Dark Mode Light Mode
Μπορούν να δημιουργηθούν ως και 8 θέσεις ταξί μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο
Ο Χάρης Σεϊτανίδης μιλά για το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ που επωφελήθηκε από το πρόσφατο debate των υποψήφιων προέδρων του
Τελευταίο απόγευμα-βράδυ με πεζόδρομο στην παραλιακή

Ο Χάρης Σεϊτανίδης μιλά για το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ που επωφελήθηκε από το πρόσφατο debate των υποψήφιων προέδρων του

Με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο κ. Χάρης Σεϊτανίδης δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος.

Το debate προ λίγων ημερών βοήθησε- εκτιμά- το κόμμα. Το πρόβαλε μιας και όπως ισχυρίζεται ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένο από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Η συνέντευξη

Ερ: Σε λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει καινούργιο πρόεδρο. Τι λέτε; Παρακολουθήσατε όλες τις ως τώρα διαδικασίες.

Απ: Θεωρώ πως πάμε καλά. Η επιλογή του προέδρου να ανακοινώσει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη ο οποίος «πατούσε» πάνω στις καταστατικές προβλέψεις του κινήματος, μόνο καλό έκανε στην όλη διαδικασία. Παρακολουθούμε ένα πολιτισμένο προεκλογικό διάλογο ο οποίος έχει κάποιες οξύνσεις και είναι λογικό. Αλλά είναι δημοκρατικός ο διάλογος που είχε αποκορύφωμα το debate που παρακολουθήσαν 600 χιλιάδες πολίτες με βάση τις μετρήσεις .

Ερ:  Ήταν πραγματικό debate, ήταν «ζωντανό».

Απ: Νομίζω ότι άλλαξε τα δεδομένα στα debate. Δεν ήταν όπως το παλιό, ήταν πρωτοποριακό. Δεν ήταν το αντιτηλεοπτικό προϊόν που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για τις εθνικές εκλογές. Νομίζω ότι τα debate θα γίνονται από εδώ και πέρα σύμφωνα με αυτό που έγινε αυτές τις μέρες για το ΠΑΣΟΚ.

Ερ: Το στοίχημα είναι τώρα πόσοι θα ψηφίσουν.

Απ: Είναι ένα σημαντικό στοίχημα. Νομίζω ότι ο κόσμος παρακολουθώντας το debate συνειδητοποίησε ότι έχει κάποιον να εμπιστευτεί. Ο προοδευτικός κόσμος κατάλαβε ότι έχει κάποιον να ακουμπήσει. Έχει μια σοβαρή παρουσία να υπολογίσει στον πολιτικό χώρο και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Καλώς ή κακώς πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση να γίνεται κυβέρνηση. Να εμπνέει μια κυβερνησιμότητα και αυτό την Τρίτη με το debate το εξέπεμψε το ΠΑΣΟΚ. Το εξέπεμψε γιατί είδαμε μια εξάδα στελεχών τα οποία με άνεση απέδειξαν ότι μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ερ: Θεωρείται ότι το debate έπαιξε καθοριστικό ρόλο;

Απ: Υπάρχουν πράγματα τα οποία εμείς τα γνωρίζουμε εκ των έσω χρόνια. Ξέρουμε την ποιότητα του κινήματος. Ξέρουμε την ποιότητα των στελεχών,  ξέρουμε την προσπάθεια που κατέβαλε ο πρόεδρος τα  τελευταία 2,5 χρόνια για την ανασύσταση του κινήματος. Ήμασταν αποκλεισμένοι από τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου. Από το μιντιακό σύστημα. Δεν είχαμε τον τηλεοπτικό χρόνο, τον χρόνο προβολής ο οποίος αναλογούσε στο κίνημα μας. Έτσι ώστε να ακουστούν οι απόψεις μας, να φανούν τα  νέα στελέχη μας, να φανεί η ποιότητα μας. Επέμεναν να παραπέμπουν και να μας ταυτίζουν σε κλισέ καταστάσεις. Του παλιού ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ «… ωραία χρόνια». Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα, με σύγχρονους Ευρωπαίους πολιτικούς και στελέχη σε όλη την Ελλάδα τα οποία οραματίζονται μια Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό μέλλον στην Ελλάδα με μια κυβέρνηση που θα έρθει και θα λύσει τα προβλήματα των πολιτών. Ένα από αυτά είναι η ακρίβεια που μας μαστίζει αυτή τη στιγμή και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα.

Ερ: Την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει 3 χιλιάδες άτομα, τώρα τι λέτε για τη συμμετοχή στο Νομό μας;  Ποιο είναι το στοίχημα της οργάνωσης του Νομού Καβάλας;

Απ:  Μετακόμισε η κεντρική κάλπη της Καβάλας, λόγω των έργων στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου. Η ψηφοφορία στην πόλη θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του 12ου Δημοτικού στην οδό Βενιζέλου. Εκεί που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα 4 κάλπες. Δεν μας έφτανε ο χώρος να γίνει κάπου αλλού αυτό το πράγμα. Έχουμε προσθέσει μια κάλπη ακόμη στη Θάσο, στο χωριό Πρίνος. Αποδείχθηκε ότι μια στα βόρεια που είχαμε στο Λιμένα και μια στα Λιμενάρια δεν επαρκούσαν. Κάνουμε ότι μπορούμε. Όλα γίνονται με δικά μας έξοδα. Όλα γίνονται συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που μας παραχωρούν δημόσιους χώρους για να κάνουμε τις διαδικασίες μας. Με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω όλους τους Δήμους. Πραγματικά θα είναι μια ακόμη γιορτή της δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ τις καθιέρωσε αυτές τις γιορτές της δημοκρατίας το 2004 με την ανάδειξη του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου με κανονική ψηφοφορία. Από τότε ακολούθησαν όλα τα άλλα κόμματα.

Προηγούμενο άρθρο

Μπορούν να δημιουργηθούν ως και 8 θέσεις ταξί μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο

Επόμενο άρθρο

Τελευταίο απόγευμα-βράδυ με πεζόδρομο στην παραλιακή