Dark Mode Light Mode

Ο απολογισμός της 10ημερης εκδρομής σε χώρες της Ευρώπης (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία (63 εκδρομείς) η προγραμματισμένη 10ημερη εκδρομή από 12 έως 22 Σεπτεμβρίου – Βουδαπέστη – Πολώνια – Σλοβακία – Μπρατισλάβα και Σερβία.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε την Βουδαπέστη όπου έγινε περιήγηση-ξενάγηση στο άγαλμα της Ελευθέριας ,Εθνική Πινακοθήκη, Πύργο των Ψαράδων και στο ιστορικό Ναό του Αγίου Ματία – αργά το απόγευμα άφιξη στην Κρακοβία.

Την επομένη μέρα ξενάγηση της υπέροχης πόλης και επίσκεψη στα φημισμένα αλατωρυχεία. Την πέμπτη μέρα επίσκεψη στο Άουσβιτς και στη συνέχεια αναχώρηση για Βαρσοβία.

Την επομένη μέρα επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης (κήπους του Ανακτόρου Λαζενκι, το μνημείο αφιερωμένο στον Σοπέν, το μέγαρο Θεάτρου Βιελκι και πολλά αλλά αξιοθέατα όπως το σπίτι της νομπελίστριας  Μαρί Κιουρί, διασχίσαμε μια από τις πολλές γέφυρες του ποταμού Βιστούλα.

Την 7η μέρα της εκδρομής μας επίσκεψη και ξενάγηση της υπέροχης πόλης Λοτζ με το εκπληκτικό ιστορικό κέντρο- καφές φαγητό και αργά το απόγευμα αναχώρηση για  το παραμυθένιο Βροτσλαβ κτισμένο σε δώδεκα νησιά του ποταμού Οντερ με τις 112 γέφυρες.

Στην κεντρική πλατεία Ρινεκ, μια από τις ομορφότερες της Ευρώπης απολαύσαμε το φαγητό και τον καφέ μας. Την 8η μέρα μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την πανέμορφη Μπρατισλάβα, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θαυμάσαμε το κάστρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Θέατρο, την Όπερα και την θαυμάσια αγορά.

Την 9η μέρα ξενάγηση στην πόλη όπου θαυμάσαμε τα μοντέρνα κτήρια, το κτήριο UFO κτισμένο στη γέφυρα του Δούναβη που προσομοιάζει σε ιπτάμενο δίσκο και μέσα στο δίσκο λειτουργεί εστιατόριο με μοναδική θεά.

Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο Βελιγράδι. Το βράδυ διασκέδαση σε κέντρο στην όμορφη περιοχή του Βελιγραδίου την Skadarlija με συνοδεία βιολιών. Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό επισκεφτήκαμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό Μουσείο.

Επίσης δεν παραλείψαμε να δούμε και το κάστρο Καλεμεγκνταν όπου απέναντι βρίσκεται η φυλακή που οι Οθωμανοί κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ μαζί με τους συντρόφους του.

Προς τιμή του οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμεγκνταν. Επίσης ονόμασαν τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου.

Μετά τη περιήγηση μας αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας. Στην εκδρομή έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΣΣΕΣ η Οργ. Γραμ κ. ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΣΟΥΖΑΝΑ και η Γραμ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΡΑΚΛΗ-ΚΑΖΑΝΙΔΟΥ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας ευχαριστούν θερμά όλους τους εκδρομείς- μέλη και φίλους (που έλαβαν μέρος στην εκδρομή, για το υψηλό επίπεδο συνέπειας και πειθαρχίας που επέδειξαν όλοι τους κατά την διάρκεια της εκδρομής.

Τέλος  ευχαριστούμε το Τουριστικό Γραφείο “STELLA’S TOURS” Καβάλας και συγκεκριμένα τον ΘΕΟΔΩΡΟ, και ΑΝΝΑ ΔΟΜΟΥΤΖΟΓΛΟΥ, όπου συμμετείχαν και στην εκδρομή, για την άψογη διοργάνωση της.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γεν. Γραμματέας                                                Ο Πρόεδρος

Χρήστος Πόντικας                                                  Ηλίας Κιοσσές

Υπαστυνόμος ε.α.                                              Υπαστυνόμος ε.α.

Προηγούμενο άρθρο

Έτρεξε 32 ώρες και τερμάτισε ο Νίκος Καραγκιοζόπουλος στο Σπάρταθλον

Επόμενο άρθρο

Εμπορικός Σύλλογος: «Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη που βάζει χέρι στις συνδρομές των συνδικαλιστικών οργανώσεων»