Σαν όαση μέσα στην έρημο η δροσιά της περασμένης Πέμπτης αφού η ήπια βροχή συνοδεύτηκε και από μία πολύ ευχάριστη πτώση της θερμοκρασίας.
Ξέρετε πως ήταν οι 26 βαθμοί μετά από ένα 15νθήμερο με 35άρια και 38άρια ;
Οι δροσιές θα συνεχιστούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο αφού από Δευτέρα οι καύσωνες και πάλι επιστρέφουν με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μάλιστα οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον Αύγουστο είναι απαισιόδοξες αφού όλα τα μοντέλα δείχνουν ένα πολύ θερμό Αύγουστο που όπως φαίνεται θα μας ζορίσει περισσότερο από τον Ιούλιο.
Αυτά που όλοι περιμένανε είπε στο διάγγελμα του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς του Αμερικανούς πολίτες.
Αποχωρεί για να ενώσει και για κάνει χώρο σε νεότερες φωνές είπε χαρακτηριστικά αφού η Κάμαλα Χάρις είναι μόνο 59 ετών.
Και μια και μιλάμε για αποχωρήσεις ίσως θα πρέπει να αναφερθούμε στην αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η Μιλένα αποχωρεί γιατί θέλει να είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης στο κόμμα.
Σωστή η Μιλένα.
Είμαστε πολύ τυχεροί που η πρόσφατη μεταβολή του καιρού που είναι αλήθεια ότι δεν είχε κεραυνούς δεν προκάλεσε ούτε μία διακοπή ρεύματος στο Νομό Καβάλας.
Φτου να μην τον ματιάσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ.
Το πρόβλημα των πολλαπλών διακοπών ρεύματος στη Νέα Πέραμο οφείλεται στο γεγονός ότι το δίκτυο δεν μπορεί να σηκώσει τον υπερτουρισμό αφού τα καλώδια και οι μετασχηματιστές δεν σηκώνουν το πολύ μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο φορτίο και για αυτό σκάνε.
Θα μπορούσε βέβαια ο ΔΕΔΔΗΕ όλα αυτά τα χρόνια να έχει προνοήσει και να έχει αντικαταστήσει τους μετασχηματιστές και τα καλώδια με καινούργια μεγαλύτερης αντοχής έτσι ώστε να προλάβει αυτές τις βλάβες αλλά δεν το έκανε γιατί προφανώς τα κονδύλια για τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι τεράστια.
Τα ίδια ισχύουν και για την Θάσο που επίσης αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με πολλές διακοπές ρεύματος.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου σε σχέση με τη διαφθορά.
Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύουν ότι η διαφθορά «καλπάζει» στις χώρες τους, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Αναλυτικότερα, το 68% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι γενικευμένη, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται μεταξύ των πολιτών στην Ελλάδα (98%), στην Πορτογαλία (96%), στη Μάλτα (95%) και τη Σλοβενία (95%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (18%), τη Δανία (26%) και το Λουξεμβούργο (43%).
Περίπου το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων (27 %) δήλωσαν ότι είχαν προσωπική εμπειρία από διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή και το 75% δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και η πολιτική είναι πολύ στενά συνδεδεμένες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την άνθηση της διαφθοράς.
Αυτά τα λίγα και για σήμερα.
Καλημέρα και καλή δύναμη.
ΑΛΟΡΑ !