Αν και επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ την Πέμπτη, τελικά αποσύρθηκε ύστερα από την εισήγηση του προέδρου της διοικήσεως. Το θέμα αποσύρθηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Άρα, η συζήτηση του θέματος αυτού τοποθετείται χρονικά στα μέσα ή ακόμη και στα τέλη του Σεπτέμβρη, όταν θα προγραμματισθεί η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.
Ως θετική κίνηση εκ μέρους του προέδρου χαρακτηρίστηκε η απόσυρση από το Χρήστο Τσοχαταρίδη, πρώην πρόεδρο και της ΔΕΥΑΚ κι εκπρόσωπο της παράταξης του κ. Σιμιτσή στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο. Κατά την άποψη του κ. Τσοχαταρίδη, ο οργανισμός πρέπει να εναρμονιστεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε ισχύ από τις 27 Ιουλίου. Ο κ. Τσοχαταρίδης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο 4483 βάσει του οποίου θα πρέπει να επικαιροποιηθεί ο οργανισμός. Η παράταξη Σιμιτσή θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις σύμφωνα με την εμπειρία που διαθέτει και σύμφωνα με όσα πρέπει να πράξει η ΔΕΥΑΚ.
Κατά την άποψη του κ. Τσοχαταρίδη η εισήγηση της διοικήσεως δεν πρόλαβε να περιλάβει ορισμένες παραμέτρους του νέου νόμου, κάτι φυσικά απολύτως λογικό διότι ο νόμος ισχύει από τις 27/7/2017. Από την τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση φάνηκε πως και το σωματείο επιθυμεί να συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση του οργανισμού, γι’ αυτό και ο κ. Τσοχαταρίδης ευελπιστεί ότι θα εξασφαλιστεί ένα αίσιο τέλος. Ο πρόεδρος είχε στείλει έγγραφο στο σωματείο ζητώντας την κατάθεση προτάσεων χωρίς όμως να τεθεί υπόψη των εργαζομένων το νέο σχέδιο του οργανισμού. Το Σεπτέμβριο πάντως θα συνεχιστεί η συζήτηση για το θέμα και το αποτέλεσμά της θα πρέπει να είναι θετικό για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ.
Με το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπώρησε την προηγούμενη εβδομάδα τις συνοικίες του Αγίου Λουκά και της ΔΕΠΟΣ, να αναμένεται προς δημοσίευση ο κ. Τσοχαταρίδης μας ενημέρωσε πληροφοριακά πως υπήρξε μια μηχανική βλάβη σε φλοτέρ της δεξαμενής από όπου και προήλθε η διακοπή. Καμία σχέση δεν είχε πάντως η διακοπή της ηλεκτροδότησης με τη διακοπή της υδροδότησης. Μηχανικές βλάβες συμβαίνουν χωρίς να σημαίνει ότι το πρόβλημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, σημείωσε ο Χρήστος Τσοχαταρίδης. Βεβαίως, στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε κι ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός εκ μέρους της διοικήσεως.