Dark Mode Light Mode
Πετυχημένη εκδήλωση με διπλό θέμα στην Παναγία
Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης σχολιάζει την επικαιρότητα: Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές
Πιο νωρίς η διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου της αγοράς

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης σχολιάζει την επικαιρότητα: Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές

Ο Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρος Ιωσηφίδης κλήθηκε από την Πρωινή να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας.

Προτεραιότητα δόθηκε στα της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Στο τέλος της συζήτησης σχολίασε το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποια είναι τα νέα της διοίκησης Τοψίδη, τα νέα της ΠΕ Καβαλας και ποια είναι τα νέα του Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρου Ιωσηφίδη;

Απ: Γενικά βλέπετε ότι γίνεται μια προσπάθεια να επανέλθει η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση στο προσκήνιο. Μετά από μια μακροχρόνια αργία ή τέλος πάντων… ημιαργία. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε στο Μυρτόφυτο και είδαμε τον επαρχιακό δρόμο που βελτιώσαμε περίπου 1 χιλιόμετρο και καλυτέρεψε κατά πολύ την κατάσταση. Εκεί είναι το κέντρο των σταφυλοπαραγωγών, ένα εξαγώγιμο προϊόν που βελτιώνει κατά πολύ την τοπική οικονομία. Δίνει στα συσκευαστήρια πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Ερ: Ναι, αλλά ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι το έργο ήταν συνεχιζόμενο…

Απ: Ο κ. Αντωνιάδης έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Δε θα μπω στη διαδικασία να το σχολιάσω. Εμείς ουσιαστικά προχωρήσαμε πράγματα που δεν ήταν σε θέση να τα κάνουν αυτοί.  Αφού ήταν δικό τους έργο ας το είχαν τελειώσει. Εμείς τρέξαμε τις διαδικασίες και το προχωρήσαμε.

Ερ: Το έχετε πάρει πολύ ζεστά. Είναι το πρώτο εξάμηνο της θητείας σας και είναι σα να έχετε εκλεγεί χθες.

Απ: Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Εμείς σαν ανεξάρτητος συνδυασμός μπήκαμε στη διαδικασία και κατεβήκαμε στις εκλογές με σκοπό να αλλάξουμε τη ρότα της Περιφέρειας μας. Δεν μας άρεσαν αυτά που βλέπαμε. Ένα απ’ αυτά είναι η εντατικοποίηση των έργων, των ρυθμών, των χρόνων. Η θέση της ΠΕ Καβάλας είναι βελτιωμένη και σαφώς καλύτερη. Διοργανώσαμε και το ποδοσφαιρικό τουρνουά Κ14 και Κ12. Οφείλω βέβαια να πω ότι το ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση. Αυτήν τη φορά βέβαια στην οικονομική επιτροπή το καταψήφισε, αν και το ξεκίνησε αυτή το τουρνουά. Αυτό είναι το παράλογο της όλης υπόθεσης. Κάναμε το ίδιο τουρνουά με 11 χιλιάδες ευρώ λιγότερα χρήματα και βρέθηκαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να το καταψηφίσουν.

Ερ: Τα γενικότερα πως τα βλέπετε; Βοηθάει το κράτος την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση;

Απ: Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση γενικά έχει προβλήματα. Νομίζω πρέπει να ενισχυθεί σαν θεσμός. Ζητάμε προσλήψεις, ζητάμε πόρους. Το 2010 όταν ξεκίνησε ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και διαδέχθηκε τις παλιές Νομαρχίες, στο Διοικητήριο της Καβάλας υπήρχαν πάνω από 500 εργαζόμενοι. Τώρα είναι κάτω από 130! Είναι αυτό ενδεικτικό. Καλή η ψηφιοποίηση, οι καινοτόμες ιδέες αλλά σίγουρα η δημόσια διοίκηση θέλει και το ανθρώπινο δυναμικό. Ένα εξαιρετικό δυναμικό που έχει η πατρίδα μας.  Υπάρχουν πάρα πολλά κενά. Με τις προσλήψεις με το πρόγραμμα κοντά στη σύνταξη καλύπτουμε κάποιες ανάγκες αλλά δε λύνεται το πρόβλημα. Για την ΠΕ Καβάλας είμαι αισιόδοξος. Γίνεται εδώ μια προσπάθεια απ’ όλους μας. Ο κ. Τοψίδης έχει αγκαλιάσει την περιοχή. Η προσπάθεια νομίζω ότι δικαιώνεται. Επίσης κάνουμε μια προσπάθεια για το φράγμα του Μαρμαρά. Φέραμε εδώ τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου αρμόδιο για τα φράγματα. Εντοπίστηκε το πρόβλημα εγκαίρως και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Για τα κουνούπια γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Ερ: Πως είδατε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών;

Απ: Καταρχήν είναι πολύ δυσάρεστη η τεράστια αποχή που υπήρχε. Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό χώρο της χώρας. Παρατηρώ μια ενίσχυση των κομμάτων δεξιά της ΝΔ. Κάτι που συμβαίνει και στην Ευρώπη. Και αυτό πρέπει να προβληματίσει. Δεν ήταν ευχάριστο το αποτέλεσμα για τη Ν.Δ, το είπε αυτό και ο Πρωθυπουργός. Έπεσε πολύ κάτω από το όριο του 33%. Δείχνει έναν προβληματισμό της κοινής γνώμης και της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση σίγουρα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα. Αυτό είναι κάτι που θέλει ο κόσμος. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση με την ακρίβεια στην αγορά. Σίγουρα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στο νομοσχέδιο της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Σίγουρα ο νόμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν βοήθησε. Δημιούργησε μια δυσφορία σ’ ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Ειδικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, η οποία εκπροσωπεί τους συντηρητικούς και τους νοικοκυραίους ανθρώπους.

Ερ: Αν ενωθεί η Κεντροαριστερά ή δεν ενώνεται με τίποτα;

Απ: Χωρίς να θέλω να επεμβαίνω στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος που δεν είμαι μέλος, αλλά αν ανήκα σ’ αυτήν την περιοχή πολιτικά θα έλεγα ότι πρέπει να γίνει μια συμπόρευση του χώρου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μια ισορροπία. Η ΝΔ από το 1974 εκπροσωπεί τους δεξιούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους. Πρέπει εν ολίγοις να υπάρχουν δυο ισχυροί πολιτικοί πόλοι.

Προηγούμενο άρθρο

Πετυχημένη εκδήλωση με διπλό θέμα στην Παναγία

Επόμενο άρθρο

Πιο νωρίς η διεύρυνση του απογευματινού ωραρίου της αγοράς