Dark Mode Light Mode

Νοέμβρης, μήνας εκπτώσεων και αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος (συνέντευξη)

Θέματα επικαιρότητας και φυσικά θέματα αγοράς έθιξε μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.

Υπενθύμισε ότι ο μήνας Νοέμβριος που ξεκινά τη Δευτέρα είναι μήνας εκπτώσεων για την αγορά. Όχι μόνο της Καβάλας αλλά όλης της Ελλάδας. Με την έναρξη του μήνα ξεκινά το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο που συνεχίζεται και φθάνει μέχρι και τις 15  Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια έρχεται η «Black Friday» που με την καινούργια της μορφή είναι μία ολόκληρη εβδομάδα εκπτώσεων. Μέχρι και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Κελγιώργη τα προαναφερθέντα γεγονότα δημιουργούν ειδικές συνθήκες στην αγορά της Καβάλας. Όπου όλος σχεδόν ο μήνας είναι μήνας εκπτώσεων. Σχετικά με το αν θα γίνουν ή όχι εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο παραπέμπει σε αποφάσεις και ανακοινώσεις στο επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει χρήματα στο ταμείο του, ενισχύσεις από τοπικούς φορείς για τις δαπάνες της Λευκής Νύχτας. Εφόσον Λευκή Νύχτα δεν θα γίνει, ο κ. Κελγιώργης αναφέρεται σε χρήματα που θα αξιοποιηθούν προς όφελος της αγοράς. Με την τήρηση πάντα των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Συμπληρώνει μάλιστα ότι θα υπάρξει σίγουρα μία διαφημιστική καμπάνια πριν την «Black Friday» ώστε ο Εμπορικός Σύλλογος να αποδείξει στους καταναλωτές, να υπενθυμίσει και να τονίσει ότι και οι μικρομεσαίοι έμποροι συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία των εκπτώσεων. Όχι μόνο την Παρασκευή «Black Friday» αλλά  όλη εκείνη την εβδομάδα.

Το πρόβλημα που ανακύπτει συνεχώς στην αγορά της Καβάλας έχει να κάνει με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι λογαριασμοί που λαμβάνουν οι επαγγελματίες περιέχουν αυξημένα νούμερα και όπως λέει ο Γιάννης Κελγιώργης «…κάθε νέος λογαριασμός που παραλαμβάνεται από έμπορο και επαγγελματία δημιουργεί συνθήκες ηλεκτροσόκ». Αυτό σημειώνει συμβαίνει επειδή η χρέωση είναι αυξημένη. Ακόμη και σε ποσοστό 40 έως 50%!

Σε ερώτηση για την τουριστική κίνηση του Φθινοπώρου στην περιοχή, ο κ. Κελγιώργης δηλώνει ικανοποιημένος καθώς ειδικά τα Σαββατοκύριακα (συμπεριλαμβανομένης και της Παρασκευής) υπάρχουν Βαλκάνιοι που επισκέπτονται την Καβάλα. Ειδικότερα αναφέρεται σε αφίξεις Βουλγάρων και Τούρκων. Ειδικά οι Τούρκοι – λέει ο Γιάννης Κελγιώργης- επισκέπτονται περισσότεροι τώρα το Φθινόπωρο την Καβάλα σε σχέση με τις ίδιες εκδρομές στην καλοκαιρινή περίοδο.

*Από την 1η Νοέμβρη αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας της αγοράς. Η αλλαγή αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τα απογεύματα Τρίτης- Πέμπτης και Παρασκευής. Το Χειμερινό ωράριο συνεχίζεται ως την Άνοιξη, με εξαίρεση φυσικά την περίοδο των εορτών. Η πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη είναι Κυριακή που η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά.

Προηγούμενο άρθρο

ΕΟΔΥ: 39 νέα κρούσματα στο Ν. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής σε απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου που τελειώνει μαζί με τον Οκτώβρη