Dark Mode Light Mode

Νοστιμότατο ισπανικό σαλάμι chorizo από τον Καβαλιώτη κρεοτέχνη Μάνο Κασίδη (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Ο Μάνος Κασίδης είναι ένας νέος κρεοπώλης δεύτερης γενιάς που αγαπά υπερβολικά τη δουλειά του.

Είναι low profile, ανήσυχος αλλά και μεθοδικός, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στη σχολή κρεοπωλών και συνεχίζει τη λειτουργία του οικογενειακού κρεοπωλείου στα Δωμάτια του Παγγαίου. Δεν έμεινε όμως εδώ θέλησε να εξελίξει την τέχνη του ένα βήμα παραπάνω με τη παραγωγή κρεάτων ξηράς ωρίμανσης και αλλαντικών.

Απόκτησε  τη σχετική βιβλιογραφία που υπήρχε στο διαδίκτυο και ξεκίνησε να πειραματίζεται, t-bone ωρίμανσης 30 ημερών, ισπανικό σαλάμι τσορίθο, Rib-eye ωριμασμένο σε ganache μαύρης σοκολάτας, κόκκους espresso και λικέρ αρμπαρόριζας, flank steak με γέμιση μπέικον, πιπεριά φλωρίνης και τυρί κρέμα, κρεατότουρτα γεμιστή με μπέικον,τυριά και λουκάνικο, ξεκοκαλισμένες φτερούγες lollipop παναρισμένες με φρυγανιά και βότανα, καρέ χοιρινό γεμιστό με μπέικον, ημίσκληρο τυρί και πιπεριές . Τις περισσότερες από αυτές τις παρασκευές πραγματοποίησε ο Μάνος Κασίδης σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των Ελλήνων κρεοτεχνών.

 

Ας μιλήσουμε  για …..τσορίθο

Αυτές τις ημέρες ο Μάνος ετοίμασε ένα εξαίσιο premium αλλαντικό που ωρίμασε για 35 μέρες, το δοκιμάσαμε και ξελόγιασε τον ουρανίσκο μας με την βαθιά νοστιμιά του. Το σαλάμι chorizo είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αλλαντικά της Ισπανίας.

Χαρακτηρίζεται από το έντονο κόκκινο χρώμα του το οποίο οφείλεται στην προσθήκη της καπνιστής πάπρικας Pimentón de la Vera. Ο Κρεοτέχνης πείραξε ελαφρώς τη συνταγή επί το ελληνικότερον, πρώτα άλεσε την πανσέτα και τη σπάλα στη μέτρια σκάλα της κιμαδομηχανής και στη συνέχεια πρόσθεσε επιπλέον μοσχαρίσιο λιπάκι.

Ζύμωσε τα υλικά του με πάπρικα Αριδαίας, καπνιστή, κόλιανδρο, αλάτι και σκόρδο. Πέρασε το μείγμα στο έντερο και το άφησε να ωριμάσει για 35 ημέρες στο ψυγείο σε ελεγχόμενες συνθήκες, για να διατηρήσει  ατόφια τη γεύση και τα αρώματά του.

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, ήμασταν τυχεροί που το δοκιμάσαμε χθες μαζί το συνεργάτη του blog http://newharpas.blogspot.com/ Βαγγέλη Φουντούκο. Το τσορίθο ήταν τροφαντό και φινετσάτο, έβγαζε μια απροσποίητη αιχμηρή νοστιμάδα που πλημμύριζε ηδονικά τη στοματική μας κοιλότητα.

Το υπέροχο αυτό αλλαντικό  προς το παρών θα το βρείτε στο κρεοπωλείο του Μάνου Κασίδη «Τα κουδούνια» στα Δωμάτια του Παγγαίου, τηλέφωνο για παραγγελίες: 2592052040

Προηγούμενο άρθρο

Συμμετοχή Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες

Επόμενο άρθρο

Atalanta-Genoa-Cagliari και ο Δομουτζόγλου Παναγιώτης στις 23/24/25 Μαρτίου στο 2ο Scouting Camp