πάλεψε και δεν άντεξε. Πρέπει ο λαός μας να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Αυτό σημαίνει δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τους ποιο αδύναμους ανθρώπους. Τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».