Dark Mode Light Mode

Ο Αντιπύραρχος Κυριάκος Τσακιρίδης διοικητής σε Ειδική Μονάδα στον Έβρο (φωταγραφίες)

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης ενημερώνεται για την Ειδική 12μελή Πυροσβεστική Μονάδα, από το το Διοικητή αυτής, Αντιπύραρχο Τσακιρίδη Κυριάκο

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Καβάλας, Αντιπύραρχος Τσακιρίδης Κυριάκος, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης Ειδικής Πυροσβεστικής Μονάδας με έδρα το Στρατόπεδο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ, στο Μεγάλο Δέρειο, Έβρου Σουφλίου.

Σκοπός σύστασης και λειτουργίας της Ειδικής 12μελους Πυροσβεστικής Μονάδας, που συστάθηκε για πρώτη φορά φέτος Πανελλαδικά, η προστασία και η άμεση επέμβαση σε ένα ιδιαίτερο δασικό οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, που βρίσκεται μακριά από αστικό ιστό.

Το εν λόγω τμήμα δεν επηρεάστηκε επουδενί, από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της παρελθούσης διετίας, ενώ δεν έχει καταγραφεί δασική πυρκαγιά σε προσενέστερο της τελευταίας διετίας χρόνο. Η ενεργοποίηση της Μονάδας πραγματοποιήθηκε την 12η Ιουλίου 2024 με αρχική εκτίμηση μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ με νεότερη Διαταγή του Πυροσβεστικού Σώματος παρατάθηκε μέχρι το τέλος της φετινής αντιπυρικής περιόδου (31 Οκτωβρίου 2024).

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης με ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Ε.Σ. και το Διοικητή της Ειδικής 12μελούς Πυροσβεστικής Μονάδας
Προηγούμενο άρθρο

Τραυματισμός εργάτη καθαριότητας στην οδό Κουντουριώτου

Επόμενο άρθρο

Μερική άρση της απόφασης για το νερό σε οικισμούς της Θάσου